Přejít na obsah

Caly

Uživatel
  • Počet příspěvků

    112
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Caly's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

1

Popularita

  1. Zdar olejožrouti:)! Ne, vážně - jsem na tom podobně.. 1.2 96kw 2015 - z autorizáku měřená spotřeba +/- 0,7l 0w30 na 1000km, nájezd 86k km. Nabízeli mi repasovaný motor za víc než polovinu aktuální hodnoty mé ojetiny. Už jen zjištění příčiny neznělo finančně moc lákavě, takže jsem do toho nešel. Jen mě napadlo, že možná nechám změřit tlaky - přece, kdy by byl problém na válcích / pístech, mělo by se to na kompresích projevit, ne? Potažmo i na výkonu? Takže pokud by toto bylo OK, pak bych možná nechal zkusit vyměnit ten separátor. Výkon u mě pocitově ok, nekouří..
  2. Caly

    Divný zvuk

    Ahoj, dvouhmota se hlavně projevovala zaječením při rozjezdu a klepáním při startování a zhasínání motoru. Co se sp. válce týče, tak je to nevracení do původní polohy volné fáze spojkového pedálu. Ač se nám to dementní houkání nikomu nelíbí, tak následkem této vlastnosti jsem nedohledal, že by někomu ta převodovka ve finále "umřela". Vlastně škoda, protože pak by se s tím možná něco dělo. Zatímco konec aušusové dvouhmoty prostě přijde a bude to stát ranec. Stejně tak sp. válec též odejde úplně a s rozsypaným uložení tlumiče taktéž nelze jezdit a vyvrcholí to finanční investicí. Dvouhmota+spojková sada, sp. válec, uložení tlumičů - jste tam za pár desítek tisíc Kč. Zdar.
  3. Caly

    Divný zvuk

    Dvouhmota v pr...., spojkový válec v haj..., přední uložení tlumičů pápá a úplně jsem vám zapomněl a vytěsnil, že mi při určité rychlosti vlastně houká převodovka. A to vše v krásných 65tis.. Samozřejmě vše po záruce.
  4. Zdar! Dopadlo to tak, že si píská dál:). Řeší se to tady na více vláknech, kde je asi i víc informací. Opakovaně jsem reklamoval, posuzovala to i centrála a neuznali nic. Prostě standardní projev. Teď jsem již čerstvě mimo záruku.. Viz další vlákna byl i úspěšný jedinec, kterému převodovku vyměnili, ale nepolepšil si:(. Je to smutné, ale už jsem si zvykl..
  5. Caly

    Divný zvuk

    Teplo, zima, zvuk stejný...:(
  6. Caly

    Divný zvuk

    Ještě mne na videu zaujala jedna věc, že při stejných otáčkách na 308 se stejnou motorizací a převodovkou si myslím, že jsem rychlostně o téměř 10km/h výše. To je zajímavé.
  7. Caly

    Divný zvuk

    Jj, to je ten zvuk:). Osobně si nemyslím, že je to alternátor. I z první odpovědi z centrály (citoval jsem výše) tuším, že dobře o věci vědí a proto přišli s argumentem "klimatických pásem". Navíc myslím, že alternátor by asi řešili. Převodovka je trochu jiná cenová kategorie. Co jsem měl možnost různě googlit, tak nejčastěji jsem narážel na názor, že to je na stálém převodu v diferenciálu. Snad to teď nemotám.. To by podporovalo projev i při neutrálu. Jinak mě zkušebně olej v převodovce měnili a k ničemu to tenkrát nevedlo. Jakékoliv aditiva či jiné specifikace mi rázně nedoporučili. I s ohledem na záruku. Fakt je nechci házet do jednoho pytle, ale fascinují mne výrazy, které pravidelně slýchám: - nám se to neprojevilo - pusťte si rádio a jezděte - já nic neslyším - dokud nic neukáže diagnostika, nemohu s tím nic dělat:) Ale abych je jen nehanil, vrzající 308kovou nápravu mně nakonec vyměnili:). Caly
  8. Caly

    Divný zvuk

    Byť mě to strašně se.., tak ale též myslím, že to nikam nepovede. Jinými slovy nevím, jak bych na ně mohl teď víc tlačit. Nikde není stanoveno, co je normální zvukový projev a co "vadný", když jinak převodovka funguje jak má:(.. Navíc se bojím, že i když uhraji reklamaci a třeba by i vyměnili převodovku, tak nová se bude projevovat stejně. Asi se to do určité míry projevuje u každé této převodovky. Faktem ale je, že při každé návštěvě servisu, kvůli čemukoliv, si s nimi dám opáčko na téma houkání převodovky. A jestli bychom se nesvezli jiným autem se stejnou motorizací, jak to bude tam. A už se těším na odpověď - zrovna jej tady teď nemáme, bohužel.. Je to hrách na zeď. Jen ještě doplním, že poprvé jsem se nad tím zvukem pozastavil, když jsem měl najeto cca 3k km. Teď mám nějakých 43k a je to zcela setrvalý stav. Caly
  9. Caly

    Divný zvuk

    Zdar! Jsem v partě (308sw, 1,2, 130 MAN). Aspoň tedy myslím, že řešíme stejnou věc. A docela intenzivně jsem tento problém, byť neúspěšně, řešil. A to tak, že jsem si po vlastní ose vymodlil jízdu přímo s technikem z "centrály" Peugeotu za účasti technika z autorizáku. Výsledkem byl udivený výraz a resumé, že nic nestandardního během jízdy neregistrovali.. Ještě než došlo na společný výlet, tak mi z centrály psali následující. Na základě realizované diagnostiky, dále konzultace s technickou základou a technickým koordinátorem, bylo konstatováno, že se v tomto případě jedná o normální zvukový projev a nebylo doporučeno provádět jakýkoliv zásah do převodové skříně. Tento může být dán charakterem a konstrukcí převodové skříně, neboť tyto jsou dnes navrhovány a řešeny pro vozidla provozované jednak v oblastech s chladným i horkým podnebím. Tudíž vymezení vůlí v inkrimovaných částech převodovky může být "volnější", což je někdy doprovázeno i zvýšenou zvukovou hladinou. Jak vyplynulo z prohlášení ved. servisu tohoto koncesionáře, vozidlo se jinak chová zcela normálně a není proto důvod v současné době k žádným obavám. Dále jsme byli informováni, že jednou z možných příčin zvýšené hlukové hladiny, jsou i zimní pneumatiky, které máte v současné době namontovány. Bylo proto dohodnuto, že jakmile dojde k přezutí na letní sadu pneumatik, vyzkouší se, zda tento projev bude nadále přetrvávat. Upřímně mě to docela pobavilo, jak lze odargumentovat vůle v převodovce:). Holt někde se jim to krapet víc roztáhne, někde zase míň:). Úvaha o pneu byla lichá - letní, zimní, sucho, mokro - stále stejný projev. U mě se to nejvíce projevuje při ustálené jízdě na 4 stupeň někde kolem cca 70-80 km/h. Je to však docela slyšet i při plynulé akceleraci, když to prochází tímto rychlostním rozmezím. Stejně tak pak při decelaraci (i na neutrál v té rychlosti). Při prudší akceleraci to nepozoruji. Ale jinak to lze v menší míře registrovat i na jiných stupních (2,3) při nižších rychlostech. Samozřejmě jsem si vyžádal opakovaně jízdu se stejnou motorizací, ale tak nějak nikdy nebyla zrovna k dispozici. Takže tak.. Caly
  10. Caly

    308 SW Active 1.2 PureTech

    To se dalo čekat. Ta pěna se prostě rozhýbe. Blbé je, že nové přetmelení už nikdy nebude dobré, protože ta uvolněná pěna tam zůstala. Takže té nové už se tam moc nedostane. Ale co, budeš mít novou nápravu a po starostech:)..
  11. Zdar pánové, zapojím se, neb mám stejnou motorizaci a manuál. Mám stejnou zkušenost, ale jen na dvojce. Za sebe bych to definoval tak, že mám pocit, že ta dvojka tam jde pokaždé trochu jinak. Dokonce z počátku mi to až přišlo, jako kdyby to šlo občas na zuby. Nyní mám nějakých 38tis. a pocit "na zuby" zmizel, ale pořád je ta dvojka prostě divná. Reklamoval jsem někde kolem 6tis km - prý vše v normě, prý to chce hodně jezdit a hodně řadit:):). A když už jsme u této skvělé převodovky, vyluzuje vám takový zvláštní houkavý zvuk buď v nižších otáčkách nebo pak ještě na čtyřce při nějakých 2000-2200 otáčkách? Začalo mi to již při pár tisících km nájezdu. Též jsem reklamoval, dokonce projížděl servisák přímo z centrály a též prý vše v normě. Ale projet se jinou károu se stejným motorem a stejnou převodovkou mi nějak né a né umožnit. Dík. P.
  12. Caly

    308 SW Active 1.2 PureTech

    Zdar, že je upgrade se dalo čekat, ale je asi primárně pro nová auta, aby nerostly reklamace. A u těch již reklamovaných asi budou volit postup možná trochu podle aktivity majitele.. Nicméně na nápravu byla ofic svolávací akce, takže si nemyslím, že by konec záruky nějak ovlivňoval případnou budoucí opravu na náklady Peu. To, že nedokázali v záruce odstranit výrobní vadu je jejich problém. Ale třeba se pletu.. Zdar.
  13. Caly

    308 SW Active 1.2 PureTech

    Zdar! Vidíte, vůbec jsem nenapsal, jak to dopadlo. V rámci záruky vyměnili celou nápravu. Prý již nevrzající upgrade. 3 reklamace už se asi báli:).. Zdar.
  14. Caly

    308 SW Active 1.2 PureTech

    Zdar vrzálistům. Jen pro info. V rámci garančky bylo znova zapěněno. No nicméně druhý den jsem si všiml, že nové pěnění nebylo nic platné. Bude se řešit s frantíky další postup.. Dám pak vědět. Jo a s garančkou mi byl v rámci údajné svolávačky přehrán soft motoru. Vyřešil se mi tím problém krátkodobě kolísavého výkonu bezprostředně po rozjezdu se studeným motorem, ale při vyšší okolní teplotě (v zimě se totiž toto neprojevovalo). Tak kdybyste někdo na 1,2 něco podobného registrovali, má to řešení. Přehraný soft by prý jinak měl řešit a předcházet klepání motoru. Žádné klepání mě naštěstí ani před tím netrápilo. Zadr!
  15. Caly

    308 SW Active 1.2 PureTech

    Ano, vrzat může i HB, ale je tam menší zkrut, takže je to asi méně časté. Každopádně dnes jsem se objednával na garančku, v rámci které budou znova pěnit. Bylo mi řečeno, že po první aplikaci se problém běžně po nějakém intervalu vrací. Při druhé opravě dochází k nějakém navrtávání a novému plnění pěnou a to je prý definitivní řešení. Tak uvidíme. P.
×
×
  • Vytvořit...