Přejít na obsah

radkoff

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Vranov nad Dyjí
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

radkoff's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. radkoff

    Lepící sada místo rezervy

    já volal před technickou do třech stkček a ve dvou mi řekli, že potřebuju papír od peugeotu. ale bohužel si nepamatuju, jak to dopadlo, bo mail s odpovědí jsem nepochopitelně smazal. posílal jsem ho sem: atestace-cz@mpsa.com .. na technickou jsem nakonec rezervu hodil do kufru a od technika jsem akorát dostal čočku, že rezerva musí bejt přidělaná. tak jsem mu řek, že vozím sprej a že rezervu jsem tam hodil jen kvůli stkčku. no a na to mi řek, že když vozím v kufru pneumatiky do servisu, tak bych je měl mít zajištěný pro případ nehody. tím chci jen říct, že si myslím, že s policajtama i na technický by teoreticky mohl být problém v tom, že tyto věci (hever, klíč, rezerva-někde) jsou součástí povinné výbavy).. našel jsem tenhle odkaz.. http://www.povinneruceni.biz/povinna-vybava-auta
  2. radkoff

    Odpálený ventil

    dnes jsem to odvezl na diagnostiku jinam. měl jsem tam dvě závady: závada tlaku paliva závada žhavícího okruhu maník to vynuloval a poslal mě znovu se projet. když to načetl pak, byla tam opět závada na žhavení. doporučil výměnu žhavičů. nutno podotknout, že ráno nešlo auto nakopnout. bylo cca -8. manželka tu baterku vymlátila opět do mrtě, takže jsem to startoval přes kabely. roztočilo se to až tak na pátej pokus.. co se týká těch mechaniků, bohužel musím souhlasit. proto každou opravu v servisu odkládám na poslední chvíli. auto sice trpí, ale mě tenhle přístup z principu vadí. jak člověk nemá nějakýho spolehlivýho kamaráda, je to v řiti. mě tři kila na hodinu a ještě k tomu bez papíru nikdo neplatí..
  3. Zdravím pánové, měl bych dotaz. Manželka jezdí s 307SW, 2,0HDI/100kW. Nedávno jí to přstalo jet a volala mechanika. Ten přes kvalt otočil motorem a pak to šlo nastartovat. Vzal to na diagnostiku a tvrdí, že je odpálený ventil. A údajně to nejde nějak vyměnit, že musím koupit celý palivový čerpadlo. Což je momentálně mimo moje možnosti. Motorům moc nerozumím a taky nevím, co má společnýho čerpadlo s ventily. Můžete mi k tomu prosím někdo napsat váš názor? Díky
  4. nejhorší je ten pocit, že jsem půl roku jezdil na strženejch šroubech. mám dvě děcka... tenkrát jsem v tom servisu byl dokonce s nima. a toho zmetka ani nenapadlo mi to říct. nejvíc mě na tom štve, že bezpochyby celou situaci ovlivnilo to, že jsem tam přijel se svýma novýma pneumatikama, který jsem koupil na netu. maník dával viditelně najevo, že mu vadí, že jsem gumy nekoupil u něj. ale já taky ty prachy netisknu. koupil jsem vítěze testu za cenu, kterou bych u něj dal za hankooky.. je fakt, že šrouby dotahuju fest. koupil jsem si klíč s teleskopickou pákou, má po rozložení půl metru, od tý doby, co jsem to strhl prvně si ale dávám bacha.. ale jsem tak nějak zvyklej z předchozích aut, vůbec u favorita jsem dotahoval kola tak, že jsem si na klíč stoupnul. jinak mám kotouče s ložiskama, takže asi musím koupit celej kotouč..
  5. zdravím pánové, nemám dotaz konkrétně na brzdy, ale týká se to kotoučů, tak to šoupnu sem. dneska jela manželka přezouvat kola a přijela s tím, že na zadním kole jsou stržený dva šrouby. dva roky zpátky se mi to stalo taky - dával jsem zimáky a strhl jeden šroub. čirou náhodou jsem měl zrovna v plánu měnit kotouče, tak jsem to nijak neřešil a dal nový. teď se mi ale moc nechce...jsou pořád v cajku, maj najeto 20000... tak se chci zeptat, jestli to jde a je to rozumný - nechat do kotouče udělat nový závity.
  6. jak jsem psal v prvním příspěvku, chtěl jsem se zeptat na nějaký tipy ohledně zvuku navíc v motoru. teď jsem si ještě všiml, když jsme jeli na hory, že se auto nějak hůř rozjíždí - musím přidat víc plynu a dýl držet spojku dole. jasně, byli jsme dost naložení, ale dělá to teď i při běžným naložení. když jsem jel serpentinama na červenohorský sedlo a nahoře jsem zastavil, cítil jsem nějakej smrad. když jsem tady tak pročítal různý témata, narazil jsem na nějakej setrvačník ve (u) spojce. nemůže ten zvuk navíc při nižších stupních vydávat ten setrvačník? je možný, že mi odchází spojka? může být ten smrad z ní? když jsem se na ten zvuk ptal u souseda v servisu, řekl mi, že je to alternátor. což mi připomíná - nemáte někdo tip na slušnej servis ve znojemským okrese? ten u nás ve vranově kupuje nd z autokelly. já mu těch 40% navíc k běžný hodinový taxe jakože přeju, ale ono je to dost peněz..
  7. radkoff

    Naviják na rezervu

    já mám v plánu to opravit - v zimě. potřebuji jen rychlé řešení na technickou. končila mi v úterý a tak trochu mě to zaskočilo - prostě nemám čas. do servisu to dát nemůžu, protože se momentálně bez auta neobejdeme.
  8. radkoff

    Naviják na rezervu

    volal jsem do dvou místních STK a v jedné mi řekli, že to není potřeba zapisovat do TP a ve druhé, že ano + musí Peugeot dodat nějaké písemné vyjádření.
  9. radkoff

    Naviják na rezervu

    kdybych si chtěl dát místo rezervy do auta tu opravnou sadu, je potřeba to nějak legalizovat?
  10. radkoff

    Naviják na rezervu

    při sundávání rezervy jsem přecvakl lanko. takže to, co je od lanka dolů nemám. bójkou jsem myslel tu koncovku, která ve středovým otvoru v rezervě, navazuje na ni lanko. měnil jsem potmě a všechno co zůstalo ležet na zemi jsem vyhodil, protože mě nenapadlo, že nová věc bude stát tolik peněz.
  11. radkoff

    Naviják na rezervu

    zdravím pánové, poptávám ten bazmek na rezervu. najde se někdo? když jsem měnil, domotal jsem to tak do poloviny a pak nic. vzhledem k tomu, že jediný nástroj co byl v autě, byly kombinačky, lanko jsem přecvakl. takže ten mechanismus tam asi mám, ale určitě už nemám tu bojku, která tu rezervu držela.
  12. Ahoj pánové, prosím o radu, nebo tip: V zadních pérech mám jakési červené měchy. To, že to není jen nějaká obyč výplň jsem zjistil při technické, kdy po mně chtěli pásy v kufru - protože auto je podle papírů sedmimístné. Tak jsem koupil na vrakáči pásy a šel je tam namontovat. A na místě, kam se umísťuje ten navíják jsem našel takovou krabičku, do které vede hadička a kabel - dvoulinka. V zimě jsem semtam slyšel, že mi jde z kufru zvuk jakoby kompresoru, ale nijak jsem po tom nepátral. A teď jsem si to všechno spojil - z kompresoru vede hadička do těch měchů v pružinách, když je v zimě nižší teplota, měchy se dofoukávají častěji. Letos se přestaly dofoukávat úplně a auto má ten zadek míň stabilní, než býval. Pátral jsem u toho kompresoru a zjistil, že je prasklá pojistka. Tu jsem vyměnil a kompresor pro změnu jede pořád. Takže mi to asi někde uniká. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli s tímhle nemá někdo zkušenost a kde to případně sehnat, nebo nechat vyměnit. Protože můj automechanik to prej nikdy neviděl. Nebo to mají všechny SWčka? A věc druhá - tak čtrnáct dní mi při rozjezdu motor vydává nějakej zvuk navíc. Je to při rozjezdu, tedy jednička, dvojka a na trojce už to neslyším. Je to zvuk jakoby turba, ale ne takový pískání..prostě nějakej vysokootáčkovej větrák. Když přišlápnu plyn na volnoběhu, motor má zvuk normální. Může být něco špatně s turbem? Nebo co by ten zvuk mohlo ještě vydávat?
  13. ¨no, já si narazil ruku, takž jsem musel dát celej zadek vyměnit do servisu. navíc kvůli dovolený do nevyzkoušenýho. dneska mi maník volal, že to sice vyměnil, ale nejde mu to odvzdušnit a navíc že to nekomunikuje s počítačem. prej to vidí na hlavní brdovej válec...tak nevím, co teď
  14. dekuji, ten prumer uz jsem uz i tak mezitim zjistil...ted mi jeste vrtaji hlavou ceny / napriklad> http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp03MxRinFE8R8LtQvjoDJoJgjsF955pyraE6/J5irao3/FlY89S62xOq3MF58ROMLmnLjLygrxVsM/MCIMi62N57Jqwfc/Xom5MbVIEw7EdlVtWtXpTg0ffovJNwbYvdErYtCOhxwUaz6KVcOM1YTw56NTp9VF2cHNaTS+tADIxkTztVobJTE9ckknnw68qKOxBsotmURkgoUJic7Wewc/Q= http://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/2099730-brzdovy-kotouc-skf-vkbd1011/ kody vyrobku jsou stejny pominu-li to, ze v mroauto musim koupit v paru / to koupim tak jako tak a jeste jsem chtel poprosit o kody na desticky / doprdeu i dozadu. dekuji
×
×
  • Vytvořit...