Přejít na obsah

shiro

Uživatel
  • Počet příspěvků

    196
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    BB
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

shiro's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

1

Popularita

  1. Origos diag samozrejme nemam. Mam akurat tu lacnu ebayacku ELM327, dokopy to nic nevie, ale aspon errory ukaze. Inac chodim do autorizaku, kde samozrejme neviem co robia, lebo tam niesom. Idem tam riesit este popisovane problemy, tak vedia ze sa na to maju zamerat. Uvidime co najdu.
  2. Posledne bola menena prva lambda, pred katalyzatorom, lebo auto hlasilo "antipollution fault" a error P0130. Menili sa aj sviecky. V servise pozerali aj zapal. rampu, no nic nenasli...pochybujem ze sa daco da najst, ked je to cele zaliate v plaste. Posledne mam problemy s touto hlaskou ohl. katalyzatora a s nestabilnymi otackami na volnobehu. Par krat mi aj spravilo, ze po pridani plynu sa zacalo dusit, akoby nejaka spina v benzine...proste netahalo, sotva slo. Po chvili to bud prejde same, alebo staci 1-2x nastartovat. Auto inac normalne jazdi, startuje okamzite, na 1x. Ked som pozeral errory, tak to vyhodilo P0135 a P0136, no auto nic nehlasilo na displeji. Este som si vsimol, ze ked prudko pridam plyn, tak sa motor na pol sekundy akoby zahlti...nereaguje, alebo akoby najskor padli otacky tak o 100ot dole. Potom to kratucko zapiska, ako ked preklzuje klinovy remen (ale len na desatinu sekundy asi) a otacky vyletia nahor, ako maju. Robit to dost casto, hlavne ked je zahriaty. Ten remen idem inac menit uz tiez, ma zo 5r. Hladanie som pouzil, no vacsinou su to same diesle, co mi je nanic. Alebo su to obecne veci, nenapisu ani motor...opat nanic.. Alebo je to rozno poroztracane, aby si to clovek poskladal z 20 topikov...dve-tri hodiny studovat vsetok balast, aby som nasiel co potrebujem, fakt nemam cas. uznaj. Skusal som podobne hladat aj ohladom lambda sond, ked som zhanal info a dopadlo to podobne. Preto mi pride jednoducho efektivnejsie, ked dam otazku presne ohladom mojho problemu ako celku.
  3. Caute, ako uz nadpis vravi, rad by som zistil, na zaklade coho mi auto vypise hlasku "catalytic coverter fault"...ako vie, ze katalyzator odisiel? Na zaklade merania tej druhej lambdy, ktora je za katom, alebo ma kat. nejaky vlastny snimac navyse? V manuali k autu pisu, ze ta hlaska znamena problem so vstrekovanim ci zapalovanim. A ze je nebezpecie znicenia katalyzatoru. Takze ako je to teraz, hlaska znamena len nebezpecie, tj. este sa nic nemuselo stat, alebo katalyzator uz odisiel? :-) Pretoze posledne mi to pri jazde vyhodilo + auto preslo do nudzoveho rezimu - vykon siel dole, cele zacalo vibrovat, zmenil sa zvuk motora, blikala kontrolka motora a kazdych cca 5s pipalo. Siel som este asi 15km, pretoze nebolo ine vychodisko. Ked som prisiel do ciela, po cca 3h stati, kedy na auto aj poprsalo som nastartoval a chyba zrazu nikde. Sama od seba zmizla. Vsetko sa vratilo do normalu, siel som potom 250km bez problemu. Zeby nejaky studenak niekde, alebo konektor? Udaje o aute su v podpise, nabehanych 162000km. Dakujem.
  4. Vcera, ked som sledoval ako nepravidelne ide, tak od vyfuku pocut, ako by si "poprdkavalo" - popri nepravidelnom chode akoby malo problem so zle nacasovanym zapalovanim. A po celodennom stani mi este spravilo taku vec, ze zrazu pocas jazdy, prestalo tahat. Drzim plyn na podlahe a sotva udrzalo rychlost. Motor mal zvuk ako ked na plny plyn idete do kopca a auto nevladze. Take to hucanie. Ked som zastavil, tak na volnobeh slo OK, no ked som sa chcel rozbehnut, tak nehatalo. Po 1-2 nastartovaniach uz slo OK. Dnes som bol pozriet errory cez ELM327m ci na daco nepridem. Ako na potvoru, auto slo po nastartovani dobre, nechal som ho zahriat az pokym nezapla sahara, skusil nastartovat znova, atd. Ukazalo to: P0135 O2 sensor heater circuit (bank 1 sensor 1) P0136 O2 sensor circuit malfunction (bank 1 sensor 2) ...cize opat, lambda sondy? alebo sa tentokrat jedna o nejaky iny snimac kyslika? Moze to mat suvis s nedavnou vymenou vrchnej lambda sondy za neoriginal (VEMO) kvoli erroru P0130? Tiez sa menili aj vsetky sviecky
  5. Necistil som ju...skusim vycistit. Este to tiez skusim napichnut na ELM327 co mam, ci nahodou daco neukaze...kedze predtym vedela ukazat vadnu lambdu. Ono to dochne iba za okolnosti, ktore som popisal. Ked aj bezi nepravidelne a vibruje, tak sam od seba nezdochne.
  6. Caute, da sa nejak povedat (aspon obecne) co moze byt pricinou nepravidelneho chodu motora? Je to motor 1.4 55kW 8ventil benzin, auto je P307, r.v. 2001 Chova sa to takto: Ked je studeny, nastartuje normalne, drzi si klasicky otacky okolo 1000 +-. Po chvilke, ked si ich zacne znizovat, zidu na tradicnych 700-800 ci kolko ma bezne na volnobehu. Chvilu bezi normalne na tychto otackach a potom to zacne este padat, odhadujem dakam na 600-700, motor zacne mat nepravidelny chod, vibrovat, akoby siel na tri valce. Pri starte zahriateho motoru sa to sprava podobne, akurat si zacne znizovat otacky skorej, nakolko je uz teply. Ked ho v takomto stave naprazdno vytocim zosliapnutim plynu na 2000-3000rpm, tak normalne reaguje a ked plyn pustim, tak dakedy normalne spadne na volnobezne otacky, dakedy zdochne. Je to asi 50:50, ze zdochne. Alebo ked mu pri tom nepravidelnom chode len slabo stlacim plyn - akoby som ho chcel vytocit len na 1000-1500rpm, tak vtedy zdochne takmer vzdy. Auto nic nehlasi, nic nepipa, nesvieti. Pri beznej jazde tiez ziadny problem, necuka, normalne taha. Posledne boli v autorizaku menene sviecky a horna lambda sonda (lambda je univerzal zn. Vemo, OEM cross kod 1628kn, ako ma aj origo lambda), pretoze auto okrem tohoto nepravidelneho chodu este nahodne 2x zahlasilo "antipollution fault" a svietila kvoli tomu kontrolka motora. V logoch to bol error P0130 snimac 0 (ci ktory je ta vrchna lambda pred katalyzatorom) V jednom pripade sa jednalo o prechodny error a bol zmazany na diagnostike v servise. V druhom pripade po jednom-dvoch startoch konrolka motora zhasla sama. Ale aj po vyskoceni erroru auto normalne jazdilo, ziadna strata vykonu. Sviecky a lambda boli menene viac-menej preventivne, pretoze som uz niekolky majitel a netusim odkedy tam boli povodne sviecky. Pozerali na moje poziadanie aj zapalovaciu rampu v servise, no nakolko je to komplet modul, ktory sa cely meni, tak na nom vraj nebolo vidno nic. Viete pls dakto tipnut alebo povedat cim by to mohlo este byt, co vyskusat? Dikes.
  7. No vyfuk sa menil tak pred mesiacom - komplet vratane trubky od motora po tlmic. Je to tam spojene tymi maticami co maju na sebe pruziny. Tiez som o tom rozmyslal, mohlo by to byt aj tym...alebo by sa to dialo hned po vymene vyfuku, ak by nebol dobre prichyteny?
  8. Diky vsetkym za info :-) Ked sa menili rozvody tak sa menila kompletka - ozub. remen, drazkovy remen, pumpa.
  9. Caute, je nejaky interval vymeny rozvodov aj z hladiska casu, nielen najazdu kilometrov? Najazd nemam velky, a menene boli pred asi 4 rokmi, odvtedy sa nabehalo len asi 35000 km. Netusim kolko ten remen vydrzi rokov, nieze mi to praskne niekde pocas cesty. Jedna sa o motor 1.4 benzin 55kW 8v, v P307 r.2001. Dikes.
  10. Samozrejme aj to sa moze diat [emoji3] Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
  11. No, je to take divne...viem, ze toto su take blbosti, co sa najhorsie diagnostikuju. Len mam obavy aby to nesposobilo volaco vaznejsie neskor, oprava coho bude stat 500eur. Dnes, ked som siel tak samozrejme pri pohynani so studenym motorom to "kleplo" a neskor, ked uz bol zohriaty, tak som niekolko krat na dvojke pustil a stlacil plyn...a nic...takze to bude nieco co sa teplom roztiahne, za studena je tam niekde vola a viac sa to hybe. No nic, pojdem pozriet na tu jamu a pohram sa s tep. stitom.
  12. Caute, chcel by som sa informovat, ak je mozne to nejak takto z dialky povedat. P307 hatchback, r.v.2001, 1.4 8v 55kW benzin, najazdene 161-tisic aj volaco. Posledne som si vsimol, ze ked rano nastartujem, pohnem sa, idem chvilu na dvojke a pustim potom plyn (bez vyradenia rychlosti), tak mi nieco akoby v motore kovovo klepne. Ako ked klepne kovova trubka po kovovej trubke. Je to pocut aj ked mam zavrete okna. Po par minutach jazdy, resp. zahriati motora, sato uz nedeje. Rovnako aj na trojke, ci vyssej rychlosti sa to uz nedeje. Povedal by som, ze sa to deje iba ked je motor studeny, napr. ked auto v noci stalo, alebo stihol vychladnut. Mam v plane ist pozret auto na jamu, ci tam len nebucha tepelny stit o vyfuk. potrubie. Je zname, ze aj ked na volnobehu, pri stojacom aute, pridavate naprazdno plyn, tak motorom kusok sklbe - posledne mi kvoli tomuto tukalo vyfuk. potrubie o plech tepelneho stitu :-) Narovnal som to, a bolo ticho. Ale niesom si vedomy ze by som niekdechytil podvozok, aby sa ten plech znova pokrivil nazad a buchal. Ale ak by to nebolo tym, je moznost ze je daco zle v spojke, zotrvacniku, alebo dacom podobnom? Predsalen auticko ma uz 16r a dost nabehane. Dakujem.
  13. shiro

    Antipollution Fault - chyba P0130

    V servise premazali tuto docasnu zavadu a zatial je pokoj. A ak sa to objavi zase, menim lambdu.
  14. Caute, Posledne mi hned pri nastartovani auto zahlasilo Antipollution Fault a naskocila kontrolka motora. Nevsimol som si ziadnu zmenu vykonu ani zvuku. Presiel som potom cca 20km domov, bez problemu Dnes som pozrel aspon chyby cez lacnu cinsku ELM327. Hlasi to chybu P0130 - O2 sensor bank 1 sensor 1, nic ine tam nieje - ziadne pending errors, ani previous errors. Vraj je to lambda sonda, ale ktora? Ta, co je hned navrchu pod kapotou na tepelnoum stite, alebo ta druha, za katalyzatorom na vyfuk. potrubi? V ted den, ked naskocila chyba som mal jeden jemny tukanec do zadneho naraznika, chlap za mnou neubrzdil. Nic vazneho, ani moj, ani naraznik druheho auta nebol prasknuty, maximalne len odraty lak. Bol to fakt jemny tukanec. Mal som potom asi tri zastavky, presiel tak 100km, vsetko OK. A pri stvrtom nastartovani mi to hodilo chybu. Len zo zvedavosti, mohol toto sposobit ten tukanec do zadneho naraznika? Logika vravi, ze nie, ale.... :-)
×
×
  • Vytvořit...