Přejít na obsah

jp

Uživatel
  • Počet příspěvků

    379
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Pavlíkov
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    johnpitner@seznam.cz

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

jp's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

1

Popularita

  1. jp

    motorovy olej

    Moje řeč, taky bych to tam nalil. Olej jako olej. Je mi líto těch co tam lijí íneo, asi maj na vyhazování... jp neviem aký si odborník a nechcem ti brať tvoj názor , ale názor olej ako olej akosi nesedí, to by aj domáce gazdinky vedeli rozprávať o rozdieloch medzi olejom a olejom a to myslím na varenie a nie to ešte o motorovom oleji. Čo sa toho vyhadzovania za INEO týka, na zbytočné vyhadzovanie ani ja nemám som len mechanik, ktorý robí aj s olejmi už pomaly XX rokov. mira206 daj tam olej aký ti predpisuje výrobca, nehovorím ani tak o značke ako o špecifikácii oleja. No rozdíly v olejích určitě jsou, jelikož se kolem aut motam leta, chtěl jsem jen říct, že na kvalitní levný 10w40 až 5w40 to bude jezdit stejně jak na ineo. Ale tomu někdo věří, jiný věří příručkám s odkazem na drahé oleje. Je to to samé jako, když třeba škoda tvrdila, že má jakýsi longlajf olej, který stačí měnit po třiceti tisících. Mechanici ve škodě by o takových rozebraných motorech mohli psát eseje. A tak se teď doporučuje intervaly zkrátit.
  2. jp

    olej 2.1Td TOTAL vs. CASTROL

    proč ne já udělal něco podobného
  3. jp

    motorovy olej

    Mě přijde, že motory jsou tak od roku 2000 porad stejny akorat se na ně davaj delší intervaly, proto se dějí věci co popisuješ.
  4. jp

    motorovy olej

    Ty intervaly výměny jsou uplná blbost, prostě jen marketingový tah. Nevěřte všemu co píšou. Proč si myslíte, že dřív se měnil olej po patnácti. Nevim co se na motorech nebo olejích tak významného udalo, že se intervaly zdvojnásobyly.
  5. jp

    motorovy olej

    Podle mě je ineo jen marketingový tah na chudáky lidi s fap filtrem, neni to náhoda, že je nejdražší. Odpovězte si sami, jak může olej vytvořit popílek ve fap filtru, když ho auto, které je v pořádku spotředuje uplné minimum od výměny k výměně. To co jde z oleje do výfuku je nic oproti tomu co chytá filtr ze spálené české nafty. Jedno malé tajemství, na motorový olej se dá s naftovym autem jezdit naprosto legálně, na emisích normálně projdete s kouřivostí, pokud je ovšem motor v pořádku, pokud ne neprojdete ani se zázrakem od shellu v nádrži, takže o zadělaném filtru od oleje nemůže být řeč, vlastní zkušenost.. A ještě odbočka k fap filtrum, to je jak s tim olejem, jestli auto filtr má nebo nemá se na emisích nepozná, Co jsem slyšel od emisáků, HDI toho do vzduchu posílá víc než stará oktávka bez filtrů a podobnejch hovadin. A to ještí díky filtru tyto auta produkují tak jemný popílek, že se člověku dostane až do krevního oběhu. Už se docela vážně uvažuje o tom, že fap zruší. Jo holt nám vadíla trocha sazí v plicích tak si to poteď pouštíme projistotu žilou. Kdyby to byl takovej ekologickej zázrak, tak už byl dávno povinej ve všech autech stejně jako KAT a jeho ceny by se pohybovali uplně jinde. Pryč fapem i ineem.
  6. jp

    motorovy olej

    Moje řeč, taky bych to tam nalil. Olej jako olej. Je mi líto těch co tam lijí íneo, asi maj na vyhazování...
  7. jp

    Spojka + setrvačník

    Čau spojková sada+dvojhmot.setrvák+práce 25000kč. Setrvačník na 90%bude taky vyběhaný. A bavím se o origo pežo. Děs a hrůza.
  8. jp

    Spojka + setrvačník

    Čau spojková sada+dvojhmot.setrvák+práce 25000kč. Setrvačník na 90%bude taky vyběhaný. A bavím se o origo pežo. Děs a hrůza.
  9. jp

    pri plnem rejdu poskoci

    Mě to taky dělá, je to opravdu jen při plném rejdu, při parkování a tak. Z nějakého důvodu mají kola v pném rejdu se jakoby snahu se přetahovat jedno s druým. Pak jedno zvítězí a auto poskočí na jeho stranu. čím to je? Každopádně autu nic neni.
  10. Ani naopak se nic nestane, vyzkoušeno.
  11. jp

    nízká spotřeba

    6,5 l na sto se mi třikrát povedlo, ale vždy to byla cesta dlouhá přes 200 km asi tak dálniční rychlostí.
  12. jp

    Provozní teplota motoru 1.8

    Zvláštní, mě se teplota za jízdy drží mezi 80-85, dvě sahary spínaji na první rychlost v 90-92, na druhou rychlost 95-97. Podle mě by to tak mělo být, pokud někomu spíná přes sto stupňů mohlo by být pozdě. Jo pokud sepnou na druhou ryclost, tak jen na pár vteřin.
  13. jp

    letní pneu anketa

    Mám pirelli p6, testy mluví za vše, jsou super, hlavně nejsou zbytečně předražený jako třeba michelin conti atd, takže proč platit víc? P7 na tom nebude jinak.
  14. Valeo nebo behr, mrknu a uvidim, dík za pomoc.
  15. Ahoj hledal jsem dlouho, ale nejsem z toho moc moudrej. Trochu mi začíná smrdět cladicí kapalina z topení ve 406. Budu muset vyměnit radiator. Doma ve stodole máme 405 1,9D z roku 89, vým že se tam měnil těsně před odstavenim a dost možná bude dobrej. Podle toho co uvádí obchody s náhradníma dílama to vypadá, že na 406 a 405 je uplně stejnej radiator:myslim, mohl by mi to prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit. Service box mi v tom moc jasno neudělal. Samozřejme cosi jsem tu četl o rozdílných vývodech na trubky, jejich úhlu a taky rozdíné hloubce +/- 1mm.
×
×
  • Vytvořit...