Přejít na obsah

Ajap

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 611
  • Registrace

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 3008
  • Rok výroby
    2020

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    České Budějovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Ajap's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

383

Popularita

  1. Ajap

    Problém s telefonováním

    To je zajímavý, mám Motorolu Edge 30 a bez problémů. Ale po zkušenostech s Realme 8 dcery, se kterým se auto naopak nedokázalo vůbec spojit, jsem jako první věc po koupi mobilu ještě před sundáním ochranných fólií zkusil telefon propojit s autem, jestli to půjde:-). Opravdu výjimečně se mně stane, že když volám, tak zvuk nejde přes Android Auto, ale přes mobil a nejde to přepnout. Pak to chce většinou odpojit a zase zapojit. Se Samsungy OK a se synovým stařičkým Xiaomi to taky při zkoušení fungovalo bez problémů. Nedával bych vinu Peugeotu, co vím, tak tyhle problémy mají napříč všechny automobilky, ten software v autech je furt stejnej, kdežto výrobců mobilů je nekonečné množství (a s tím i hardwarových konfigurací a operačních systémů - variant Androidu) a samotný Google furt něco upravuje, upgraduje a mění a ta možnost adaptace tam není. V tomhle má výhodu (mnou neoblíbený) Apple, který má prostě jeden hardware, na který ladí zase jen jednu verzi software.
  2. Ajap

    Špatný chod motoru

    Mně se na tomhle autě podobným způsobem loučila jedna cívka zapalování - nejdřív kontrolka 1x za měsíc, pak 1x za týden a pak už to jelo na tři válce s kontrolkou furt. To "poskakování" může být právě chod na tři válce. Sahara jede schválně naplno při spoustě poruch jako prevence přehřátí motoru. Chtělo by to diagnostiku.
  3. Ajap

    PureTech 180 133kW

    Trochu pozdní odpověď - u 80tkm bych čekal maximálně výměnu předních destiček, případně kotoučů, jinak klasický servis.
  4. Já se po startu "odbržďuju" tak, že lehce ťuknu na plyn, tím uvolním brzdu a nechám samovolně rozjet, jde to krásně plynule. Když mám zabržděno a jdu hned na plyn víc, tak si to cukne.
  5. Ajap

    PureTech 180 133kW

    Je to oturbený přímovstřik = pokud auto aspoň občas nepojede delší trasu, hrozí ředění oleje benzínem, zakarbonování sání a jiné radosti. Na té krátké trase počítej se spotřebou kolem 8-9l, ale vzhledem k tomu, v jaké cenové relaci kupuješ auto na "poskakování kolem baráku", tak to je asi to poslední, co by tě trápilo. Jinak co jsem četl tak tahle varianta 1,6 už je solidně vyladěný spolehlivý motor. Mám v téhle chvíli najeto cca 43tkm, jediné, co se v záruce měnilo, byly páčky pod volantem - stejná chyba jako v letech 2000-2010, blikáš doleva, otočíš prudce volantem doprava a blikáš doprava. V servise říkali, že u těchhle nových aut je to ale unikát. Jinak vše bez ztráty kytičky (ťuk ťuk ťuk), auto funguje krásně a "vylazeně" - jízdní asistenty tam jsou, ale drží se hodně zpátky. Třeba taková "koncernová notorie" jako přehnané reakce asistenta čelního nárazu, kdy jsem kdysi nejdřív v Audi a pak v Superbu několikrát málem okusoval volant z důvodu falešného poplachu - to tady fakt není. Za ty necelé 3 roky už na mě auto dostkrát řvalo, ať brzdím, ale ještě nikdy nenastala situace, že by samo brzdilo - a ani nemuselo. Na rozdíl od ještě první generace 308 nikde nic nedrnčí nebo neklepe, zpracování je fakt solidní a materiály jsou na vysoké úrovni. A ten 8 stupňový Aisin řadí nádherně.
  6. Ajap

    Peugeot 5008 1.6 THP

    Můžu doplnit za 3008 SUV s tímto motorem. Najeto mám kolem 35tkm, šlape krásně, tiše, sametově Co se spotřeby týká - čisté město kolem 9l, dálky s těžkou nohou kolem 8l, dlouhé cesty na dovolenou 6-7l - ony ty dálnice směrem na jih jsou už dneska taky samé omezení a radar.
  7. Ajap

    Motor 1,2 - rozvodový řemen

    Klid, auta se "zbavíš" úplně v pohodě, když budeš chtít. Nějaké problémy má skoro každý motor na trhu. Ano, rozvod motoru může být průšvih, ale furt je to spotřební díl, není to žádná tragédie. Připadá mně to podobná hysterie, jak s 1,6 VTi. Ano, některé ty motory měly problémy, ale drtivá většina normálně jezdí a holt většina z nich žere olej. Já měl VTi, brácha má VTi, rodiče mají VTi - a všechna auta normálně jezdila/jezdí. 1.2 Puretech jsem měl v 308 taky, prodal jsem ho jen proto, že s přesunem na pozici druhého auta po koupi 3008 to auto buď jelo 10km denně (zima) nebo možná 10 km za týden až dva (léto). A na takovéhle použití je alespoň pro mě auto v ceně čtvrt milionu zbytečný luxus (a taky mně ho bylo líto). Jinak na auto mně nedávno přišel od dealera, kde jsem ho kupoval, dopis ohledně svolávačky - asi právě na řemen.
  8. Já bych to nějak neřešil. Ještě u žádného auta jsem motor nikdy nemyl a všechny jezdily jak umytý Vlastně jezdily líp, než mytý - kdysi jsem viděl, jak si nechal borec v ruční myčce umýt motor a ven už auto tlačili, protože pak už nenastartoval.
  9. Na selektivní otevírání bacha. U mojeho auta (3008SUV) se při zapnutém samostatném odemykání kufru skutečně odemkne pouze kufr. Ale asi 1,5 roku jsem žil v omylu, že po zavření se kufr znovu i zamkne (auto zůstává zamčené, zrcátka sklopená, kufr po dovření dotáhnou motorky a cvakne). No, není tomu tak. Musí se vyndat klíč z kapsy a zamknout ručně. A protože vstup je bezklíčový, tak jediná možnost, jak zjistit, zda je kufr zamčený, je odnést klíč někam dál od auta a pak jít zkusit, jestli je zamčeno. Podobně jsem na to i přišel - šel jsem do auta, ale zapomněl jsem klíč - a kufr se mně otevřel, protože jsem v něm někdy předtím byl a otevíral/zavíral jen kufr.
  10. On ten druhý případ byly prostě dvě kolony sjíždějící se do jedné. Takže pomalá jízda (tak 20-30km/h), standardní řazení stylem "plechy na plechy" při hustém provozu a fungujícím zipu. Z mého pohledu to auto přede mnou mělo dost místa, z pohledu jeho řidiče evidentně taky. Asi tím, že to tam poslal dost zprudka, to asi ten asistent vyhodnotil jako náhlou překážku a zaflekoval to. Jednoznačná chyba asistenta, takových situací je při jízdě městem hromada.
  11. K původní otázce, jestli máme zkušenost. Buďte rádi, kdo ji nemáte. Naštěstí Peugeot má tuto funkci zdá se dobře nakonfigurovanou - minimálně co se týká "falešných poplachů". Za bezmála 2 roky vlastnictví 3008 mně auto maximálně pouze "vynadalo" zvukovou a obrazovou výstrahou, systém automatického brždění se ještě ani jednou nespustil - a nebyl k tomu důvod. Zato mám zkušenost z Audi a Superbu, kde se mně to stalo několikrát. Audi: Měl jsem půjčenou A6 na služebku. Shodou okolností jsme se s kolegou bavili o automatickém brždění, když jsem potřeboval předjet cyklistu. Musel jsem to stihnout rychle, protože proti jel kamion - naštěstí jel pomalu, protože zrovna míjel ceduli konec obce. V okamžiku, kdy jsem byl vedle předjížděného cyklisty, jej auto vyhodnotilo jako překážku (žádná jiná hypotetická překážka mně nenapadá) a začalo panicky brzdit. Málem jsem se zakousl do volantu, cyklista zřejmě nechal na zemi hnědou čáru, kamioňák ohobloval krajnici a já jsem nadával ještě 2 hodiny poté. Superb: Jel jsem v koloně aut, z připojovacího pruhu se řadila do našeho druhá kolona. Zip fungoval, jednou auto se natlačilo těsně přede mně, druhé těsně za mně. A opět se ozval starý známý systém nouzového brždění a zaflekoval to. Nechápu, že to ten za mnou do mně nenatankoval - ale opět předpokládám hnědý poplach a musel jsem dostat mnoho přiléhavých jmen. Hlavně by mě zajímalo, kdo by byl viník nehody? V tom druhém případě by to předpokládám "automaticky" šlo za tím chudákem vzadu, v tom prvním by to asi hodili na mě - ale já měl v té chvíli nohu na podlaze a auto se rozhodlo brzdit...
  12. Šroub je "jistota" - prostě to, co může, tak vyteče. Při odsávání si člověk nemůže být 100% jistý, že odsál, co mohl, protože tak nějak do té vany nevidí. na druhou stranu, pokud se dá víc odsát, než vyteče spodem, tak jednoznačně odsát.
  13. Ajap

    Zrcadleni Iphon

    Držák na okno...
  14. Ajap

    Prezuti

    Já si (skoro) vždycky přehazoval kola sám. Za prvé jsem chtěl ušetřit, za druhé mě to docela baví a za třetí jsem si kola nechal vyvážit v servisu ještě před hlavním náporem přezouvání a výměnu provedl takzvaně "v pravý čas" No a musím říct, že sice 225/45 R17 na první 308 byly těžký, ale dalo se, tak ty 235/55 R18, co mám na 3008 - to už teda neba Takže když mně v servisu řekli, že za chtějí za přehození jednoho kola 60Kč, tak jsem holt přezul o týden dřív, než jsem chtěl Holt už to není 165/70 R13 jako u Feldy, kde jsem nosil ze sklepa k autu v každé ruce jedno kolo a ještě navíc s rozpažením, abych se neumazal
  15. Ajap

    Půjčení 2008

    Podle projevu a toho, na co nadává, jsem myslel, že je mu tak 75 let... Tipoval jsem spíš 85, ale říkal jsem si, ještě řídí, tolik mu nebude. A on je o tři roky starší, než jsem já Tvl "Řidič s 14 lety praxe v řízení a jednou malou nehodou při couvání na parkovišti si těžko zvyká na ty nové vymoženosti v moderních autech" To by neřekl ani můj děda v 85 letech (budiž mu země lehká).
×
×
  • Vytvořit...