Přejít na obsah

salik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2008

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

salik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

4

Popularita

  1. Ahoj Po všem, co se mi podařilo na motoru vychytat tu teď mám nový problém. Nepravidelně se stane, že auto nestartuje. Dělá to po cca 20-30 normálních startech. Palubovka normálně svítí, všechno funguje, ale startér se ani nehne (necvakne). Vyloučil jsem baterii. Po prvním případě jsem koupil novou. Udělalo to znovu. Teď už je tam třetí a dnes opět nestartoval. Chování je takové, že po zapnutí zapalování nejde nastartovat. Nechám zapalování zapnuté a po cca 2 minutách normálně nastartuje, ale vyskakují náhodně závady: ESP, ABS, airbagy. Když jsem v tu chvíli, kdy nešlo startovat měl napíchnutou diagnostiku, nebyly dostupné některé počítače, včetně motoru. Po těch pár minutách se všechny ozvaly, nechaly si vymazat závady a zase byl několik desítek startů klid a závady nepřibývaly. Mám podezření na sběrnici. Ta je řízena tuším BSI modulem. Co by mohlo způsobovat dlouhý start jednotky?
  2. salik

    Klimatizace/sahara

    Nakonec je z toho vlastně klasika. Vytáhli mi z klimatizace 70g chladiva, napustili 650g s UV kontrastním plnivem. Po nastartování to bylo i cítit a slyšet. Roztržený kondenzátor. Když budu objednávat nový kondenzátor, je potřeba něco přiobjednat k tomu? Co výměna, dá se zvládnout na 1.6 HDi nějak rozumně?
  3. salik

    Žhavení 1.6 HDi, závada pro STK

    Ještě tu dlužím rozuzlení. Auto jsem dal do servisu, 2 žhaviče vyměnili, potom narazili na klasický problém s hrozící demontáží hlavy a po domluvě toho nechali. Chybová hláška je v řídící jednotce motoru pořád. Nicméně auto technickou prošlo. Ani nevím, v které STK to bylo, jeli tam lidi z toho servisu. Dokonce poté, co jsem bojoval s tlakem turba a dával to sám dohromady, kouřivost byla podle protokolu 0.3 (povolená 0.5), rozptyl hodnot 0,05 (povolený 0.25).
  4. Tak se nám udělalo teplo a moje 407 má opět bolístku. Tentokrát nechladí klima. V dubnu bylo auto v servise kvůli technické a při té příležitosti měla být zkontrolována, doplněna a vyčištěna klima. Podle servisu ji doplňovali. Dost dlouho nebylo kvůli počasí poznat, jestli jede nebo ne. Kompresor je sepnutý a točí. Tlak je v klidu 5 bar, za běhu 11-12 bar. Trubky jsou obě mírně teplejší než okolí. Co je asi špatně je sahara (měla by to být 1253-R8). Netočí se. Ani přes diagnostiku se volbou "Nízká rychlost" nespustí, volba "Vysoká rychlost" ji spustí. Když se ale zahřeje motor, sahara se na nízkou rychlost normálně rozběhne. Nikdy ale zatím neběžela dost dlouho na to, aby se to mohlo projevit na klimě. Kde bych měl hledat problém, když regulace rychlosti sahary evidentně funguje, ale není schopná se spustit ani diagnostikou, ani klimou? A má v tom nějaký význam řádek "zákaz aktivace klimatizace - Ano"? (vložený obrázek) S čím by to mohlo souviset? Díky
  5. salik

    Žhavení 1.6 HDi, závada pro STK

    I v zimě. Sice 4x až 5x otočí, ale chytne, ani nekouří. Ono ale v Brně poslední dobou není moc příležitostí to vyzkoušet.
  6. Ahoj Motor mi teď, zdá se, šlape celkem solidně. Nekouří, má očekávaný výkon i solidní spotřebu. Je tu ale jeden problém, který musím vyřešit. Od začátku, co ho mám, mi svítí v závadách žhavení. Projde to s tím STK nebo to budu muset vyřešit? Z hlediska provozu s tím zatím nebyl problém. Regenerace FAP probíhá, filtr se neucpává, v zimě startuje bez potíží. V případě, že by bylo nutné žhaviče kvůli STK měnit, poradíte mi prosím někoho v okolí Brna, kdo by byl spolehlivě schopen je vyměnit? Podotýkám, že je to 1.6 HDi, takže tragický přístup, najeto cca 230000. Díky
  7. salik

    Nízký tlak turba 1.6 HDi

    Ahoj Už je to dost dlouho, ale co si tak pamatuju, byla to samozřejmě rampa s kabeláží ke vstřikům nahoře, celý rozvod vzduchu, štít katalyzátoru, ta plastová krytka s odlučovačem nad vačkami a ze vstřikovačů zpětné hadičky a trubky. Vstřikovače jsem nesundával, při troše šikovnosti to šlo vyndat (něco jako ježek v kleci). Zkusil jsem do límce toho rozvaděče sání natlačit tmel a stáhnout ho vruty, ale nepomohlo to, musel přijít nový. o pár příspěvků zpět je i fotka.
  8. salik

    Přívod paliva

    Nakonec dopadlo všechno jinak. Výměna filtru nepomohla. O víkendu zase nafta pryč. Při pumpování jsem najednou měl mokrou ruku - balonek se utrhl od hadice, v tom nejširším místě. Provizorně to spravily stahovací pásky (ještě, že jich mám vždy v autě několik ). Sypu si popel na hlavu. Tohle je moje vina. Přišlo mi, že je těch pár plastových trubek šíleně předražených, tak jsem skočil po levnější nabídce. Už ani nevím odkud, ale byly to vyhozené peníze.
  9. salik

    Přívod paliva

    Nakonec jsem schema našel a podle toho může být stále problém s palivovým filtrem. Raději jsem objednal nový. Ve středu by měl být k vyzvednutí a uvidím, co se bude dít dál. Potom dám vědět.
  10. salik

    Přívod paliva

    To doufám. Poslední nádrž je Verva. Ale problém s placatým balonkem byl už v létě, ale to jsem měl ještě i jiné starosti a protože to nedělalo problémy, odložil jsem řešení na "někdy"...
  11. salik

    Přívod paliva

    Princip toho balonku znám, ale splasklý je od začátku, co byl nový. Ale první napumpování proběhlo v pohodě. Teď v zimě se zhoršilo startování. Než jsem přestal mučit baterku, zkoušel jsem s ním i napumpovat naftu ručně, ale nepovedlo se. Balonek je skoro prázdný. Pocitově v něm není ani vzduch, ani nafta. Dá se změnit jenom směr, kterým je zploštělý. Za jízdy žádné problémy nepozoruji, ani mi nevybíhají chyby o nízkém tlaku paliva. Proto bych nejraději viděl celé schema nízkotlakého rozvodu nafty. Jde palivo z nádrže do vysokotlakého čerpadla i přes balonek nebo slouží jenom k naplnění filtru? Nemůže být ucpané něco před tím balonkem? Při ceně těch pár plastových trubek se mi nechce jít cestou výměny naslepo.
  12. Nevíte prosím někdo, kde by se dalo sehnat smysluplné schema přívodu paliva do 1.6 HDi s "balónkem"? Mám s ním problém. Padala mi nafta a skoro každý start znamenal zdlouhavé nasávání. Vyměnil jsem celého pavouka trubek včetně balónku a byl klid. Jenom jsem si všiml, že je balónek pořád splasklý (hned po výměně). Teď v zimě se ale vrátilo padání nafty, sice mnohem pomalejší, než před výměnou, ale padá. Dnes jsem kvůli tomu nevyjel, protože v kombinací nízké teploty a nutnosti nasát naftu došla šťáva v baterce. Čím by mohlo být způsobeno, že je balónek na nasávání pořád splasklý? S výměnou trubek jsem také vyměnil filtr nafty a od té doby mám najeto cca 3000 km.
  13. Po peripetiích s tlakem turba na 1.6 HDi DV6TED4, které jsem vyřešil vloni, mi zůstává ještě jedna záhada. EGR kopíruje požadovanou hodnotu celkem dobře, až na stav, kdy sundám nohu z plynu, požadovaná poloha se prudce sníží, ale skutečná zůstane víceméně na původní hodnotě. Po přidání plynu a zvýšení požadované polohy se zase chytí. Starý EGR se choval podobně, až na to, že se už z tohoto stavu nevzpamatoval a udržoval požadovanou polohu na 0% a skutečnou na poslední poloze, až do vypnutí zapalování a znovu nastartování. Vyčištění nepřineslo zlepšení, tak jsem zkusil namontovat nový EGR Magneti-Marelli a ten se chová podle obrázku. Kalibraci v PP2000 jsem udělal. Měření je provedeno aplikací FAP ver 1.59 přes OBD II. V PP2000 si nejsem jistý, které hodnoty logovat. Víte prosím někdo, co by mohlo vést k tomuto chování? A když budu chtít data z PP2000, které hodnoty mám logovat? Díky moc
  14. salik

    Drobné plastové díly

    Díky moc. Ta katalogová čísla se mi nedařilo dohledat. Alespoň teď vím, co mám poptávat.
  15. Ahoj Potřeboval bych pár dílů, které postupem doby došly k úhoně. Na P 407 sedan. Hlavně vlastně dva. Jedná se o rampu nahoře na motoru (1.6 HDi), ve které jsou vedeny kabely ke vstřikovačům a horní stříbrný plastový díl, který kryje řadící páku a držák nápojů. Viz. foto. Potom ještě držák vzpěry kapoty, ale ten snad ani normálně nejde z kapoty vyloupnout, a plastové cvočky, které drží tapecírunk víka kufru. Nějak se to ztrácí, ani nevím jak. Navštívil jsem vrakoviště v Holubicích, kousek od Brna, ale nepochodil jsem. Prodají jenom celky (středový tunel, celá elektrika) za peníze, za které se mi nevyplatí to řešit. Nevíte prosím někdo o zdroji takových dílů? Díky.
×
×
  • Vytvořit...