Přejít na obsah

sauromalus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Šestajovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

sauromalus's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. Ještě jsem zapomněl, spodní čep matice 50 Nm, a brzdy : šrouby čepu 30Nm a šrouby třmenu 105 Nm. ( Hodnoty pro 307, pro 306 je to obdobné 30 a 110 Nm))
  2. Předpokládám, že to bude obdobné P306 Takže pro 306 dle "Jak na to" Upevňovací matice hnacích hřídelů ( nábojová matice ) M20 x 150 265 Nm M24 x 150 320 Nm Upevňovací matice kul. čepu spodního ramene 50 Nm Upevňovací matice středového ložiska pravého hnacího hřídele 17 Nm ( Pro 307 je matice hřídele obdobně - 325 Nm pro středové ložisko 10 Nm a matice mezi vzpěrou odpružení \ otočným středem kola 90 Nm ) Pro hrubou představu asi stačí Ať se daří.
  3. sauromalus

    Hučanie predneho ložiska

    Aha, mam delsi vedeni.... Jiz rozumim. Mne sel naboj z loziska vcelku hezky, v tom nebyl problem. Nicmene montaz jedine lisovanim, nove lozisko, s tim zachazet jak s misenskym porcelanem, vzhledem ke krouzku abs, nedovedu si dost dobre představit jak naklepat lozisko aby neslo z osy a nekouslo se a neposkodilo se.
  4. sauromalus

    Hučanie predneho ložiska

    Uplne nechapu, pise predni lozisko, tam asi nebude problem naboj, spis vylisovat lozisko z tehlice, spis bych videl problem v nalisovani noveho loziska do tehlice, tam bych to kladivem nezkousel.... A "naboj s loziskem " do předního kola, nechapu....? Nicmene vymena s prostym ( hloupym ) sroubovym lisem nebyla problem.
  5. sauromalus

    ABS Fault - diagnostika

    Nevim, jak se chova tahle diagnostika, ale jestli nevidi cidlo na kole bez pohybu, tak bych podezrival spis kontakty, konektory zkontrolovat neni li uhnily pin konektoru v podbehu, ci samotne cidlo, zkusil bych je prohodit leve a prave... Kdyz bude vyndany, ocistit krouzek na lozisku.
  6. No, asi bych stale podezrival kloub. Prehazovat kola jste predpokladam zkousel.
  7. Asi bych se zameril na homokineticky kloub, manzety kloubu, jinak zkontrolovat brzdy, lozisko kola... Kloub, neni li v zaberu, muze se chovat trochu jinak, totez mene pravdepodobneji lozisko kola, ma li vuli a je li tam, pak interakce s brzdou... Po 15 km muze byt kloub zahraty, meni se vule.... Koukl bych tedy sahnul na brzd kotouc, ci spise na disk v tech prvnich 15 km, neni li teplejsi, to by napovedelo.
  8. Pokud si to pamatuji, tak rozvody 100t km / 10 let, takže pokud jsou původní.... Kryt rozvodů lze snadno sejmout a vizuálně zkouknout, nemyslím, že Vás čeká hezký pohled, a myslím, že včera bylo pozdě, tedy pokud jsou původní. Při výměně rozvodů rozhodně vodní pumpu a s tím i tedy chladící kapalinu., Olej, vzduchový a olejový filtr a taky svíčky, pokud nemáte jistotu, že jsou nové. Nestojí tolik a pro klid duše....
  9. sauromalus

    Silentblok

    Hledejte to podle OEM čísla, prodejců je spoustu např. https://www.autodily-cardo.cz/silentbloky/drzak-zaveseni-motoru-sasic-8003201/ Vyndat nebyl problém ( pouze silentblok, dělal jsem to na autě, jen trochu zvednuté - špalky ) přípravek ze závitové tyče s příslušnými lisovacími nástavci, ale nalisovat, to bylo horší.....
  10. sauromalus

    Rozvody 307, 1,4 16V 65Kw

    U Domanskýho cca před 3 lety, 307, stejný motor, s pumpou a řemenem alternátoru 6500,- ( pokud se pamatuji ).
  11. 1,5mm stoupání je normální pro M10 , 1,75 pro M12, a M6, M7 má stoupání 1mm, alespoň za mých mladých dávných let to tak bývalo.
  12. Šroub M8 má, pokud si to pamatuju, normální stoupání 1,25 mm, takže je to běžný metrický šroub.
  13. http://www.setech.hu/uploads/downloads/268134_948919_Octo2_V816440A.PDF Něco takového ?
  14. sauromalus

    zadní kotouče s ložiskem

    Co jsem se doslechl, tak sníženou korozivost mají kotouče Brembo MAX. Bohužel, v rozměru 249 s ložiskem jsem je neobjevil.
  15. Mám tažný Galia ( Slováci ). Je na dva šrouby, cena nového současná je kolem 2600,- kč. ( např. Elsa group ) Tažný je navíc slušně pozinkovaný. Galia nabízí náhradní kouli (nahradna_spojovacia_gula ) dle typu vozidla. Ovšem netuším za kolik a ani jestli pasuje, možná by s nimi byla dohoda.
×
×
  • Vytvořit...