Přejít na obsah

Pacho69

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3 689
  • Registrace

  • Vyhraných dnů

    1

Pacho69 vyhrál naposled 24. srpen 2021

Pacho69 měl nejlépe hodnocený obsah!

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Pacho69's Achievements

Inventář Peugeot-clubu

Inventář Peugeot-clubu (6/6)

1,1k

Popularita

  1. Pacho69

    snimac tlaku v pneumatikach

    Taky mám původní ventilky, origo na 17" a o trochu později dokupované na zimních 16"
  2. Pacho69

    snimac tlaku v pneumatikach

    No koukám, že jsi nezklamal. Takže polopatě. Ráno jsem přišel k autu, strčil klíč do zapalování, otočil, okamžitě dostal hlášku s podhuštěným pravým zadním kolem (sorry, že si rejpnu, ale tohle prostě u pasívního snímání nefunguje, takže bych vyjel s podhuštěnou - na zadním kole u 5008MPV to není nijak zvlášť vidět). Nicméně já to věděl hned, tak jsem kolo nafoukl a protože neutíkalo, dojel jsem s autem do servisu škodovky, cca 300 metrů. Tam servisák přišel, celé kolo zkontroloval, včetně pokusů najít bublinou únik, byl jsem u toho, nic jsme nenašli bublina se neobjevila. Protože jsem nepotřeboval jet autem nutně, domluvili jsme se, že to nechám do rána stát v garáži a ráno uvidím. Druhý den jsem šel do auta, situace se opakovala. Takže jsem zase dofoukl, dorazil do servisu, servisák řekl, že to už není možný, když jsme nic nenašli a gumu sundal z disku. zevnitř byl krásně vidět hřebík, který byl zaražen tak šikovně do vzorku pneumatiky, že z venku prostě nebyl vidět. A nejspíš to ani moc neucházelo, tak aby se to projevilo na mýdlový bublině, prostě za těch 5-10 minut se bublina neobjevila. Každopádně to posléze opravil hříbkem a od té doby klid. Tím tedy chci říct, že díky tomu, že se tlak měří ve ventilku, jsem s poloprázdným kolem ani nevyjel, což u pasivního snímání prostě nezměří, takže bych to zjistil někde venku (kolega na poloprázdné gumě ujel 2km, než se auto rozhodlo to zahlásit). S nějakým "přihlašováním" jsem problém neměl žádný (mám dvě sady kol), taktéž ani jeden falešný poplach jsem nezažil. Mám tedy opačnou zkušenost se stoprocentně spolehlivým měřením tlaku ve ventilku. Jediné, co mi chybí, že ten systém nikde v palubním počítači nezobrazuje hodnotu tlaku v jednotlivých kolech.
  3. Pacho69

    snimac tlaku v pneumatikach

    Ono je to naopak než píše Olda, jediné spolehlivé je snímač tlaku ve ventilku, snímání pomocí otáček/ABS právě 100% spolehlivé není. Je to levnější a jednodušší varianta využívající stávající elektroniku, která nevyžaduje montovat snímač do kola. Varianta s ventilkem je bohužel vopruz ale pokud jsou v pořádku čidla, funguje vždy. Stačí jen otočit klíčkem, nemusím se rozjet, abych věděl, že kolo je podhuštěné. U 5008 se mi už dvakrát stalo, že zadní kolo uteklo v garáži a s lehkým zadkem nebylo vidět, že je kolo poloprázdné i když jsem auto obešel. Po otočení klíčku snímač okamžitě hlásil. Takže jsem dofoukal, abych auto dovezl do pneuservisu. Schovaný hřebík jednou jsme našli až napodruhé... Chtěl jsem tím jen říct, že jsem rád, že je mám
  4. Kamarádi píšou z Val di Fiemme, dnes v noci dole pršelo, ani se jim ráno nechtělo, odpoledne těžké, mokré rozježděné. My první týden v únoru v Allgau to měli podobné, dojezdy do spodních stanic byly děsné už po obědě. Krom jednoho dne jsme to vzdávali už před třetí. Plánovali jsme teď ještě vyrazit jednou (Warth-Schrocken), ale nakonec jsme to vzdali a zvolili nelyžovací výlet a na velikonoce se už asi budeme opalovat na zahradě. Letošní zima se moc nepodařila. Co vím od kámošů, v OH jedou už jen částečně Říčky a Čeňkovice/Červená Voda. Jinak už jsou zelené louky. připojuji Allgau, konkrétně Walmendinger Horn, první týden v únoru.
  5. Pacho69

    Koupě nového mražáku

    Čidlo měnil servisák, musí se sundat okrytování výměníkua čidlo vyměnit. Vysvětloval nám, že jak nofrost systémy odtávají led, provádí se to tím, že se to ohřeje a odpustí, takže výměník chodí z tepla do zimy (nevím, na kolik se ohřeje, ale určitě to bude kus nad nulou, pak namrazí na cca -30 a to žene do mrazáku, suchý vzduch, pokud to jde). To, že čidlo v mrazáku neměřilo správně mělo za následek, že mražení u jednokompresoru způsobilo, že nechladila lednice. Ale lednice je z roku 2009, technologie už jistě pokročily, první čidlo bylo měněno v záruce, druhé asi po pěti letech, od té doby zatím nic. A ty chceš samostatný mrazák, tak tam tohle nejspíš odpadá. Cena servisu byla do 2,5K i s náhradním dílem. Problém byl jen s potřebou vystěhovat mrazák, takže je lepší, když se to stane v zimě, i když asi ne v té letošní
  6. Pacho69

    Koupě nového mražáku

    Taky mám Liebher s mrazákem cca 15 let, 3x měněné čidlo. Šuplíky v mrazáku v pohodě. Když zavřeš dveře s nezasunutým šuplikem, tak se rozštípnout dá. Šuplík na zeleninu v lednici je horší, tomu stačí malinko, vzpříčí se a lup. Pořád se dají sehnat náhradní díly, ale u nás jsou to "perly sv*ním", takže zůstávají původní.
  7. My vloni zkusili Lungau (paráda), potom klasika Saalbach/Hinterglem/Fieberbrunn. Ale už v půl března to už nebylo nic moc pro moje kolínka. Letos zatím plánujeme jarky v Kleinwalsertal. bydlíme tak, že toho možná testnem v Allgau více, uvidíme. Později v sezoně pak Arlberg ze Schrockenu nebo Wildschonau.
  8. Pacho69

    5008 - zkušenosti

    já tedy samostatně nikde neviděl. vždy minimálně oba přední, zadní nebo všechny. Ale zkusit třeba výrobce v Zubří. Ale těžko říct, jestli ti dodají jen jeden... Spíš to zkusit někde v Polsku. Třebas Allegro.... nebo takto, C4 Picasso je prý kompatibilní.
  9. To tak není, v pod zadním tapecem je i anténa RDS. Teď mi měnili kabel, ten koax se nedá rozumně opravit, jen vyměnit. Mě rádio hrálo blbě a nejhorší bylo, že RDS nepřeladil, i když už by měl. Když ale ladil na hlavní anténě, tak na silnější vysílač přeladil. bez zásahu ovšem ne. Synátor někde vyčetl, jak udělat, že ladí na hlavní anténě, pak se přeladilo, nebo jsem musel najít silnější vysílač růčo. Po výměně kabelu hraje rádio jak nové. Ale je to jen to základní, žádný navigace a displeje... Prskání a šumění bych klidně tipnul na anténní svod.
  10. Pacho69

    Demontáž FAP fitru

    Tak 220t a hlášení ještě nutně nemusí znamenat potřebu výměn filtru. Záleží na provozních podmínkách. Já už mám taky 220t za sebou. Občas to nahlásilo "Risk" ale vždy jsem to "odregeneroval".
  11. Pacho69

    Demontáž FAP fitru

    To mi říkal servisák taky . Překvapivě....
  12. Pacho69

    Demontáž FAP fitru

    Ondra (martinecondrej) tu popisujel peripetii, kde se jim to "nepovedlo". Ale tam asi nepojedeš, trochu z ruky. https://www.peugeot-club.com/forums/topic/120508-fap-egr-ventil/?page=3
  13. Pacho69

    snimac tlaku v pneumatikach

    Mě spíš vadilo, že se nikde nedá podívat, kolik tam je, krom dia. Přitom auto to musí vědět v každém okamžiku.
  14. Pacho69

    snimac tlaku v pneumatikach

    Z mého pohledu informatika je logičtější využít údajů z řídící jednotky k identifikaci senzorů v kolech. Logicky to vyloučí například kola v kufru při přezouvání. Nicméně jednotce identifikace senzorů chvíli trvá. Když jsem kdysi míval jednu sadu pneu bez snímačů, tak mu trvalo třeba půlhodinu, než mu došlo, že nemá snímače. A když byla kola v garáži, po nastartování si furt myslel, že jsou na autě. Prostě identifikovat je softwarově je principielně jednodušší, než tam tahat kabely a čidla. Dávat čidla je drahé a nespolehlivé.
  15. Pacho69

    snimac tlaku v pneumatikach

    Já si myslím, že komunikační jednotka je v autě jen jedna.
×
×
  • Vytvořit...