Přejít na obsah

Chajda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    280
  • Registrace

O uživateli Chajda

  • Datum narození 30.7.1992

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Bobrová
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    honza.chalupa@email.cz
  • ICQ
    430775330

Návštěvy profilu

1 646 zobrazení profilu

Chajda's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

5

Popularita

  1. Chajda

    Živnost jako vedlejší činnost

    Zdravím, byl by tady někdo ochotný a upřesnil by mi náplň volné živnosti ? Samozřejmě jsem si to našel co tam píšou ale potřeboval bych si to upřesnit co bych oficiálně mohl a nemohl dělat. Pokud tu někdo je kdo tuto živnost má a nebo kdo o tom něco ví budu rád za odpovědi. Mám tu 50ku volnou živnost na údržbu motorových vozidel a jejich příslušenství. A je tam psaná i výměna provozních kapalin - takže mě zajímá jestli bych mohl i měnit olej ? A nebo na olej už je jiná živnost ? Pak montáž pneumatik - to bych tedy mohl komplet přezut auto ? Jako sundat kola, přezout na zouvačce, vyvážit, nasadit zpět na auto ? A povrchové úpravy tmelením, broušením - to znamená že mohu vykitovat blatník, přebrousit ale lakovat už nemohu ? Omlouvám se jestli se ptám blbě ale chtěl bych si v tom udělat jasno. Předem díky za odpovědi.
  2. Jo, ten kabel vede na ten mikrospínač. A co jsem se zatím dozvěděl mělo by to být na nějakou korekci volnoběhu. Ale nechal jsem konektor nezapojený a motor už mi naskočil. Jen teď musím doladit předvstřik.
  3. Zdravím, mohl by prosím někdo vysvětlit jak je zapojený tento modrý konektor na čerpadle a jak to funguje ? Případně mohlo by toto čerpadlo fungovat na mojí 205 ? Je to také čerpadlo BOSCH. Díky.
  4. Na krátko jsem to také zkoušel ale nic... V čerpadle nafta je a teče i přepaden ale netlačí dál do trubek. Spíš mě zajímá jestli se čerpadlo nějak musí nastavit ? když už jsem ho rozdělal a nebo jsem ho špatně poskládal. A druhá věc: dávali jste někdo na tento motor čerpadlo z jiného auta ? Pasuje tam nějaké jiné bez úprav a pak na rozvody nebo musím případně shánět z 205 ? Díky.
  5. Zdravím, obnovím toto staré téma abych nezakládal nové.... Mám P205 1.9 47kw. A z vstřikovacího čerpadla mi začala kapat nafta mezi blokem čerpadla a tou častí kde jsou trubky ke vstřikům. Čerpadlo jsem rozdělal, vyměnil O-kroužek, zase poskládal ale z čerpadla mi teď nejde nafta ke vstřikům. V čerpadle nafta je ale dál nejde a ten magnetický ventil funguje, čerpadlo je BOSCH. Měli jste někdo čerpadlo rozdělané ? Nebo jste ho raději dali někam kde to dělají ? Ještě jsem zkoušel dát jiné. Akorát bylo z 1.8 a byl to Lucas a už přes dva roky leželo v regálu ale nafta v něm nějaká byla. Ale v autě také nefunguje. Může být problém někde jinde než v čerpadle ? Díky.
  6. Chajda

    Klíček vs imobilizér

    Už vyřešeno... Původně jsem si nevšimnul že spínačku měnil už někdo přede mnou takže čip z původního klíče byl přilepený na tom plastu pod volantem. Já to zkoušel bez tohoto plastu a přikládal jsem klíček bez čipu. Ale díky za rady.
  7. Chajda

    Klíček vs imobilizér

    Kroužek by mel být ok, konektor jsem ani neodpojoval a kroužek jsem jen sesunul a pak dal zpět. Ale v diagnostice to píše závadu imobilizéru a nejde smazat, a na palubce zůstane svítit kontrolka s klíčem.
  8. Chajda

    Klíček vs imobilizér

    Ahoj, s dovolením vložím svůj dotaz do toho vlákna abych nezakládal nové. Měl bych na Vás dotaz ohledně imobilizéru - Je to Berlingo 1.4 první model 2001. Sekla se spínačka, dal jsem jinou, auto točí ale i když dám původní klíč na kroužek imobilizéru tak se nenačte a auto nechytá. Nevíte v čem by mohl být problém ? Nebo jak se dělá vyřazení imobilizéru ? Děkuji.
  9. Aha, já myslel že to hlásí ten naftový čekal bych jinou hlášku ohledně fap. Díky za radu.
  10. Filtr je nový, teda vložka filtru je nová a obal je vyčištěný.
  11. Hlásí to "unblock diesel filter. Ale teď pro změnu další chyba "antipolluution falut" co to je za chybu ? Auto jede jen do cca 2500 otáček
  12. Zdravím, mám teď stejný problém na jedné 307 2.0 HDI 79KW. rok 2002 Objeví se hláška naftový filtr vyčistit a svítí kontrolka motoru. Filtr je nový, celý obal vyčištěn ale hláška se objevila cca po 5km zase. Ale nesvítí pořád, po 2-3 startech kontrolka motoru zhasne ale po nějaké době se zase rozsvítí. Víte někdo čím by to mohlo být ? Jinak auto jede normálně jen někdy svítí ta kontrolka. Předem díky za rady.
  13. Zdravím, jedná se o to samé auto (G4 1.6 16V) tak nebudu zakládat nové téma a zkusím se Vás zeptat tady. Klima vyřešena, byl rozsypaný vysoušeč klimatizace (nebo jak se to jmenuje). Ale teď mě trápí jiná věc a to že auto nemá výkon. Odspodu má snahu jet, ale pak když zařadím 3 a otáčky od 3 tis víc tak nechce táhnout. Je vyměněna škrtící klapka a EGR ventil + následně základní nastavení. A lambda za katem hlásila chybu- takže také nová. Svíčky a filtry nové. Dnes jsem ještě koukal na rozvody, zda nejsou o zub, ale nic rozvody OK. Nevíte někdo jaké jsou normální otáčky na volnoběh ? Auto jsem jel projet a zkoušel ve VAG testy lambdy a po testu (který byl OK) jsem měl otáčky 950 (jinak jsou kolem 700) a zdálo se, že auto jede lépe, po ujetí cca 10km svižnější jízdy se rozsvítilo EPC a ve vag závada 17961- čidlo barometr. tlaku- nevěrohodný signál. Zastavil jsem, smazal závadu, ale pak zase otáčky 700 a zase se mu nechce. Ve vag nic. Zkusit dát nové čidlo tlaku v sání ? A ještě jedna věc- teplota vody. Ve VAG ukazuje 100°C ale budíky jen 90°C a ikdyž je ve vag 90°C na budíkách je pořád 90°C. Jinak budík ukazuje normálně ale neukáže teplotu nad 90°C. Může to mít nějakou souvislost ? nějaké čidlo teploty ? Máte s těmito motory někdo zkušenost ? Budu rád za každou radu. Díky. Ještě jsem zpozoroval, že při plynulé jízdě (je jedno jestli na dvojku nebo na trojku...) cca u 2-2,5 tis otáček auto přestane jet úplně, jakoby došel benzín a začne cukat i padají otáčky. Po sešlápnutí plynu na podlahu auto pocukne a má snahu se rozjet, ale výkon tam stejně není. Napadá někoho co by to mohlo dělat ? Něco v benzínu ? Regulace paliva ?
  14. Chajda

    Kontrolka dobíjení

    Nikdo nic neporadí ? Kontrolka svítí stále Sem tam zhasne, ale pak se rozsvítí zase. Aktuálně je v autě nový alternátor (ten starý přestal dobíjet). Po namontovaní nového kontrolka nesvítila a altík dobijí na 14.4V, ale po zhasnutí motoru a opětovném nastartování už zase svítí. Po připojení žárovky přímo na konektor a přívod na alternátoru, žárovka svítí a po nastartovaní zhasne, tak by to asi mělo být. Tudíž je asi chyba někde po trase k budíkům, ale kde? Nevíte někdo ? Díky.
  15. Chajda

    zapsani kol do TP

    Zdravím, mám Peugeot 205 1.9D 47kw, řeším zapís 14tek do TP, Koupil jsem kola a TL dokoupil zvlášť jinde - mám TL od alu dezent, nějaké podmínky, homologační list... Přijel jsem na STK a technik mi řekl, že v papírech nemám ten typ 205ky co mám já, že prý mu nestačí že je to 205ka, 1.9 47kw rok 1992 A já se Vás chci zeptat, co je konkrétní typ 205ky a kde ho najdu a co mám hledat ? někde ve VIN, nebo na štítku ? (nechci typ motoru ale typ auta) Díky
×
×
  • Vytvořit...