Přejít na obsah

marzi732732

Uživatel
  • Počet příspěvků

    106
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2002

Kontakty

  • ICQ
    291738577
  • Webová stránka
    -

Profilové informace

  • Město
    Ostrava
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

marzi732732's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. marzi732732

    Alu s limcem jaké???

    Wojtech: Ještě ne, ale prodávám.
  2. marzi732732

    Alu s limcem jaké???

    Mě se tu válí Borbety s límcem. Hodně luxusní kola, ale 17tky. (Auto jsem prodal a nějak mi zbyli :-D)
  3. Netuším vůbec o jaké řemenici mluvíš. Ano na 100% to dělá pouze za studena, auto momentálně pro klid v duši nechám stát a v průběhu týdne vyměním ten olej ať se to pročistí trochu. Je to 1.6 16V čili benzín a mlátí to fakt nehorázně případně vám to zítra nahraju.
  4. Tak at to upresnim... Otázka byla zda se TEC leje do motoru a nechá se pouze chvíli nastartovaný ať se dostane všude nebo je lepśí s tím olejem + TECem pár kilometrů ještě najet... Jak mi to klepe? No popisuje se to blbě, ale když otevřeš kapotu, ať to jde dobře slyšet tak to zní dost podobně jako diesel. Dělá to za studena .. jak ujedu nějaký ten kilometr tak je to už potichu.
  5. Zdravím, tak opět se mi neporušila tradice a hned druhý den po odstranění jednoho problému nastal druhý. Tentokrát začaly zničeho nic strašně mlátit hydraulické nadzdvihátka. Dodám, že olej používam předepsaný Total Quartz 9000 a poctivě je měněný co 13 - 15 000 km. Může se stát, že jsou nadzdvihátka jen zkarbonované a pomůže je vyčistit. Za pár set kilometrů budu mít stejně interval výměny oleje, tak že bych do starého použil Tec 2000 Engine Flush. Můžu s tímto aditivem najet s autem třeba 200km nebo je lepší ho tam nalít nechat brblat čtvrt hodinky a vypustit? Díky
  6. Zašlapávam až na zem vždycky, nevím čím to může být, před výměnou to bylo úplně vpohodě. Pedál prostě celkově pracuje níźe, má záběr a po záběru jde ještě o kus nahoru jakoby v mrtvém chodu. Vím že Fordy některé mají seřizování u pedálu, ale jestli to 307 nemá, tak fakt nevím co s tím . Zlaté lankové ovládaní spojky.
  7. Zdravím a prosím o radu. Nevíte někdo zda jde na Peugeotu 307 1.6 16V seřizovat spojka a případně jak? Jedná se o hydraulické ovládaní. Po výměně mi spojka zabírá zbytečně nízko a pak nevypíná na 100% a když stojím mám problém zařadit jedničku. Někdo mi říkal, že je to samočinně, ale myslím si, že je to nesmysl když to i se sjetou spojkou šlo celkem hladce a s novou skoro vůbec. Je na ní najeto už 1000km a jedná se o Valeo, takže žádný šmejd. Díky
  8. Dostal jsem se tu až teď, jelikož jsem dlouhou dobu řešil jiný problém. Spojka je tam Valeo, již byla odvzdušněna a nepomohlo to. Dá se hydraulická spojka štelovat, mě prostě přijde, že 100%ně nevypína, jelikož občas při přeřazení jde cítit jako by o sebe bouchly zuby v převodovce.
  9. marzi732732

    Výměna topení 307

    Fotky ještě nemám, ale jak jsem říkal vytvořím návod do kterého dám i fotky jak to vypadalo u mě. Konektor byl spálený tak, že totálně shořela asi 1cm izolace jednoho drátku co do něj vede a v samotném konektoru byla vypálena asi 3mm díra. Bohužel se zničil i protikus, který již mám, ale ještě čekám na konektor, který bude v pondělí. Zkoušeli jsme to tak, že jsme vytáhly z konektoru drátky a daly jednotlivé PINy na sebe a ejhle, větrák naskočil a jede na všechny 4 stupně. Z prva neskutečná práce se k tomu dostat, ale hold sem nějak už zapoměl používat hlavu a na druhý pokus by mi to zabralo asi necelou půl hoďku. Návod vytvořím během příštího týdne a tobě moc díky za pomoc. :-)
  10. marzi732732

    Výměna topení 307

    Takže jak jsem slíbil, tak píši. Problém byl v konektoru co vede do regulátoru otáček ventilátoru, který je umístěn v sacím potrubí. Výměna mi zabrala asi 3 hodiny, ale teď už vím jak na to, tak by za 20 minut nebylo co delat ... jak se mi bude chtít tak sepíšu návod na výměnu.
  11. marzi732732

    Výměna topení 307

    Takže jsem se dostal odpoledne o krok dál ... onen konektor, který je na fotce je z jedné strany ohořelý (dva dráty mají totálně černou izolaci). Takže by možná byl problém vyřešen a to proč nejde větrák vůbec. Teď už jen prohlídnout pořádně všechny zmiňované součástky a snad se najde i důvod, proč to nejde nakopnout na čtverku. O víkendu bude velká operace a v dílne budu dokuď se to neopraví nebo dokuď se alespoň nezjistí problém (pro jistotu jsem přes známého objednal v Peugeotu komplet tu kabeláž - vyšla přes něj na 300Kč, takže pohoda). V extrémním případě půjde palubní deska ven a celé topení se vytáhne a obejde dokola a vše se proměří atd. O nebo po víkendu dám teda echo jak jsem dopadl, tobě každopádně prozatím děkuju moc za rady a hlavně za schémata, které mi dost pomohly.
  12. marzi732732

    Výměna topení 307

    Teď tak procházím servicebox a našel jsem Demontáž - montáž : rezistor rychlosti ventilátoru větrání (). Byl bych moc vděčný, kdyby to sem někdo z platících členů hodil.
  13. marzi732732

    Výměna topení 307

    Motor s ventilátorem už byl venku a vše bylo podle elektikáře OK, zítra na mě snad bude mít čas tak to ještě pro jistotu proměříme. Zkusím se nějakým záhadným způsobem dostat ke konektoru jestli není spálený nebo nějak zoxidovaný, coź by nedávalo smysl, źe by to předtím nešlo na čtverku a teď vůbec, ale už mě opravdu nic nenapadá a co se pojistky týče to bylo samozřejmě prví na co jsem se díval.
  14. marzi732732

    Výměna topení 307

    VIN kód je VF33CNFUB82463102 Mimochodem v Peugeotu mi dali přímo nějakého mechanika, který říkal, že to údajně na 307 měnil a že to má být někde u toho konektoru, ale já tam prostě nenarvu k němu ruku vůbec abych ten konektor sundal natož abych tam něco demontoval a nemyslím si, že by Peugeot měl něco takhle nedomyšlené.
  15. marzi732732

    Výměna topení 307

    Tak tady je odkaz na zmiňovanou krabičku http://imageshack.us/photo/my-images/265/dsc00082ew.jpg/ Tady fotka na zmiňovaný konektor (drát vede od ovládaní topení do potrubí, jde to strašně blbě vidět ale nic tam není. - http://imageshack.us/photo/my-images/828/dsc00084zv.jpg/ Tak a nakonec zde je fotka toho regulátoru co někdo prodával na Peugeoty a Citroeny, má to být sice na Xsary a Berlinga atd., - http://imageshack.us/photo/my-images/401/2044471693.jpg/
×
×
  • Vytvořit...