Přejít na obsah

peter23p

Uživatel
  • Počet příspěvků

    312
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    jjd
  • Město
    Domažlice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

peter23p's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

104

Popularita

  1. peter23p

    Co jste dnes udelali...

    Původní kryt hrdla palivové nádrže po vzoru „embéčka" mělo opravdu jen prvních pár kusů a je to docela vzácnost tyhle modely měly navíc i výklopné trojůhelníky oken i v zadních dveřích a pro změnu neměli větrací mřížku na C sloupku. Další modely již měli klasické odklápěcí víko nádrže ale pozor to se v průběhu výroby dále stěhovalo z nižší polohy o pár centimetrů výše. Protože škodováci ho původně daly zřejmě kvůli designu nepochopitelně nízko kousek nad nárazník a při plné nádrži se v zatáčkách vyléval benzín na silnici protože samotné víčko moc netesnilo.
  2. peter23p

    Modely autíček

    PAV 100 nebyl brán jako klasický vozík koneckonců nebyl určen na tažné ale prodával se jako příslušenství k vozu schválené výrobcem takže se opravdu SPZ přendavala z auta. Už netuším jestly to rádoby tažné bylo vůbec zapsáno někde v TP auta ale myslím že ani ne protože se to montovalo doma. U klasického vozíku na tažné ať už domácí výroby nebo kupovaný nejčastěji slavný SPORT JACHT normálně TP a SPZ byla, dokonce SPZ byla speciální a měla písmena označení okresu uprostřed a ne na kraji jako u auta, takže na první pohled bylo poznat že se jedná o SPZ vozíku.
  3. peter23p

    Modely autíček

    A toaleťák v háčkovaném obalu ve tvaru pestrobarevného klobouku, asi nejvíc praktická věc co se na zadním platu vozila
  4. https://nabytek.bazos.cz/inzerat/167556053/satni-skrin-s-nastavcem-montana-2000-h.php
  5. Souhlasím multimetr tohle přesně nezměří a ono ani ten osciloskop by tenhle ideální ilustrační průběh na obalu neukázal. Nicméně si změřil přesně to co nabíječka dělá a to že se stoupajícím napětím kvůli klesajícímu vnitřnímu odporu AKU snižuje proud aby se omezilo plynování. Nabíječka to nedělá skokově jak je to krásně nakresleno na obalu ale ta změna je plynulá a prostě při nějaké dosažené úrovni se přepne kontrolka na další krok. Pro laika to stačí jako informace že to dělá co má a má přehled zhruba v jaké fázi nabíjení se nachází. Odborník ví že reálný průběh je trochu jiný nicméně výsledek je stejný a to že baterie se tím v pořádku nabije
  6. To byla obecná poučka pro staré trafo nabíječky protože dost tvrdě přebíjeli a baterka po část nabíjení jak klesal vnitřní odpor tak intenzivně plynovala. Takže tohle bylo doporučení aby se to eliminovalo a baterka se tzv nevyvařila, plus u nabíječek které šli regulovat se se stoupajícím napětím ručně ubíral proud. Tyhle moderní procesorem řízené nabíječky tohle nedělají a navíc ve chvíli kdy baterie už začíná trochu plynovat tak se nabíjecí proud omezí automaticky.
  7. Mám ty nabíječky z lidlu už tři. Už víc jak 10let úplně první verzi 3,8A kde jsem musel měnit pověstné poruchové tlačítko ale jinak funguje dodnes ale je to fakt na malé baterie. Pak mám tuhle 5A verzi s displejem a taky sem ji několik let používal. Momentálně už teda ani jednu nepoužívám protože asi 2roky mám i tu 10A verzi která má kabel s konektorem ke stálé montáží na baterku takže tam mi vyhovuje že jen otevřu kapotu a připojím.
  8. peter23p

    Nejde zapnout trouba

    V ideálním prostředí je ta životnost v řádu desetiletí. Letos nám na baráku ČEŽ vyndaval staré bakelitové kulaté nožovky z roku 1959 už na to neměl ani kleště musel to tahat kombinačkama. Kdyby nebylo potřeba odpojit přívod kvůli elektrikářům tak fungují dodnes ale zpět už je tam nedával a rovnou to vyměnil za současné.
  9. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-nad-ceskem-krouzilo-zahadne-letadlo-boeing-737-driv-patril-rusum-219080#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
  10. peter23p

    Co to je?

    To si taky myslím od začátku, již sem to tu psal jen tu fotku sem bohužel nikde nenašel takže myslím že teď už je to jasné
  11. peter23p

    Co jste dnes udelali...

    Lepší je začít u spolujezdce tam to ještě jde a člověk si to osahá, zato u řidiče to je zralé na gynekologa Ale zase se musí nechat že se poučily, dvojková už má žárovky uchycené jinak a stačí jen pootočit a vyndá se celé sedlo i s žárovkou což se u frantíků říci nedá
  12. peter23p

    Co to je?

    Myslím že to bude starý stativ na videokameru, na foťák je to moc mohutné a hlavně by byla ta horní plocha rovná a tohle vypadá že by do toho měl zapadnout nějaký unibal co se zespodu zajistí přes tu díru.
  13. peter23p

    Co je to za auto? (po x - té)

    Na Focuse to má málo šroubů na kolech ten už má 5. Podle té kapoty je to Peugeot 307 CC před faceliftem protože poface má už hranu nad maskou hladkou.
  14. peter23p

    Značka šířka pro cyklisty?

    Weri 605 byl rychlejší než sem to stačil dopsat a odeslat ale aspoň potvrdil moji domněnku
  15. peter23p

    Značka šířka pro cyklisty?

    Podle mého je to myšleno jako zákaz pro pivní kola které jsou trnem v oku radnice a v současné legislativě neexistuje způsob jak je nějak snadno zakázat a vzhledem k tomu že je pivní kolo dle zákona považováno stále za kolo a je širší než 1,2m tak to prostě vyřešily takto.
×
×
  • Vytvořit...