Přejít na obsah

JendaB

Uživatel
  • Počet příspěvků

    238
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli JendaB

  • Datum narození 15.7.1987

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2018

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    kukbuk@gmail.com

Návštěvy profilu

2 781 zobrazení profilu

JendaB's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

27

Popularita

  1. Podle mě to nemá smysl řešit, různé ochrany jsou pěkné, ale osobně bych je spíš dával na auto s lakem ve 100% kondici než na auto, které stojí venku a šrámů od "šikovných" lidí tam bude postupně přibývat jak hub po dešti. Jediný co bych vzal je korekční tužka a nejhorší šrámy zatřel a šlus. Krásné to nebude, ale ušetřené peníze bych si spíš schoval na nějakou dovolenou nebo něco jiného než abych tady dával X tisíc za rozleštění a pak si rval vlasy po jedné návštěvě OC případně zaparkování v ulici před domem.
  2. JendaB

    Driver Sport Pack v GT Line

    Mám 2018 GT a funguje to jak popisuješ a ano přepíná se podsvícení budíků z bílé na červenou.
  3. Hrdlo pro Adblue může být ještě v kufru pod rezervou, pokud není vedle hrdla pro naftu. Podle mě je tam oboje jak Adblue tak i eloys.
  4. Záleží kde a jak s tím hodlá člověk jezdit. Zjednodušeně a podle svých zkušeností to vidím takto 1.6ka je spíš do města a na venkov, kdežto 2.0 bych spíš pasoval na lítání po dálnicích. Sám mám teď 308 T9 2.0 133kw a bratr 1.6 88kw. 1.6ka přestává táhnout na cca 130-150, kde 2l spíš ještě ožije ale zase mi přijde tupější v rozmezí 70-90km/h.
  5. U 308 T9 jsem to dával na pojistku pro rádio, kde místo původní pojistky jsem dal rozbočku https://www.gme.cz/odbocka-pro-autopojistku-tap-mini-10a a napojil to na ní. viz video od Mia Edit: Měření jsem vyřešil tak, že jsem vypnul zapalování a nechal otevřené dveře a po nějaké době začal měřit.
  6. @Ajap Zase záleží na zkušenostech, v mém okolí byly tři 1.6VTI všechny od nova a všech jsme se rádi zbavily. Všechny měly nějaký problém, který se dlouhodobě nedařilo odstranit. u našich dvou 2009 a 2013 se měnil olej po 10tis. km a stejně 2009 s 60tis. km ráno zněla jak špatný diesel, člověk musel nechat běžet motor 2-3 minuty na volnoběh jinak se mu odvděčil, tak že při rozjezdu ztratil tah a musela se vyšlápnout spojka aby se motor nezastavil. Případně kamarádova měla problém s cívkami, které nechal v autorizáku několikrát vyměnit a stejně nakonec skončila v AAA, protože se to nedařilo opravit. Moje zkušenost s 308 1.2 96kw 2017 byla taková že pokud bude jezdit krátké trasy, tak bude mít naředěný olej benzínem, což taky nebude to pravé ořechové z dlouhodobého hlediska. Spotřebou jsem se na kratší trasy pod 7l nedostal a na delší když se člověk snažil tak se dostal i lehce pod 6l. Motor jde pěkně vytočit, táhne slušně ale přišlo mi že motor je občas rychlejší jak převodovka, obzvláště při rozjezdech na semaforech mi přišla reakce na plyn. pedál, jako když Vás o půlnoci probudí a chtějí po vás znát Pythagorovu větu(možná problém jen mého kusu). Problém s řemenem jsem neměl a najeto mělo přes 60tis. km a olej se měnil každých 10tis.km, tankoval jsem z 99% Vervu 100. Takže když bych si to dovolil srovnat s bratrovou 308 1.6blueHDI 88kw, kde teda na motoru neřešil nic(když pominu to že měnil nádrž na adblue a katalyzátor) tak auto reaguje na plyn podstatně lépe, menší spotřeba a celkově mě přišlo auto lépe sladěno oproti benzínu, nehledě na to že tady popisujeme zkušenosti s "novými" auty, kdežto tady se bude kupovat auto s klidně 100k km na tachometru a pár lety provozem, kde záruka nic nezachrání. Z mého pohledu v dnešní době nemá smysl kupovat první generaci 308my(T7) v benzínu a pokud ji budu chtít koupit tak jedině v naftě ve variantě SW kdy to bude sloužit jako rodinné vozidlo za pár kaček. Druhá generace 308(T9) v benzínu je za mě dlouhodobě nepoužitelná na krátké trasy do práce apod.(méně než 10km)
  7. JendaB

    308 T7 1.6 VTi a LPG?

    Měli jsme dvě 2009 a 2013, kamarád měl taky 2009. První šla do světa s 60tis. km kdy se měnil olej každých 10tis. km, ranní start zněl jak hodně špatnej diesel, nedej bože když člověk nenechal chvíli jet na volnoběh před rozjezdem, jinak se mu odvděčilo tak že při přeřazení z 1čky na 2ku auto ztratilo výkon a musela se sešlápnout spojka aby motor nechcípl, v autorizáku si s tím nevěděli rady, případně řekli že je to vlastnost auta, když člověk jezdil po městě tak si to bralo celkem dost oleje. 2013ka už tolik olej nežrala, ale na cca 13tis. km se začala projevovat podobná závada jako u 2009ky tak šla taky do světa. Kamarádova měla problém s cívkama, kterej se opět nedařilo autorizáku vyřešit, tudíž opět šla do světa. Takže minimálně se 3ks tohoto "povedeného" motoru mám jisté zkušenosti. Tudíž pokud chci auto na lpg tak radši koupím starou 307mu s 1.6kou nfu nebo 308 ale v naftě(pokud mám zůstat u peugeotu).
  8. JendaB

    308 T7 1.6 VTi a LPG?

    Mám takové menší zamyšlení. Proč mám kupovat auto s motorem, který je "problémový" a ještě tam přidávat další zařízení aby řešení případných problémů bylo složitější. Osobně bych se spíš podíval po jiném osvědčenějším motoru/autě než pak bádat, kde by mohla být chyba.
  9. JendaB

    Dlouhá cesta k 308

    Se staci podivat na bazos kolik se aktualne prodava rifteru… tam je rozdíl desítky tisíc do plusu od nákupní ceny. edit mam “stejnou” 308 jako ty a uz me ten benzin přestává bavit a chtel bych ho vymenit za naftu.
  10. JendaB

    Dlouhá cesta k 308

    Je to smutné no, když ani u autorizáku člověk nenarazí na slušné auto. Přitom si nemyslím že bych měl přehnané požadavky(nafta, najeto do 120tis. km, slušná výbava).
  11. JendaB

    Dlouhá cesta k 308

    Jestli tě to uklidní, tak já aktuálně vybírám 308čku s rozpočtem do 400k a popravdě aktuální nabídka je děs běs, buď má auto šrámy přes celý bok(myšleno tak že vezmeš štětec o šířce několika cm a zatřeš tím rýhu co vede od zadního blatníku až pomalu k přednímu) druhá je opravená tak že hlavní úkol zněl co nejlevněji, takže ti na určitých místech prosvítá kit + půlka auta je po laku kdy na střeše ti hodnoty lítají od 500 do 1200. Toto jsou prosím auta v cenové relaci 350tis. Kč a 5-6 let stáří. Jediný pozitivní na tom je že to jsou přímo dealeři peugeotu nebo škodovky a narovinu ti řeknou stav a nic nezamlčují. Tudíž člověk neztratí X hodin času strávených v autě a o projetém benzínu ani nemluvě. EDIT: Ještě doplním že třetí auto pro jistotu ani nenastartovalo a akorát hodilo chybu motoru po tom co se ozvala kovová rána ale jinak samozřejmě vše pravidelný servis...
  12. Ono by bylo dobré napsat jaký je rozpočet, jestli se nevyplatí připlatit za starší model(SE2020 nebo 11) ale úplně nový kus. Druhá věc od modelu X a novější jsou baterie "spárované" se základní deskou, takže při výměně baterie se musí přehodit i elektronika baterie jinak telefon bude hlásit že nepoužíváš originální baterii a nefunguje měření kapacity baterie, plus to bude otravovat.
  13. JendaB

    Za kolik tankujete?

    Včera večer Verva 100 nádherných 37,30Kč
  14. JendaB

    Na co si dat pozor P308 1.6i ?

    Já bych doporučil partnera/ Berlingo zkrze vyšší posezení(a tím pádem pocitu lepšího rozhledu), šoupaček(bočních posuvných dveří) kvůli lepší manipulaci s dětskými sedačkami, velké zpětné zrcátka ve kterých uvidí celý bok, včetně kola takže bych řekl že se s tím dá dobře parkovat. Velký kufr do kterého dá pohodlně kočárek aniž by ho musela skládat. Nevýhody furt to vychází z užitkové "dodávky" takže třeba 308ma bude pohodlnější a bude mít lepší odhlučnění ale na ježdění po městě to nebude mít až takový vliv. Nevýhoda 308Hb je že má sedačky rozděleny na 2/3 a 1/3 kdežto partner má vzadu 3 plnohodnotný sedačky(ktere se dají vydělat), zase v benzínu jich bude málo a v kombinaci s automatem ještě méně, takže bych radši volil naftu.
  15. JendaB

    P308 1.6 vti automat

    1.6Vti jsme měly doma dvě 2009 a 2013, obě od nova, olej se měnil po 10tis. km. U 2009ky si při ježdění po městě a kratších trasách začala dost brát oleje, ranní starty spíš připomínaly diesel než benzín a hlavně člověk to musel nechat běžet tak 5 minut na volnoběh aby se auto normálně rozjelo a necukalo, případně když se člověk rozjel na 1čku zařadil 2ku následně na to auto ztratilo tah a pokud by člověk nesešlápl spojku tak by se motor klidně i zastavil. Diagnostika v 99% bez jakékoli chyby. V jednom případě tam byla chyba v nějakém časování, tak v Peugeotu vyměnili jedno čidlo, auto jezdilo normálně asi tak 1 den a pak se potíže postupně vrátili. Najeto měla necelých 60tis. km, servis pouze originál peugeot. 2013ka si brala míň oleje, ale na cca 12tis. km tam vyskočila chyba časování, no a po zkušenostech s 2009kou šla 2013 z domu do AAA. Takže přeji hodně štěstí při výběru jelikož všichni v mém okolí co měli Vti už ho radši nemají.
×
×
  • Vytvořit...