Přejít na obsah

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Děčín
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Mí's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

3

Popularita

  1. Mí

    Meziplyn

    Předvádět meziplyn na autě se synchronizovanou převodovkou a chlubit se, že auto ani necuklo je pěkná blbost. Měli to předvést na nějakém veteránu bez synchronů nebo na Praga V3S, tam by bylo slyšet jak počítají zuby.
  2. Mí

    Meziplyn

    Z vytočené trojky řadit dvojku?
  3. Tak dnes cesta do Chorvatska přes Maďary, D1 v pohodě, cesta přes Szombately vylidněná, na přechodu Goričan (dálnice) před námi 2 auta u levého okénka, u pravého jedno a po jeho odjetí Chorvat lákal někoho k sobě - marně - už jsem popojížděl k okénku. Chorvat naskenoval pasy, nabízel jsem papír z internetu, ale nechtěl ho, podle čísla pasu mu to zobrazilo cíl. Celkové zdržení na hranici cca 3 minuty.
  4. Tak jsem zadal do map Liberec - Lošinj: přes Maďarsko - 1034 km, 12:21, mýto SK, H, HR - odpadá zdržování Slovinců na hranici s Chorvatskem přes Rakousko po A9 - 983 km, 12:33, mýto A, SLO, HR + tunely přes Rakousko po A10 - 973 km, 12:52,mýto A, SLO, HR + tunely přes Rakousko po A2 - 990 km, 12:15, mýto A, SLO, HR
  5. Tak to už jsi tam dlouho nejel. Silnice Csorna-Szombathely nová čtyřproudka (M86), Szombathely-Lendava nově zrekonstruovaná včetně několika obchvatů vesnic, perfektní povrch. Pokud jedeš na sever přes Záhřeb tak nevím proč by mělo být lepší jet přes Slovinsko. Taky jsem tak jezdil a už nikdy. Navíc cca 5 km za Szombathely směrem na jih po pravé straně vynikající maďarská restaurace Jozsi Bacsi, kde se vždy stavíme na gáblík. Kolegovi v práci jsem to doporučil a byl překvapený, dle jeho vyjádření se to s cestou přes Vídeň nedá srovnat a taky už přes Slovinsko nejezdí.
  6. Proč nejedeš přes Maďarsko, mám to vyzkoušené, je to sice o cca 40 km delší, ale rychlejší a vyhneš se Slovinsku.
  7. Odděleno z vtipů. Není, pokud jsou ty kalhoty z rybářské sítě (rouška x koronavirus)
  8. Kromě zvýšené spotřeby energie mu to nevadí. Vadil by mu delší chod naprázdno bez vody.
  9. Vloni jsme letěli A380 do Dubaje s Emirates a protože měli přebukováno, tak jsme dostali business class gratis, to teprve byl zážitek. Business class v A380 je úplně jinej level než v Boeningách Ani v turistické třídě na A380 nemá chybu a s Jumbem se nedá srovnávat. Kdybych si mohl vybírat, bral bych na lety jen A380.
  10. Mí

    WIP Nav Plus

    Tak v mapach 2015-2016 ještě nebyla. Vzhledem k tomu, že aktualizace vychází jen 2x za rok, tak to tak dávno zase není.
  11. Mí

    WIP Nav Plus

    A v Praze je tam i tunel Blanka.
  12. Mí

    Letní dovolená 2007

    Co je to dovolená?
  13. Mí

    Jít do 407 - vaše zkušenosti

    Mám 407 SW 2.0 HDI, jízdní vlastnosti vynikající, pohodlné vozítko, prostě kočár. Ve 40 000km začala bouchat přední náprava, v servisu určili vůle kul. čepů těhlic (oba) a sdělili cenu za jeden cca 1780 Kč. Ptal jsem se proč mi říkají cenu, když je auto ještě v záruce. Odpověď: čepy a táhla jsou spotřební materiál a záruka se na ně nevztahuje stejně jako např. na brzdové destičky, pneumatiky a spojku. Vznesl jsem dotaz na peugeot CR a zde je odpověď: "Podmínky smluvní záruky na osobní vozy značky Peugeot jsou popsány v Sešitě údržby Vašeho vozu. Litujeme, ale musíme Vám sdělit, že dle těchto smluvních podmínek záruka poskytovaná výrobcem nepokrývá výměnu dílu podléhající běžnému opotřebení, které se může měnit v závislosti na způsobu používání vozidla, počtu najetých kilometrů vozidlem, zeměpisné a klimatické oblasti, a jejichž výměna není důsledkem závady. K rozhodnutí zda se jedná o běžné opotřebení nebo vadu, na níž se vztahuje smluvní záruka je zapotřebí prohlídka vozu v autorizovaném servisu sítě Peugeot, jejichž technici jsou vyškoleni k posouzení těchto případů." V sešitě údržby jsou uvedeny opotřebitelné díly "brzdy, pneumatiky,spojka apod." (pod apod. se totiž schová cokoliv). Nezávisle ve dvou autorizovaných servisech mi potvrdili, že mají pokyn uznávat vadu kul. čepů jen do 30000 km, takže výrobce si je asi vědom slabiny na podvozku. Za stejných podmínek a po stejných silnicích jsem najezdil 240000 km s Octavii TDI, má pořád původní díly i tlumiče v naprostém pořádku a odhaduji, že dalších 240000 km ještě vydrží. Proto, kdo chcete 407 na každodenní ježdění po českých silnicích, vemte v potaz, že dost často budete měnit "běžně opotřebované čepy" a možná další díly zhruba každých 40-50 tis. km, což mi připadá trochu divné u vozidla vyšší střední třídy. Pokud ho chcete na občasné pohodlné výlety a leštění a předvádění se, je to úplně ideální vůz.
  14. Mí

    Nemá někdo zájem o auto?

    ....a hrozně rychle se množí... Co se množí????? Nějak nechápu, jsem asi dneska tupoun:D:aut:aut a jsou \"nejhorší ze všeho ...\"
  15. Igrane je špička. Ten tvůj pohled na Igrane od Živogoště mi připomněl, že už se zase blíží léto.
×
×
  • Vytvořit...