Přejít na obsah

Mirastr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    strmilov
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    info@ulozenicepu.cz
  • Webová stránka
    www.ulozenicepu.cz

Návštěvy profilu

1 218 zobrazení profilu

Mirastr's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

23

Popularita

  1. děkuji na sto tisíckrát vyzkouším ! Až budu v Prešově v "Laku karáču" na pizze tak tě pozvu na pulku, kognak, kofolu !!
  2. kódy mám k 5.01 to mi nešlo nainstalovat vůbec. DB od tebe na ulozto verze6.01 se mi povedla nainstalovat, ale ty kódy nezafungovali - překvapivě
  3. Čaute. Přečetl jsem odpovědí a stránek ale k mým potížím se nedočetl a proto otázka(hlavně na guru tohohle vlákna Ferinka2) Nainstaluji na win 7 diagbox 6.01 pak chce aktivaci a prd....potřebuji asi jiné kódy k aktivaci než mám napsaný... Máte někdo nějaký??? Patch spustím a píše sucesfull Díky všem Míra.
  4. Čau Krtku. Teď už se na to nedostanu. Ale zkusim nainstalovat diagbox nebo jak se to jmenuje. Zatím jsem vždy připojil přez pp2000(kterou jsi mi pomohl rozchodit :)) Zatím díky.
  5. občas se mi stalo, že byl pedál tvrdý a skoro to nebrzdilo(cca 3-5 vteřin). Byl to zpětný ventilek u posilovače. Sundal profouk prostřík a brzdilo to.
  6. Čau chalani!! Děkuju za reakce. Teplotu jsem nepořešil - čidlo mělo správné ohmické hodnoty při cca 20 °C tak jsem ho neměnil. Myslíš,že má takový vliv???Nechci to zpochybňovat jen se utvrzuju v tvém názoru! To táhlo tedy zkusím(potřeboval jsem to odsouhlasit protože budu muset vyvěsit motor abych se tam dostal.) Opravdu díky za reakci!!!
  7. Ventilátor jsem nahradil stejně velkým(pasuje přesně do sahary-bez jakých kol-li úprav)z C5 za 1300,-a spíná pouze s klimou, elmag jsem odpojil,Egr ventil rozebral vyčistil promazal a po vyčištění sání zaslepil(žádná elektronika neví, že je zaslepen) - stačí pouze plechová záslepka, žhavení to pořád háže, ale startuje i v mrazech a hlavně měřeno - žhaví všechny žhavičky, proměřil jsem snímač polohy aktuátoru, vyzkoušel aktuátor stříkačkou(podtlakem)-chodí plynule, a změřil snímač nasávaného tlaku - ten se stříkačkou nemění hodnoty!!! Tudíž jsem koupil jiný a od té doby to do nouze nespadlo. Zase to ale neletí jako před tím!:( oproti 406 to tahalo! Teď to tahá podobně.:( Aktuální tlak sání(tedy za turbem) je stále o 200mBar nižší než žádaný!! Co stím?? Turbo už jsem měl venku a bylo mi řečeno , že je nové! Znovu už vyndavat nebudu-Je to opruz a zpět ještě horší! Jde nějak změnit kolik dává turbo??? Odpor ke snímači? Poštelovat na aktuátoru táhlo? Díky za odpověď. Mira Strmilov.
  8. Upřímně mám radost jak malý kluk, že to někomu pomohlo! Díky za info! Čau Mira.
  9. Mirastr

    repas čerpadla CP1(špony na DRV)

    někde na stránkách v Polsku. nahoře je seznam čísel čerpadel do kterých to pasuje.
  10. Ta klapka viz odkaz co jsi dal nefunguje. Normálně se vrací sama a tahle zůstává seklá. Těžko říct zda ji podtlak vůbec otevře a pak samozřejmě není vzduch ve chvíli kdy druhá přivře.
  11. No to Ohnutá ojnice?Co to před rozebráním dělalo??? Resp. jaké byly symptomy? Díky za reakci!
  12. Tak jsem vyměnil regulátor tlaku paliva, nový ventilátor za 1200 bez regulace, spíná se při sepnuté klimě přez předředný odpor 0,54 Ohmu a bez předřadného odporu na plné otáčky přes druhé relé ovládané kablíkem kam přijde po požadavku na max výkon ventilátoru 4,5 V( ventilátor 1200, odpor 345, a relátka cca 150 kč) Už to nepíše žhavení, zbytek ano, elmag ventil ovládání bypasuu jsem nechal odpojený, ale tedˇto jede dobře snad jenže to tahá až od 1900 otáček do té doby se nic neděje(nevím zda je to OK) Ale pořád to dlouze startuje minimálně 3 vteřiny a někdy i 10. Startér točí obstojně, spíš by mne zajímal startovací tlak v rampě??? Tuší někdo kolik má být tlak na start? Díky Míra.
  13. teplota nasávaného vzduchu v průtokoměru je -49 °C to asi neni úplně dobrý..... Vadí to? To čidlo je ve váze vzduchu? Chyby s čísly: žhavení - P1351 ventilátor chlazení P0495(momentálně jsem ho rozebral je KO) elmag ventil bypassu chl. okruhu P1597(momentálně je venku je KO) poloha turbodmychadla P2562 měřil jsem proud na svíčky po otočení klíčku a nyní při 25 °C 0 amper Dle Ferinko 2 jsem proměřil snímač teploty nasávaného i teplotu plnícího vzduchu turba a je tam při 22°C 2,363 kOhm resp.12,8kOhm což je dle dat od ferinko2 OK RHR měření hodnoty.pdf
  14. Tak teď tam mám tyto hlášky nějaký rozum?? Děkuji v peugeotu chtěli prvně měnit ventil cca 5000 bez práce zbytek že se uvidí... A chtěl jsem se zeptat zda jde v Dia PP2000 některá hláška zakázat či potlačit?? Děkuji Mirast.
  15. řeším to taky chyba 1598. Problém s kabeláží pravděpodobně není(u mně) , protože jsem odpojil ventil a objevila se chyba 1597 ...přerušen obvod. Takže je K.O. ten ventil. Na Citroen forum jsem četl, že je to poruchový a že už to tam dávno nedávaj. Údajně by mělo stačit vyměnit těleso termostatu za těleso nové cca 1000 Kč bez elmag. ventilu a v dia. zakázat hlášku, ale vyzkoušené to nemám. Každopádně když se to teď nehřeje tak tomu ten ventil nepřekáží a mělo by stačit zakázat hlášku přerušen obvod. Jak a zda to jde zakázat přes PP2000 zatím nevím. Vyzkouším v pondělí.
×
×
  • Vytvořit...