Přejít na obsah

Daník

Uživatel
  • Počet příspěvků

    224
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    2000

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Brumov-Bylnice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Daník's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Hezké, ale jeden diesel tam chybí je to rarita ale jezdili i 1.9 55kW ty byli s turbem ale bez cooleru pokud se pletu ať mě někdo opraví.
  2. Luxus a přeju hodně šťastných km. A doufám že Tě někdy potkám a nepřehlédnu ale to bych musel být slepý. :mrk:mrk:mrk
  3. Tak kdy mám zase začat jezdit přes Lideč? Né máš to moc pěkné a přeju hezké svezení.
  4. Daník

    bluesmanova lietajúca 306tka

    Ono vždycky to auto prokoukne po umytí ale když ho využíváš denně tak to je stejně jedno hned se to zasere. Pěkně si s tím hraješ myslím že málokdo se stará o staré auto a taky to tak vypadá na našich cestách (myslím ČR nevím jak u vás) Jinak pokud bys chtěl volant tak mám tento. [upravil dne 29/6/13 11:26 od Daník]
  5. Musím pošetřit na nový. Tohle je myslím lepší než škorpion co tam od předchozího majitele.
  6. Dovolím si taky jednu švestičku z mojí zahrádky. Sice ten nárazník nic moc stav ale hlavní je že jezdí. [upravil dne 23/6/13 09:56 od Daník]
  7. Daník

    Peugeot 306 1.8 16V Upravy a plany

    No aspoň jedna pěkná zachráněná 306. Jen tak dál ona vyroste do krásy.
  8. Tak je vidět jaká svině je ten DRV. a nejsi jedný kdo tam má šroub. Jinak ventilátor jde lehko ven sundáš dekl u spolujezdcových nohou a vidíš ventilátor. Odpojíš kabel a hadici na kondenzaci nebo co to je a pak asi 4 torx šrouby a je venku. Lepší práce než DRV
  9. já sundal lucase i na autě s klimou takže nemám co říct zkus pohledat zda někdo z klubu ochotný by Ti to neudělal a je z tvého okolí.
  10. jo jsou to upevňovací šrouby čerpadla jsou celkem 4 stačí je trochu povolit a natočit čerpadlo k motoru nejdřív. Stačí cca 1 mm ale můžeš i víc, ale lepší je pomalu a pak se k tomu dopracuješ aby to chytalo. Jinak pokud máš klimu a Lucase jde ale přístup na pytel. Pokud nemáš klimu tak je to pohoda. Na obrázku máš ukázené ty štefty jen pro představu kde jsou.
  11. Vyzkoušej a uvidíš. Ale bílý kouř je znamení nespálené nafty. A jestli to netáhne tak bych jako první šel po tom čerpadle. Zkus to napojit přímo na flašku co to udělá. Ten filtr si ale zapoj protože Lucas je fakt bída na tu naftu.
  12. Tak jelikož ti to ve videu i nastartuje tak bych to spíš typoval na špatně nastavené čerpadlo anebo se ten Lucas posral úplně když mu dávaš bordel z nádrže přímo. Nechápu jak to že nemáš zapojený filtr u tak náchylného čerpadla na naftu. Pokud máš známého mechanika ať ti zkontroluje rozvody na čerpadle, mohlo ti to skočit na čerpadle už jsem to zažil a k tomu si kladu otázku jak to jede? Jako dřív nebo hůř?
  13. Mě to taky klepe občas hlavně na kostkách a trochu větších nerovnostech nakonec na zvedáku závada jasná zadní silentblocky na ramech oba K.O. Ale může to být i ten homokineták ty jsou taky svině.
  14. Nic složitého na hledání je zboku na čerpadle. Zde foto a počtění je tam i přímo obrázek čerpadla dole: Přeju pevné nervy zase francouzský přístup na pikaču.
  15. Tak tom jedině pořádně nalož aspoň 4000 ot. někde po kopcích na trojku ať to vytáhne ten bordel z pal. systému:aut.
×
×
  • Vytvořit...