Přejít na obsah

jirkazem

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Hodonín
  • Stát
    Česká republika

jirkazem's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. jirkazem

    Nejde Ventilator v interieru

    Rozmontoval jsem ventilator a rozchodil uhliky (kartacky) ktere nedolehaly na kolektor. Nebyl kontakt. Pak prostrikal mazacim sprejem na kontakty.
  2. Nešel mi pravý ventilátor sahary (nový model 1,8 16V s klimou). Prý je to neopravitelné. Tož to teda ne. Demontoval jsem ventilátor z auta. Nad saharou je plechová příčka na 4 šrouby, ventilátor drží na 3 šroubech ze strany od chladiče klimy. Odšrouboval jsem vrtuli z motorku (levý závit na křížový šroubovák). Pak je nutno vypáčit víčko motoru ze strany od vrtule. Násilím. Zaseklé uhlíky jsem rozhýbal a promazal WéDéčkem. Při zpětné montáži je nutno uhlíky podvázat pevnou nití, aby rotor sednul na své místo. Nit jsem pak utrhl. A je to. Na mém starém dobrém P 405 sahary fungovaly bez problému 20 let. Někde asi inženýři udělali chybu. [upravil dne 10.6.07 jirkazem]
  3. Nejede mi pravý ventilátor chlazení. Když do něho drcnu, tak se rozjede. V relátkách to není, proházel jsem je mezi sebou. Můžete mi poradit, jak ventilátor vyndat? V knize -Jak na to- je popsán starý model. Nový model 1,8 16V s klimou. Dík.
  4. jirkazem

    Digi klima problem v BSI

    Ja mel vadne rele v BSI, cvakalo, ale proud nikde. Rele jsem rozparal a proletoval spatny kontakt.
  5. jirkazem

    Venkovní čidlo teploty

    Jaká je přesnost měření toho termistoru? Výrobní tolerance těchto součástek jsou dost velké. Mně též blbne teploměr, dost často ukazuje více.
  6. Klima vloni jelo, letos nic. Vše je O.K., tlak dobrý, vrtule sviští, pouze nejde napětí do kompresoru klimy. Při zapnutí AC cvakne v palubovce relé, ale to je vše. Mám knihu P 406 Jak na to?, ale schema klimy nikde. Motor 1,8 l, 16 V nový model. Má někdo zkušenost, nebo schéma? Dík. Můj mail: jirkazem@atlas.cz [upravil dne 6.4.07 jirkazem]
  7. V návodě na Milton se píše, že nesmí přijít na kov a výparník klimy je kovový. Mám z toho trochu bobky.
  8. jirkazem

    tahne do prava

    Zkus přehodit kola mezi sebou. Mně to pomohlo.
  9. Zkusil bych vyměnit palivový filtr u nádrže. Mně chcípal motor za jízdy, byl vadný drát u rozdělovače.
  10. jirkazem

    Hlučné servo

    Kdoví, kolik stojí nová pumpa, když z vrakáče je za 4 litry. Možná esi by nepomohlo vyměnit olej.
  11. Čerpadlo servořízení vydává mírně kvílivý zvuk, jako by se zadíralo nějaké ložisko. Olejová náplň je po maximum. P 406 1,8 16V nový model. Má někdo řešení? (krom vaty do uší).
  12. Taky mně občas vařila 405ka SRI, zkus vyrvat termostat a jezdit chvíli bez něj. Propláchl jsem chladič, očistil zvenku od much a bordelu, koupil nový termostat a byl klid. Pokud teče topení, mám radu: koupit STOPLEAK do chladiče, je to speciální kapalina, která když najde dírku, vyteče, zatuhne a dírku zalepí. Pozor, nekupovat přípravek, který obsahuje pevné částice !!!!! Ucpe kanálky v chladiči, což se mi přihodilo.
  13. Mám nový model 406 1.8 16v r.1999, display ukazuje nesmyslnou venkovní teplotu, asi bude v čudu čidlo. Podle servisní knihy se má zpětné zrcátko vytočit nahoru a vyloupnout, ale mám bobky, že to rupne. Můžete mi někdo polopatě vysvětlit, co s tím?
  14. jirkazem

    Voda u rezervniho kola

    Vyměnil jsem těsnící gumu, na kterou dosedá víko kufru a je to v suchu. Mám ji z vrakáče, nová originál je za 790 Kč.
  15. Měl jsem také tuto závadu, byl vadný kontakt v páčce pod volantem. Vymontoval jsem to celé ven a proletoval.
×
×
  • Vytvořit...