Přejít na obsah

automacher

Uživatel
  • Počet příspěvků

    90
  • Registrace

O uživateli automacher

  • Datum narození 16.1.1972

Profilové informace

  • Město
    Nova Dubnica SLOVENSKO
  • Stát
    Slovenská republika

automacher's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Nevie niekto poradiť ? Auto ide do 4000 otačok a potom začnu otáčky kolisať.V pameti zavad je čidlo klepania ale to je v poriadku. Vyzera to na problem zo vzduchom.
  2. Caute.Mám problem. Auto strati vykon nad 4000 otáčok ho sekne a netahá.Aj od spodku má slaby vykon. Kontrolka diagnostiky nesvieti. Skušal som sa pripojit z PP2000 ale ma to ešte tu staru koncovku a vypisuje mi že nemám zapojeny kabel ku autu.Z akou diagnostikou sa dá na to pripojit alebo mi vie niekto poradit ako sa pripojit z PP2000 ?Alebo na ktorom pine je napájanie,kostra a K-line na motor.
  3. Caute. Nemá s tym niekto skusenosti ? Pri jazde pri rozbiehani v malych otačkach trha z motorom. Startuje pekne aj je živy ale pri malych otackach to trhá z celym autom. Napriklad ked idem do križovatky podradim a pridám tak začne trhať , ked sa zvyšia otáčky tak už ide pekne.
  4. automacher

    Peugeot206 2.0HDI nestartuje

    Nieje tam nahodou palivove čerpadlo v nadrži? U Citroena Berlingo 2,0 HDi isto je. A to može byť tvoj problem že ti odišlo.
  5. No,logicky pokud byla poškozená hadička k naftovýmu filtru,tak tím by se ti čerpadlo nemělo zanést a ani nijak poškodit !! Jde o to že ten regulační ventil by to mohl být,ale to by auto jelo alespoň v nouzovým režimu,ten ventil pouze reguluje to aby v reilu byl dostatek nafty a aby ten reil přes vstřikovače vstříknul potřebné množství nafty do válců,ale neříkám že to tím nemůže být !! A za další,pokud se ti zavzdušní naftová soustava,tak doby kdy se to odvzdušňovalo jako u trambusu jsou už dávno pryč ! Dneska se to už samo odvzdušňí takže to by taky tak velký problém bejt neměl !! Co říká na toto diagnostika ?? Byl jsi naní ?? Inak moc sa miliš v tom že tieto systemy sa odvzdušnia sami.
  6. Diagnostiku mam doma,Samozrejme nie origo.A ta vipisuje ventil regulacie tlaku paliva a snimač tlaku paliva na rampe,
  7. Preboha živeho chlapi.Ja netočim motor na 4000 otačok. Auto bolo nedavno kupene z autobazaru a skušalo sa. To neznamena to že sa stale vytača na 4000 otačok.
  8. No mislim si že to nebolo tym že sa motor vytočil na 4000 otačok . Bola tam vyšuchana palivova hadica čo vedie z nadrže do palivoveho filtra.Nachadza sa pod kritom vzduch.filtra.Praskla a čerpadlo sa zavzdušnovalo.Neviem ako dlho ale mislim si že to bol ten hlavny problem prečo niečo odišlo v tom palivovom systeme. Inak z črpadla tlak ide ale ked som povolil jednu zo štiroch trubiek na rampe ktore vedu do trisiek tak tam už tlak nebol. Mislim si že palivo prepušta naspeť do prepadu,takže by to mohol robyť ventil regulacie tlaku paliva na čerpadle.
  9. MAM TAKYTO PROBLEM. Auto neštartuje pri pri akceleracii asi 4000 otačok z motorom cuklo a odvtedy neide naštartovať. Predpokladal som že je to čerpadlo. Ale čerpadlo tlakuje. Skušal som povoliť jednu trubku z comonrailu a tam už tlak neide. Neviem ale čo sa vlastne nachadza v tej trubke comonrail či je tam iba snimač tlaku paliva alebo ventil regulacie tlaku paliva.mislim že mi odtial uchodi tlak. Poradil by mi niekto?
  10. Misli ze je to v poriadku.Zavisi to aj od teploty.Treba hladat zavadu inde.
  11. automacher

    Peugeot 206 1,1 44KW r.v.1998

    Dik za odpoved.Len by som potreboval niekoho z rocnikom 98.
  12. Poradte.Ide po zapati klucika palivove cerpadlo nepretrzite alebo ho vipina.
×
×
  • Vytvořit...