Přejít na obsah

onedar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2010

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Lančár
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

onedar's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. Peugeot 308 2010 super video návod bez rozoberania výplne dverí. cca 10min a praskanie pri otváraní dverí je preč. Ďakujem za radu. Už 2 mesiace som hľadal ten správny diel a čakal na teplejšie počasie, aby mala demontáž výplne dverí hladký priebeh. Tento videonávod, ale vyriešil problém aj bez operácie.
  2. onedar

    Bezpečnostní šrouby

    Tieto bezpečáky už nikdy viac. Na prvej sade ktorú som dostal k diskom vypadol 1 valček. Nahradil som nalepením valčeka s ložiska. Následne som natrafil na nové skrutky za dobrú cenu (zasa origo Peugeot) vraj nový typ - no a to bola katastrofa. Po výmene kolies na zimu som jeden nevedel povoliť. Problém bol v tom, že skrutka bola z dvoch častí. Vrchný zázubec bol nalisovaný na tisíc-hrane telesa skrutky. Zrejme pri doťahovaní kolies v servise sa zasunul hlbšie a orech už do drážok nedočiahol. Nasledovala zúfalá maturita povolovania. Pátranie po nete ma dostalo k návodu, čím som zistil, že tento typ skrutky nemá vôbec bezpečnostný zmysle. V návode bolo: Zobrať gola orech 12 hran už sa nepamätám či 16 alebo 21 a kladivom naraziť na skrutku v zapustení disku. Potom už iba zobrať račňu a povoliť. Zdalo sa mi to ako absurdita, ale keď som inštruoval servisáka čo už chcel navárať maticu na poškodenú skrutku, tak ma najskôr vysmial, ale nakoniec vyskúšal a povolil. Takže tieto skrutky už nikdy viac.
  3. Mal som podobné na P308 r.2010. Predná kapota je hliníková. Po 4,5 roku sa prejavila oxidácia. Kapota vymenená na záruku. Na aute som mal predĺženú záruku do 5 rokov a komplet prehliadky v autorizáku ( to požadovali)
  4. Ja som mikrofón nalepil obojstrannou páskou na sklo za zrkadlo pri okraji stropného tapacíru - tým pádom smeruje k vodičovi. Funguje bezproblémovo. Mám to na P308, takže origo riešenie montáže mic by bolo asi nákladnejšie.
  5. Dlhodobo VIF zimný aj letný
  6. onedar

    RD4

    Mám v P308 r.v. 2009 bez nápisu MP3 a MP3 prehráva. Rodičia majú P307 2006 tiež bez MP3 nápisu a to neprehráva. Ono asi záleží od typu a roku výroby daného rádia. RD4 je viac druhov.
  7. onedar

    RD4 na RT4 alebo RT6

    Niečo podobné som riešil na mojej P308. Menil som rádio RD4 za RD45. Nakoľko sa ale do môjho ročníka RD45 nemontoval, muselo sa to riešiť nejakým iným programom diagnostiky aby sa tento blok oklamal. Všetko fungule.
  8. onedar

    Potkávací světlo pravé

    Osram svietia super ale dlho nevydržia. Lepšiu výdrž majú žiarovky Philips no sú dosť drahšie. naposledy som používal žiarovky Elta +90% svietivosť - max spokojnosť a smiešna cena http://www.auto-doplnky.com/zarovky-h7-elta-blue-lightning-90-2ks-12v-55w-90-procent-svetla-navic-el477bl90px2-p8038
  9. onedar

    Autobaterie-jak na ni

    autobatéria rozmer 278x175x190 namontovaná, v pohode vošla do originál kastlíka. Dal som Vartu Silver 12v 77Ah 780A.
  10. onedar

    Peugeot 308

    USB je možné realizovať buď pripojením originál Peugeot USB BOXU resp. iných modulov ako Xcarlink a pod. V tomto prípade je potrebné cez diagnostiku povoliť CD menič. Druhá komplikovanejšia možnosť je domontovať USB Bluetooth modul Nomade V2. Toto však vyžaduje displej typu C, ak chceš aj bluetooth na telefón tak mikrofón, káblovanie s USB zásuvkou a nastavenie v diagnostike. Alebo sa pokúsiť zohnať rádio typ RD 45 - má v sebe USB ah Bluetooth. Na plné fungovanie treba zmeniť aj displej a samozrejme diagnostika.
  11. onedar

    Autobaterie-jak na ni

    nemá niekto skúsenosť či na miesto original baterie L2 400 rozmer 242x175x190 sa vojde autobatéria z rozmerom 278x175x190? nechce sa mi totiž vyťahovať pôvodnú iba kvôli tomu aby som si zmeral veľkosť priestoru na autobateriu.
  12. onedar

    308 černý nárazník

    Tu som našiel jedno auto na autobazar eu. Pozri link: http://peugeot-308.autobazar.eu/16-hdi-fap-executive-m5-id7157080.html
  13. Mám auto už 4,5 roka a v poslednom čase pozorujem farebnú odlišnosť predného nárazníka od ostatnej karosérie. Mám pocit ako keby plastové diely ostávali tmavšie. Stretol sa s tým už niekto, alebo mám iba ja vidiny.
  14. onedar

    Korózia prednej kapoty

    Hotovo. Kapota vymenená. Dodaná origo. hliníková resp. nejaká zo zliatiny ktorá sa nekamaráti s magnetom. V mojom servise som vraj druhý prípad, čo menili kapotu pre oxidáciu.
  15. onedar

    Korózia prednej kapoty

    Budem teda netrpezlivo čakať na odpoveď
×
×
  • Vytvořit...