Přejít na obsah

ROpa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    148
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

ROpa's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Dakujem za navod, dlzka tej tycinky je naozaj 24mm ale tycinka z WD40 je dost tenka a dost tazko ide nasadit na ten stredny trn. ja som pouzil z ineho spreju, troska hrubsiu a aj s vacsim vnutornym priemerom otvoru, vyzera ze zapasovala dokonale. Mal som predpripravu vratane pruzinky, stacilo tie zelenym oznacene vystupky ufiknut. Vsimol som si ze do 30km/h to okamzitu spotrebu neukazuje - zobrazuju sa iba pomlcky. Uvidim na ake hodnoty sa dostanem.
  2. ROpa

    206 1.4HDI a mráz

    skutocne si nemyslim ze by bod 1 bol sposobeny palivom.
  3. ROpa

    206 1.4HDI a mráz

    myslim ze si spojil viac veci dohromady... z mojich doterajsich skusenosti vyplyvaju dve veci: 1. auto sa neda nastartovat, v mojom pripade tato situacia nastava ak je auto celu noc vonku a je v noci a rano -14st a menej. Rano problem nastartovat len toci toci a nic ani neodpali. Po x-tom dlhsom toceni starterom uz sem tam aj odpali ale nastartuje az na x-ty pokus zvycajne skor vybijem baterku ako nastartujem. Toto iste plati aj pre Focus 1.6 TDCI ten pri -20st len toci a neodpali vobec. 2. zhasne motor pocas jazdy, v mojom pripade nastava napr. vtedy ak uspesne nastartujem v situacii z bodu 1. , idem pianko na 2ooo ot. von zo zastavaneho uzemia a dostanem sa po par stovkach metrov alebo jednotkach km do prostredia kde je -18 az -22st. Staci pridal plyn nad cca 2400ot a motor zhasne. RJ motora zapise chybu v zmysle: Nizky tlak v rampe. a rozsvieti oranzovu kontrolku motora, vzapati sa da opat nastartovat a pokracovat v jazde ale iba nizkymi otackami (dokedy sa neohreje motor) k tymto dvom bobodom mam taketo poznatky: 1. zhavice vsetky 4ks su OK, osobne som kazdy vybral a vyskusal zhavia krasne, a aj ked su namontovane ide pri zhaveni na ne napatie a zhavia. Vplyv paliva alebo aditiva sa u mna nepreukazal, nepomaha ani novy filter s funkcnym vyhrievanim. 2. pomaha extra zimna nafta alebo obycka zimna + aditivum a funkcne vyhrievanie palivoveho filtra. K problemu dochadza koli nedostatocnej filtrovatelnosti nafty vo filtri. Vlozka filtra sa neda vymenit, filter sa da vypustat resp preplachovat. Vyhrievanie filtra odchadza aj na novych filtroch a pokial viem samostatne sa kupit neda. Takze jedine cely filter co nie je uplne najlacnejsi spas.
  4. ROpa

    TEC 2000

    125E je fura nafty ktoru mozem prejazdit. Co tym objektivne ziskam ked zainvestujem do farebnych plechoviek ? Ako sa ich ucinok da objektivne merat a kolko vydrzi ? Len fakty prosim, nie zozbierane marketinkove info z obalu plechovky, webu vyrobcu a kadekde po forach...
  5. ROpa

    schéma elektroinštalácie

    potreboval by som spinat ventilator kurenia bez toho aby som musel mal nastartovane, nenasla by sa schema na 206 1.4hdi ? Dakujem ROpa.
  6. ROpa

    Snímač tachometru

    druhy link cheero tam je ten motorcek cely alebo ze by iba plast bez osiek ?
  7. conti diky za info, mozes prezradit z akeho pramena si tuto informaciu cerpal ?
  8. ROpa

    TEC 2000

    Marcel kde si daval robit tie vstreky ?
  9. tak to si teraz uz nespomeniem akej bola znacky ta ktoru som tam daval, ale nieco uplne bezne co zozenies v hoc akej predajni, mam dojem ze stala 70-80E ak si to dobre pamatam.
  10. a ukazovalo ti to niekde v tej lexii v akom rozmedzi tie korekcie maju byt ? kazdopadne tie tvoje hodnoty su dokonale :-)
  11. preskumam este Planeta ci ozaj niekde neukazuje tie doporucene hodnoty, ked som to posledne pozeral uz som driemal pritom.
  12. hej aj mne to tak prislo ked som ju demontoval a skusal v rukach, ale ten motor tomu zrejme dava take momenty ze nema problem s tym hybat
  13. ROpa

    Termostat

    to by ma tiez zaujimalo, ako to vlastne je. Mne sa uz tych 80st u 1.4HDI zda byt podozrivych ale udajne to tak ma byt. Pamatam si ze ked sa to na 80st ohrialo uz si tu teplotu drzalo aj ked som stal dlhsie na mieste pri nizsej teplote okolia. Dostat teplotu nad 80st to byval dost problem na to bolo treba leto a prehnat ho do poriadneho kopca vyssimi otackami a malou rychlostou. Pamatam si este, ze dialkovy start v zime bol uplne k nicomu, lebo auto po nastartovani (stojac na mieste) sa neohrialo na 80st ani po 30minutach. Teraz sa mi ale zda ze je termostat K.O. pretoze ked mu troska stupim na krk tak 80st dosiahne ale staci ist chvilu na 5ku 90km/h a teplota klesna na 70-75st.
  14. je jasne ze tlmiacu, otazka je kedy, start, vypnutie motora, premeliva zataz zo spotrebicov - vzopnutie spojky na kompresore, servo atd. Okrem toho je tam aj napinak remena.
  15. ROpa

    Snímač tachometru

    toto by ti nepomohlo ? http://www.google.sk/#sclient=psy-ab&hl=sk&site=&source=hp&q=9-1-NAHRADNI-DILY%2F0%2F5%2F20-PLAST-MOTORKU&pbx=1&oq=9-1-NAHRADNI-DILY%2F0%2F5%2F20-PLAST-MOTORKU&aq=f&aqi=&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=1458l7975l0l8977l2l2l0l0l0l0l243l388l0.1.1l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d1ac94fe81d74c81&biw=1366&bih=600 [upravil dne 25.10.11 21:56 od ROpa] [upravil dne 25.10.11 21:57 od ROpa]
×
×
  • Vytvořit...