Přejít na obsah

Guči

Uživatel
  • Počet příspěvků

    426
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Brodek u Přerova
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Guči's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Guči

    Aktuálně o všem II.

    No, to jsem chtěl vědět, díky
  2. Guči

    Aktuálně o všem II.

    Já nevím mě se to celý zdá jako blbost, přece každej kdo si koupí ojetinu od soukromníka nebude vozit auto na podvalu.
  3. Guči

    Aktuálně o všem II.

    Kluci mám dotaz, jelikož mi Pug zatím jen zkrášluje dvorek, rozhodl jsem se pro koupi dalšího auta. Takže se ptám... Jelikož po koupi si musí původní majitel nechat malý i velký TP kvuli odhlášení, je možný s tím autem jezdit? Je přece blbost abych ho táhl 160km a i na evidenční kontrolu přijel na podvalu ne?. Samozřejmě s tím že hned po koupí sjednám povinný. Jenže co dělat při připadne kontrole PČR? Kopie techničáku (potřebná k uzavření povinnýho) jim asi stačit nebude co?
  4. Guči

    Aktuálně o všem II.

    Tak to vypada na rozhozeny ventily takze to strika na ventil.. Nevi nekdo hodnoty vuli. Nasel jsem saci 0.20mm a vyfukovy 0.40mm. Je to pravda? Pripadne odkaz na navod k serizeni?
  5. Guči

    Aktuálně o všem II.

    Nevim o tom ze by tam byl. Nicmene predchazelo tomu snizeni výkonu po beznem vyjeti z krizovatky. Navic imobilizer blokuje jiskru ne? Tu mam dobrou. [upravil dne 23/4/13 06:41 od Guči]
  6. Guči

    Aktuálně o všem II.

    Zdarec uz delsi dobu resim problem se startem... Vstriky strikaji, svicky jiskri ale auto nenaskoci... Taky jsem si vsiml ze po vytahnuti svicek jsou suche i kdyz vstriky jsou 100% ok. Ma nekdo nejakou radu?
  7. Čerpadlo OK, auto zdechá po nastartování vždy po cca 5 vteřinách. Taky jsem vypozoroval nějaké syčení, řekl bych v místech výfukových svodů - těsnění pod hlavou?
  8. Čerpadlo druhe nemam ale můžu ho změřit. Kolik má dávat?
  9. Vyměněno, žádná změna, stále chcípá. Ještě při 1. startu chytne v pohodě a při 2. točí dlouho
  10. Hah, těsnění jsem tam nikdy neměl, ani na té puvodni nebylo Vstřiky mám sice druhý, ale nemám na \" kloboučky \" oranžový na konci :/ takže to asi nevyzkouším. Ještě koukam že jsem se přehmátl, místo závady 52 je 53 [upravil dne 11/4/13 07:59 od Guči]
  11. Zdravím, včera jsem si krásně v poklidu vyjel do práce a po vyjetí z křižovatky mi z ničeho nic auto ztratilo výkon. Celou dobu jelo v pohodě, žádněj problém. Myslel jsem že mi dochází benzín tak jsem zajel na pumpu, natankoval za 500kč a pořád stejný. Po sešlápnutí plynu točí max. 4 tis s obtížema, pak se začne dusit ale nechcípla. Ráno jsem přišel k autu a strašně dlouho točilo než naběhlo a pak hned po přidání chcíplo. Ještě podotknu, že po přidání to má zvuk jako když by mělo být ucpané sání. Zjištění: Vyblikány závady 51 a 52 (zkoušel jsem hledat ale nikde jsem nenašel jejich popis) Vyměněn palivový filtr, vzduchový filtr Z druhého motoru jsem vzal lambdu, zelené čidlo z hlavy(teplota?), klapka i s krokáčem, zapalovací cívka, kabely a vyměněny svíčky. Už jsem z toho celkem nešťastnej, no napadlo mě ještě čerpadlo. Dá se nějak otestovat?
  12. Guči

    106 XSI 1.4 "Pugina" Máme novej motor

    Klokanidla se nekonají, za to jsem pořídil nová kola
  13. Guči

    Lidskej nevkus

    Tak tohle mě opravdu rozsekalo..
  14. Guči

    Aktuálně o všem II.

    Tyjo, asi se na to vy.eru... Už nemam naladu cpat do toho další peníze..ale uvidi se
×
×
  • Vytvořit...