Přejít na obsah

Almanil

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 783
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Almanil

  • Datum narození 23.8.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1997

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Hranice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

4 081 zobrazení profilu

Almanil's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

279

Popularita

  1. Almanil

    Kvíz

    Taky 8/10. Já chyboval u druhé a osmé otázky.
  2. Jasně, tohle jde aplikovat na jakékoli auta. Tady se bavíme ještě o klasických Mini z doby před koupí BMW, takže to nebylo VTI. Ale ty novější Mini mají společně s PSA Prince/VTi motory. Lidi ze strany PSA tvrdí, že je to nespolehlivé kvůli BMW a naopak.
  3. Držím palce, ať toho servisu moc není. Ale jeden kolega a milovník Mini říká o anglických autech, že to není chyba, že něco nefunguje, to je vlastnost
  4. Měl jsem se líp učit
  5. V Brazílii jezdí auta na E10 povinně od poloviny 70. let. A dnes je to třeba E20 a že by tam všichni jezdili v nových autech se říct nedá. Takže ano, může být nějaký problém s nějakým gumovým dílem, ale to je asi tak vše. A na líh mají jako bonus motory vyšší výkon
  6. Zase si říkám, že by to teoreticky mohlo jít opravit i zevnitř, když je to celkem hladká plocha. Ale to jsem nikdy nezkoušel. A když se to udělá alespoň z venku tak i tak se to dost zlepší.
  7. @Radek Hurvajz a nemáš to popraskané i zevnitř? Z té fotky si nejsem jistý, ale já na focusu, to mám dost podobně. Na jistotu jsem to zjistil, jak jsem právě vyleštil venkovní stranu a nalakoval ji. @Ferry Dobrý tip, taky po aladince už chvíli přemýšlím, to vypadá na fakt výhodnou cenu
  8. Almanil

    Vyvýšené záhony

    Tohle vlákno mě nějak minulo. Jsem netušil, že se tu k nám jezdí na takové zájezdy . Taky jsem dělal záhon z cetrisu, ale @Péťa to má tedy mnohem hezčí. Asi se budu muset zamyslet a na novou sezónu to trochu vylepšit.
  9. V tom schématu tu "1250" nevidím, ale to je možná problém na straně fóra. A jinak netuším, čím dalším by to bylo Já bych asi v tuto chvíli hledal podle toho co říká diagnostika. I když hledat občasnou chybu v elektroinstalaci ti rozhodně nezávidím.
  10. Almanil

    Nefunguje eletrika

    Světla nejdou zhasnout? To znamená, že když tam dáš baterku, tak bez ohledu na polohu vypínače, tak světla svítí?
  11. Podle popisu bych tipoval "náhodnou" chybu v elektroinstalaci, ale to se na dálku blbě radí Jestli to chápu dobře a náhle motor chcípne, ale není problém ho ihned nastartovat bez ochlazování nebo něčeho jiného. Tak bych zkusil ukostření a celkově kontrolu palivového systému. Chyby EGR atd. si myslím, že by se zapsaly do ECU.
  12. Almanil

    Avantime

    Zajímavější bude asi ten Vel Satis s motorem od Nissanu, co se dával do 350Z.
  13. Tak to bude chtít otestovat tu lambdu a kabeláž. Podle chyby to není vada na katalyzátoru. P.S. tyto chyby lze testovat celkem na jakékoli diagnostice. Možná bude smysluplné si nějakou pořídit domů, ať s tím nemusíš někam jezdit.
  14. Tohle vlákno se teda rozjelo přes víkend Měl bych technickou prosbu k usnadnění poskytování rad nováčkům. Bylo by možné zrychlit načítání nepřečtených příspěvků? Překvapilo mě, že tu je jen jeden člen pod 30 v tomto vlákně @2ReQ Jestli bude sraz tady někde na východě, tak to bude asi muset hecnout a zase se po delší době na sraze ukázat.
  15. Zaujala mě @oddiemyšlenka, kdyby provoz převzalo lokální zastoupení. Ale nejsem si jistý, jak by se dalo skloubit provozování fóra, kde se můžou objevovat příspěvky, které neodpovídají korporátním komunikačním pravidlům s vlastnictvím takového média. Souhlasím, že to tu žilo díky servisu. A byl bych rád, kdyby se i do budoucna podařilo uchovat, co nejvíce dat(textu i fotek). Proč je těžké nalákat nové členy? - Peugeot zatím není historická značka, kolem které se vytváří veteránistická komunita - která potom může udržet klub v chodu dlouhou dobu. - Kdo dělá servis doma, má plno jiných možností, kde najít informace. S překladačem může dnes každý hledat informace klidně v Mongolsku. Nemyslím si, že by byl až tak problém v portfoliu Peugeotu, ceny jsou +- Škodovka. Obecně si myslím, že auta jsou dnes víc spotřební zboží a to znamená, že i když mám Peugeota, nemám k tomu vozu takový vztah. Taky nejsem na fórech o rychlovarných konvicích. Asi by si bylo na začátku třeba říct, co je cílem. A podle toho nastavit strategii. - Pokud chceme největší slevy u partnerů, tak by nás muselo být, co nejvíc. - Chceme si udržovat spíš malou provázanou komunitu? Možná jen ořežeme náklady/zvýšíme poplatky. atd.
×
×
  • Vytvořit...