Přejít na obsah

F.I.K

Uživatel
  • Počet příspěvků

    798
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli F.I.K

  • Datum narození 12.10.1989

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Horní Pěna
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

F.I.K's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

23

Popularita

  1. Xu a Ev sice budou pasovat přírubou, ale mají jiný offset na cidlu otáček. (jinde díru na čidlo)
  2. Je to 4.2 myslím, že LSU a budík. Lambdu stačí připojit přímo do jednotky a napájení. Ahoj. Xsara zůstala motoricky skoro tak jak si ji viděl naposledy, proběhly jen úpravy na výfuku, podvozku, samosvor a nějaké to odlehčení. Mám ale rozestavěnou širokou 205 do které akorát skládám motor. Větší vrtání, zdvih (2,3l objem), 16v hlava, t30 turbo 800ccm vstřiky a e85. Rád bych se dostal přibližně na právě těch 230-250kw. Jaký máš v plánu Cr pri Tom tlaku?
  3. Toho je hrozně moc a nejsem zas takový expert,abych rozdával rady co a jak, ale klidně se zkus zeptat... Ta svíčka je jen jako zarážka, je jedno, že je že šikmá. Jinak lambdu i s budíkem mám pár hodin jetou, kdybys měl zájem.
  4. Na kolo na klíce u rozvodů si prilepis kolo se stupnicí (degree wheel) a na blok chytis ukazatel. Vezmeš starou svíčku na kterou zespodu pridelas doraz o který se zastaví píst (třeba centimetr). Zasroubujes svící, opatrně otočíš než se opře píst a zaznamenas úhel. Pak motorem otočíš opačně a mezi těma dvěma úhly máš horní uvrat. Vyndas svíčku, nastavis si úhel, který ti vyšel a kolo si pootocis na nulu. Pak jednoduše zmeris úhel, na kterém máš první zub. A jestli nemáš WB lambdu, tak to pořádně nenastavís. Snad jsem to napsal pochopitelně, už je to nějaká doba, co jsem tohle dělal.
  5. F.I.K

    prosim o pomoc - sani

    Musi to byt zapojeny mezi klapku a motor, na druhou stranu stači filtr.
  6. F.I.K

    309 GTI 16 - co s nim ?

    Nevim kolik jich bylo vyrobeno, ale zas tak ojedinělý bych to neviděl. I u nás jich několik jezdí a je tu jeden sběratel co má dvě, jestli už to zase nerozmnozil. :-D Každopádně já to mít v tomhle stavu, tak už jen seženu lišty a nepouštím ho.
  7. F.I.K

    306 S16

    Sem tam je na bazosi i něco na prodej, takže to nebude až tak ojedinělé. Ale jen jako s16 112kw. 120 už jen tridvyrko.
  8. F.I.K

    Prídavné budiky

    Zapojení budeš mít popsaný u budíků a většinou je dost primitivní. Kdybys chtěl širokopásmovou lamdu s budíkem, něco tu mám, tak klidně napiš. A jestli plánuješ jen budík a dát ho na origo tak se na to vykašli, bude to jen na ozdobu. :-)
  9. F.I.K

    Peugeot 306 gti

    Těch bylo... :-D Milane nechceš jedno na kterém necháš ruce? :-D
  10. F.I.K

    Bee-R rev limiter

    No... Celkově bych řekl, že se tam dost věcí tak trochu "ztratilo" v překladu.
  11. F.I.K

    Bee-R rev limiter

    Mas to pomotany. Chudá směs vadi motoru, ale ty ji tam mít nebudeš, protože ti to v omezovaci vstřik odpojí úplně, neochudi. Naopak když odpojis zapalování, tak ti benzín bude hořet ve výfuku a to není dobrý ani pro lambdu, ani pro kat. Ale jestli jsem pochopil správně co s tím autem vytváříš, tak se ti to stejně pravděpodobně vyšetření dřív jak lambda. :-D
  12. F.I.K

    Bee-R rev limiter

    Jestli se nepletu, tak by to mělo fungovat jako launch controll. Tohle jsem v ruce neměl, ale funguje to tak, že si nastavíš otáčky a po jejich dosažení ti to při sešláplé spojce střídavě odpojuje zapalovací cívky. Nevidím důvod, proč by to do Peugeota nešlo, ale jestli to chceš kvůli tomu, abys metal plameny, tak je to vážně blbost. ;-)
  13. Kapacitor a druhá baterka. Co blbnete, bavíme se tu o zesilovači na běžný kvalitní poslech. Navíc taková věc jako ten kapacitor, nebo jak se tomu kondenzátoru s displayem říká je už z principu úplně k ničemu.
  14. Jenom můj názor k těm rádium... Na nějaký ekvalizéry a podobný bych vůbec nekoukal, v domácích podmínkách bez mikrofonu to stejně nemáš šanci naladit a spíš to ještě víc rozladis. V aktuálním rádiu mám téhle srand spoustu a všechno je to povypinany. Jediný co používám jsou časový korekce a propusti, ale to ti bude bez zesilovače stejně k ničemu. :-) K tomu výběru bych přihodil i Clarion z toho co jsem měl možnost poslechnout na stejný sestavě.
  15. Chrcet to může právě kvůli přebuzení rádia, který už při vyšších hlasitostech zkresluje. Toho se zbavis buď reprakama s vyšší citlivosti, nebo zesilovačem. Se zesilovačem to bude hrát lip i při nižších hlasitostech. Sám bych tomu nevěřil kdybych si to nevyzkousel. Taky ti tam můžou drncet plasty a plechy.
×
×
  • Vytvořit...