Přejít na obsah

ROpa-SK

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

ROpa-SK's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. ved vytiahni ziarovku aj s plastovou objimkou a kup si v novu ziarovku aj s objimkou to normalne prevaju uz osadene ziarovky v objimke, najcastejsie cierne alebo modre ale su aj ine a su to obycajne ziarovky do palubky.
  2. skusim tam dat este stary remen aj staru kladku, lebo ten remen sa menil o par mesiacov skor ako ako kladka, ci predsa len tento novy remen "nepustil" a nie je uz o nieco dlhsi.
  3. no je to logicke ale nenapisal som ze remen je novy a robi to na starom aj novom aj na starej aj novej kladke. TO u zby bolo asi privela nahod, nie ?
  4. vidim problem v tom ze som nepochopil tvoju radu, skus to rozviest.
  5. ked tam neni remen tak kladka stoji lebo sa toci len remenica na kluke takze iste je ze motoru nic neni. A je mi jasne aj to ze pri vacsich otackach ako volnobeznych sa to ukludni to vidis aj na motore ako sa trasie pri volnobeznych a ako pri vyssich, proste ked je v zabere motor stoji. Ale ja v tom ziadne v tom by som zacal nevidim :-)
  6. presne na take daco to tipujem aj ja. Ale mam teraz vacsiu pataliu ked to natocim zvycajne studene ale niekedy to je dobre pocut aj za tepla tak mi nieco v motore vydava zvyky trrrr-trrr-trrrr proste je to taky zvuk zvlastny ako ked sa nieco trasie. Zistil som ze ten zvuk vydava napinacia kladka klinoveho remena, dost sa trasie a ked zrovna robi daky vacsi vykmit a po sebe, tak to vydava prave ten klepotavy zvuk. Zhodil som remen dole, vsetky remenice aj vodiaca kladka idu uplne lahko a nemaju vakel. Napinacia kladke ma vakel minimalny. Kupil som druhu uplne novu nahodil som a robi presne to iste... nechapem to... ked dam dole remen a natocim to je ticho. Tu novu kladku som aj vystriekal konkorom nech sa tie plochy vsetky namastia a prvych par sekund som aj myslel ze je to ok ale do minuty to zacalo klepat znova sice najprv v inej tonine ale potom sa to vratilo do normalu a klepe to ako predtym. Robi to najviac v otackach volnobeznych 750-800ot nad tisic to je uz ticho. Niekedy je to ticho aj pri volnobeznych ale ked par krat pobrnkam do plynu tak si to najde pri urcitych otackach okolo volnobeznych tu svoju "rezonanciu" a zas to klepe. Vnutri alebo z predu to az tak pocut nie je ale zboku je to nenormalne a niekedy to plasi chodcov a cyklistov ked vedla nich zastavis lebo z podblatnika okolo kolesa ide ten zvuk priamo na nich. Natocim to na video aby to bolo pocut a aj vidiet co ta kladka robi. Ma niekto napad co s tym ?
  7. tak mne to uz nerobi prestalo to samo. Palivovy filter som stale nevymenil aj sa ochladilo a ziaden problem, uz niekolko tyzdnov to chyta na prvy sup uplne normalne... ale zas ina vec idem si po dialnici 130km/h dlhsiu dobu a naraz vypadok v tahu motora asi na 0.5s takze to s autom solidne sklblo, idem dalej a asi po 1km znova to iste, ookrem toho trhnutia a pipnutia (a rozsvietenia) kontrolky motora nic viac normalne som siel dalej, potom som radsej ubral na 110km/h aby som dosiel ale uz to viac nespravilo. Na diagu to hlasi akcelerator plynoveho pedalu... teda plynovy pedal. Neviem ako to je vo vnutri riesene ale asi tam bude nejaka odporova draha a po nej beha bezec (bezci alebo viac drah) a zrejme som chytil miesto kde to nemalo kontakt :-( prepokladam ze uz sa mi to tak skoro nestane takze na to prdim lebo menit pedal za 4500Sk sa mi nechce pred vianocami.
  8. ROpa-SK

    206 zhasína za jazdy

    Normal, nic ine by som od autor. servisu necakal... ROpa
  9. ROpa-SK

    Nové kotouče + desky

    no Denoo ja si myslim ze tebe to este celkom nedoslo co sa stalo, pretoze keby si ho zobral v 60km/h tak pri vyske a vahe jelena by bol jelen, ty, aj tvoja 206 alebo co mas K.O. a sotva by si tu nieco pisal :-( ROpa
  10. ja mam tie Bosch AeroTwin a na to ake su drahe no co ja viem... nezdaju sa mi byt az take extra goood. Mam ich od jari, schvalne som ich dal az po zime aby som ich zbytocne nepokazil na namraze a vozim ich teda ani nie rok, stiera to dobre o to pokoj ale ked je malo mokre sklo tak skacu a to ma pekne stve. Napr ked dam len ostrekovac so stieracom tak to prve a tusim aj drueh pretretie skace... pripadme ked malo prsi ze dam cyklovac na najpomalsie aj vtedy to zvykne skakat... umyval som uz tie gumicky vodou aj isopropanolom... zlepsilo sa to a teraz to nerobi vobec ale to budem tym ze je vonku stale mokro.... tie co som tam mal predtym (asi od vyroby) tusim neskakali ale zasa zle utierali... inac tieto Bosche na Audi A4 bezproblemov... asi ina dlzka gumiciek a hlavne iny sklon skla...
  11. ROpa-SK

    Palubní počítač

    silny OFFTOPIC uz som pisal aj Medvedovi... neviete mi poradit ako odhlasim tento topic ? stale mi chodia maily ze su nove prispevky a pritom ja uz toto vlakno ani nemam medzi sledovanymi polozkami... DIk ROpa
  12. ROpa-SK

    206 1.4HDI a mráz

    mam dojem ze frantici vsadili vysoko na kvalitu nafty... pretoze 60.000km je v strednej europe utopia... pred dvoma rokmi ked som bol lyzovat na orave a bolo -22 a ja som sa ledva niekam pohol som sa bavil s vlekarom o tom a ten sa mi len smial ze o akych 60.000km to rozpravam... ze tam kto ma diesel meni filter pred kazdou zimou a neni problem ani ked je u nich beznych -25st.... lenze do jeho sharana stoji filter 400,- Sk takze na jeho mieste by som to tiez neriesil :-))
  13. ROpa-SK

    206 1.4HDI a mráz

    udajne by sa mal ten filter menit kazdych 60.000km a kazdych 20.000km vycistit... ale ako ? rozobertalene to nie je, takze jedine ho preplachnut niecim co by ten sajrajt na tom papierovom filtri mohlo rozpustit... ale o ucinnosti tejto metody dost pochybujem... a sotva to niekto robi...
  14. ROpa-SK

    206 1.4HDI a mráz

    tak zima sa nam blizi... ja mam v aute este stale stary palivovy filter... chcel som ho pred par mesiacmi menit po 20.000km ale povedal som si ze este pockam do zimy a dam az potom novy... takze to vymenim a stary rozrezem ako minule a hodim sem fotky takze sa pozrieme ako vyzera filter ktory ma 23.000km a tiekla cez neho len nafta z TESCO pumpy... a chcem aj overit funkcnost vyhrievania.... rozmyslam ze urobim daky experiment a ponorim to vyhrievanie do pohara a uvidime o kolko stupnov a za ako dlho ohreje dajme tomu 2dcl nafty... vzhladom k tomu ze 1.4HDI prasi do tych valcov ozaj malo, mal by byt prietok nafty cez filter resp. cez vyhriavacie teleso minimalny... Preto sa domnievam ze by mohol byt zaujimavy aj takyto maly test "v stojatej vode" :-)) [upravil dne 5.11.07 ROpa-SK] [upravil dne 5.11.07 ROpa-SK]
  15. Ne ne, bez imobilizeru starter toci, ale motor nachytne. toto vies alebo sa domnievas ? Neviem ako to je u frantikov ale na VW group to normalne chyti asi na 1-2s a potom motor zhasne... a zabudol som povedat ze ihned ako zapnes zapalovanie a nesedi kluc s immom alebo z ineho dovodu kluc neprecita, blika kontrolka immobilizeru... mne samozrejme ziadna kontrolka nesvieti a to ani oranzova kontrolka motoru.... inac v poslednej dobe to chyta na druhy sup, teda je to trocha lepsie ako kedysi kedy to chytilo aj na viac pokusov. A este som vypozoroval ze ked vypnem motor na kratky cas tak to nerobi, ale ked stoji dlhsie napriklad hodinu tak potom uz sa to stava ze to toci ale nic... ako bez nafty.... co takto zajst s tym na diag ? ked uz sme pri tom je nejak dostupna diag na frantikov nieco v style vag-com alebo nieco podobne co by aspon z RJ motora vedelo vycitat chyby po OBDecku ?
×
×
  • Vytvořit...