Přejít na obsah

lipnicak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    283
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Spálené Poříčí
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

lipnicak's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

4

Popularita

  1. Tak jsem to našel! Uvnitř snímače je tahový potenciometr. Uhlíková dráha bude vydřená. Potenciometr vydržel necelých 40t km. Jinak všechny tři regulátory tlaku sem měl před tím v háji. Prasklou podtlakovou hadičkou si to přisávalo vlhkost až to všechny oddělalo. Jeden nedžel podtlak vůbec, druhý ucházel a třetí se pro změnu nehejbal. Pokud to vše dobře těsní, tak v podtlakovém systému zůstává podtlak nahromaděn klidně několik hodin..po chcípnutí motoru. V opačném případě během chvilky zmizí, což ovlivní regulaci a při nejhorším i posilovač brzd. Přikládám pár informativních fotek, tak snad pomohou.
  2. Zdravim. Mám podobný problém 2.0HDI 100KW RHR. Snímač polohy na turbu hlásí pořád 93% ať je odpojen nebo zapojen nebo v provozu.. Turbo netlačí jak má, jsou velké rozdíly mezi požadovaným a skutečným tlakem. Potlaková regulace elektro ventilem je ve stavu, kde není podtlak v membráně naklápění lopatek. Bohužel netuším jaké hodnoty mají být na snímači. Jestli je to jen potenciometr, nebo digitální převodník.. Podtlaky jsou OK, měřeno, podtlakové ventily jsou nové a chodí, původní totiž KO. Membrána na turbu cvičí. Kabely od konektoru snímače do konektoru řídící jednotky proměřeny a jeví se OK.. Nemáte někdo tucha, jaký signál má dávat ten snímač na turbu?? Dík za odpověď..
  3. Tak to uz si dnes nekolikaty, kohokoliv sem dnes potkal tak mi to rikal, ze to ma zamlzeny vevnitr. Videl sem to na aute ktery stoji uz 14dni venku. Je to spis vlastnost pocasi a vlhkosti v aute.
  4. Zdravim Mlhovky pouzivam kdyz mi rupne zarovka, coz je velmi casto. Svetlo ktere nema mlhovky ma parabolu stejnou jako ta co mlhovku ma, akorat to nema vyvrtanou diru na zarovku mlhovky (Valeo). Jen muj postreh. Problem dodelanych xenonu je v tom, ze je tam ve vetsine pripadu cpou lidi ktery si chti z vraku udelat tuzingem \"karu\". Mam jich ve svem okoli nekolik. Stelovani svetel jim nic nerika bezne nacpany ve vroubkovanych parabolach, idealne zamlzenych a hlavne cim vetsi cislo za HID tim \"lip..\" takze 6000, 8000 Jeste ze na ne je vymyslena pravni uprava.. Pokud ma nekdo ciry lampy, ostrikovace, sestelovany svetla a dava si bacha na sklapeni, tak to neni zas takovej problem. U vseho chce premejslet a myslet na ostatni ucastniky silnicniho provozu.
  5. lipnicak

    denní svícení

    A nejsou náhodou všechny parkovačky spojené na jednom okruhu? nebo má každá svuj vypínač?? testoval jsem to na kontaktu objímky bez parkovačky a svítilo mi to..
  6. Zdravim Potřeboval bych originál rozteče parkovacích čidel na 307 5dv. do zadního nárazníku. Stačí vzdálenosti jednotlivých čidel od sebe a od horní nebo spodní hrany ozdobných krytů nárazníku. Jediné co vím, je to, že prostřední čidla jsou hned někde vedle SPZ. Za odpověď díky
  7. lipnicak

    Elektricke spatne zrkalda

    Zdravim Taky resim stejnej problem deaktivaci automatickeho sklapeni zrcatek. Pokud nekdo na neco prijde at da vedet Moc by nam to pomohlo.
  8. lipnicak

    ložiško nebo poloosa

    Celej den sem se patlal doma s loziskem na 206. U 306 mi to delal servis za 0,5dne a financne mi to vyslo tak o 300,- draz, nez sem to delal doma.. Uz bych se stim doma nepatlal..
  9. Veskery bordel zustane v palivovem filtru. Nadrz se do nekonecna filtruje skrz okruh- cerpadlo, filtr, vstrikovani, pretlakac, nadrz. V prazdny nadrzi auta z roku 93 sem zadny bordel ani kal nenasel. U HDI bacha minimalni mnozstvi k zaplneni okruhu je 5l nafty. Sem se neco namackal balonku u 1.4HDI s 4l v nadrzi. Po doliti 5teho najednou stacilo parkrat zmacknout a bylo.. Pak sem to nasel v prirucce, ale kdo ji cte ze?
  10. U steracoveho senzoru je to vlastnost. Pokud bezi porad, byva problem v zamastenem skle, nebo spatnych gumickach. Po setreni, se na skle udelaji takove seskupeni mikrokapek, ktery aktivuje senzor a sterace potom jedou porad. Mam to otestovany. Obcas staci ostriknout okno a je na nejakou dobu klid, pripadne vymenit gumicky. Tenhle problem taky delaji nektery kapaliny do ostrikovacu s efektem tekutych steracu, nebo grafitove gumicky. Vyzjisteno po nekolika letech pouzivani steracoveho senzoru na 306 a ted na 307. Pokud mate zakapane sklo a sterace nic, je problem v rychlosti auta, nebo konzistenci deste. V obojim pripade je znatelne, ze sklo je zakapane od steracu po cidlo. Je videt, ze od kapoty ke steracum a od cidla ke strese je velmi málo kapek. Stává se to pri obcasnem kapani, nebo pri styku snehovych vlocek s prostredkem rozehrateho skla v zime. Dokonale cidlo, by muselo brat cele sklo a ne jen 1x5cm .Po vychtani zminenych problemu, si cidlo uzivam a nechtel bych uz auto bez nej. Nejhorsi je automat podle rychlosti pouzivany od 2003 ktery je absolutne k prdu. Zlatej stavitelnej u Feldy 97. Co se tyka toho detektoru tmy, tak je to nastaveny tak, aby pri kazde jizde kratkou aleji stromu, nebo mezi domama ve meste se to porad neprepinalo. Nastavit idealne to bohuzel nejde, tak se pocita stim, ze to zapne az je opravdu tma :/
  11. Prekontrolovat tahlo od pedalu. U HDI 66kw by mel byt potenciometr, ktery predava pozadavek akcelerace ridici jednotce, v motorovem prostoru. Muze tam zadrhavat lanko. Nektere modely maji ten potenciometr uz na pedalu. Zalezi jakej tam mas. Jestli lanko, tak muze bejt prosoupanej nebo porusenej bovden lanovodu.
  12. Jeste mi napada, ze olej v sani mam i u 306 1.6 benzin, dela to tam odsavani par od hlavy valcu.
  13. Hoj Objektivní rozdíl byl poznat u Vervy Disel oproti naftě brané u neznačkových levných čerpacích stanic. Rozdíl je hlavně ve zvuku motoru a startování. Srovnatelné parametry má Agip a OMV. Shell hlavně kvůli ceně a nejistým parametrům oproti třeba zmíněné Benzině, Agipu nebo OMV už neberu. Mám to otestované na 206 1.4HDI(bosch) a 307 2.0HDI 16V(siemens). Benzín kvůli elektronice, která si normalizovaně upraví spalování, beru standartni 95. Předražený závodní paliva u běžných aut nemají moc významu výkonově a finančně. Občas se stane že některý benzín zapříčiní škubání a špatné spalování, ale to u aut s 200t km na tacháči nemusí být palivem 306 1,6(1bod), F-Mondeo 1.8 16V(4bod). 206 1.4(4bod). Dlouhodobě spalovaná nafta od Alberta zapříčinila u Octavie II 1.9TDI nadlimitní kouřivost a hluk motoru. Ten pak neprošel na emisích o 30% nad horním limitem. Už se těším, až se budou někdy testovat pohoné hmoty a bude konečně člověk vědět co tankuje.
  14. Pokud je zamlzene sklo, tak je vetsinou velka vlhkost vzduchu. Pokud se prozene skrz klimu, tak se kapicky vody vysrazeji na chladicim vymeniku. Dal jde vzduch s mensim podilem vody a jinou teplotou. Ten pak prijme vodu ze skla rychleji, nez stejne vlhky vzduch stejne teploty jako je sklo u ventilace bez klimy. Pokud neni klima, tak se musi pockat az bude vzduch foukany na sklo teplejsi.
×
×
  • Vytvořit...