Přejít na obsah

aldave

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Šumperk
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

aldave's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. No jo ale kde to bude netěsný už se vyměnily spojkové hadičky u ventilů na řízení turba a klapek. Pomocí vakuo pumpy změřená těsnost podtlaku a nic. Co dál výměny pumpy nebo posilovače brzd? Nebo všechny hadice? To je hledání jehly v kupce sena.
  2. Zdravím všechny pežotáky. Mám 307 SW motor RHR. rok výroby 2004. již pět let řeším poruchy regulace turba. Vždy to byl potenciometr turba tedy snímač polohy turba. Nyní jsme vyměnili v servisu podtlakový ventil i se snímačem. Ale z demontovaného podtlakového ventilu kapala voda a po demontáži voda byla i v potenciometru. Takže je voda někde v celém podtlaku. Kudy se tam může dostat a jak ji odstranit. Co může být prvotní příčinou. Tahle sranda mě stála už hodně přes 10 t. Kč. Nechci za půl roku zase něco řešit. Auto jezdí v pohodě jen tohle mně zlobí. Aleš
  3. aldave

    vypina mi sem tam turbo 307 2.0Hdi

    Zdravím potřebuji poradit mám 307 SW RHR r.v. 2004. Na jaře se rozsvítila porucha motoru. mělo menší výkon a to značně. Nekouřilo. Jelo za hubičku pod 4,5 l. Po ujetí 180 km a opětovném startu to zmizlo. Auto jelo normálně. Spotřeba v normálu 5,2. Na dia nic nebylo zapsáno. Tak se to opakovalo celé léto. Na dia už zjistili nízký tlak turba. Že je zapečené naklápění lopatek statoru. Po čase po jízdě po rozbité silnici diagnostika pípla auto jelo OK porucha motoru zhasla. Na dia nic nezapsáno. Pak se to opět rozsvítilo a z auta byl lenoch. Po jízdě přes díry se to "opravilo" a pořád dokola celé léto. A současný stav je po startu jedno či teplý anebo studený start motoru to jede jak z praku tak dvě tři řazení pak zase lenoch dia svítí už stále. Je zajímavé, že při vytáčení to cuká jakoby měl a neměl výkon, chvilinku táhne pak povolí pak zas táhne(tak 0,5 sec) Při 3000 ot a víc to jede dobře. Servis chce motor ven všechno rozdělat. To je motor ven za 8 000 Kč plus práce a materiál na turbu. Já bych řekl že je to v elektrice, ale kde? Anebo podtlakový trubky od vývěvy? Nevím. Jediné co mě napadá spínač tlaku turba. Kontakty jsem vystříkal čističem a nic. Kdo ví jak je provedena regulace turbo poraďte. A perlička na závěr někdy tak 2 x za měsíc dia při zapnutí klíčku třikrát pípne ale nic nevypíše. Ani v PC v servisu na DIA nic.
  4. aldave

    Klima v horku nefouká

    Zdravím mám 307 SW s autoklimou a při požadavku na velký výkon klimy vypíná ventilátor a to po asi 1 - 2 min. Když nastavím např. 23 a více klima maká v poho. Když dám 14 C a manuální nastavení otáček ventil maká. Když dám max otáčky ventilátor vypne. Došel jsem k názoru, že je závada v konektoru ventilátoru. Ty kontakty jsou tenší a teče tam odhadem 20A. Již jsou zoxidované a opálené, černá barva. Po očištění ventilátor chvíli jde asi měsíc Můžu udělat toto napájet dráty napájení přímo na ventilátor. Vlastní konektory dát vně ventilátoru. Samořemně vše řádně odizolovat.
  5. aldave

    Dvouhmotný setrvačník

    Čas plyne a budu muset o prázdninách vyměnit celou spojkovou sadu, jednotlivě to nemá cenu moc práce a já jsem líný. Nemá někdo možnost v servis - boxu zjistit co tam mám namontováno za sadu. Nerad bych něco koupil a ono to nebude pasovat. Myslím zuby rozteče či průměry hřídelů atd. VIN rád pošlu Děkuji
  6. aldave

    Dvouhmotný setrvačník

    Co já vím, tak to je přípravek proti pootočení motoru, je to kus silnějšího plechu, který se našroubí na místo startéru a zapadá do setrváku, když se povoluje. Dále je to něco na vystředění lamely při montáži. Stačí dřevěný kolík, vysoustružený, ale přesně ne na vrtačce, jinak dojde k zničení hřídele převodovky. Jestli je něco navíc řekněte, rád se poučím.
  7. aldave

    Dvouhmotný setrvačník

    Mám 307 SW 100kW kód motoru RHR. Mám staženo "Jak na to", ale tam není popsána tato verze. Jsou tam je 66 a 80 kw. Začal mě klepat setrvačník. Takže budu muset před technickou celou spojkovou sestavu. Nemá prosím někdo popis postupu práce na výměnu sestavy spojky popř na co dávat pozor. Možná to bude stejné jako u 407. Servisu to dávat nechci ty si vezmou 8 000 Kč za práci. Za celou výměnu chtějí 25 000 Kč. Už jsem to dělal před 15 lety u 405 a šlo to dobře. Díky
  8. aldave

    Vhodné kotouče

    Tak dnes přišly kotouče desky oboje ATE. Namontováno, jede to, brzdí to, vautě je ticho paráda za 4,5 t. Kč Díky za rady.
  9. aldave

    Vhodné kotouče

    Děkuji za návod a pomoc vybral jsem si dva Brembo 08951217 anebo ATE AT 409150. Desky budou Valeo. Ted už jen výběr ze dvou. Vaham, ale zítra to musím rozseknout. Ještě jednou děkuji za pomoc.
  10. aldave

    Vhodné kotouče

    Já jsem z toho mimo podle čísla neumím hledat nedostanu se do Peugeot systému a další postup je zase jen hádání jestli se trefim. Potřeboval bych kotouce lepsi protože jezdím s vozíkem a s karavanem, tak abych dobrzdil. Tak dejte tip kdo tomu rozumíte co tam ma byt namontováno.
  11. aldave

    Vhodné kotouče

    Ne čekám, zda mi někdo poradí. Měl bych pak pěkné těžítko, když by to nevyšlo.
  12. Odešlo mi ložisko v zadních kotoučích, hučí. Prosím o pomoc zda jsem vybral vhodné kotouče. Mám VIN : VF33HRHRH83583439 Je to SW 2.0 HDi 100 kW z roku 2004. Vybral jsem kotouče zn. SNR č. KF 159.48U za 1555 Kč. Mohou tam být? Destičky asi budou Textar. Prosím o radu už hloubám 5 dní. Používám alu i plech disky.
  13. Mam 2004 před faceliftem automat klima. Dostat se k motoru topení/klimy je akrobacie. Nad pedály je plast ten oddělat, lehnout na sedadlo hlavou dolů, baterkou posvítit nahoru takovým tunelem směrem do středu palubky tam je vidět motor je zajištěn torx šroubem a vycvaknout konektory (to mě nejde) samotný motor je na bajonet pootočit a potom jak ježka v kleci ho dostat spodem ven. Někteří rozdělávají řízení, které statečně překáží. Našel jsem v Elit elektroniku za 2500 Kč tedy čistě elektroniku, ale jestli to pasuje nevím. Než se s tím zlobit dám 3 kila servisu a motor musím koupit tak jako tak.
  14. Zdar. Mám ten samý problém. V servisu se ponořili do útrob palubovky s měřákem a konstatovali vadná elektronika na ventilátoru. Cena 4300 za motor s elektronikou jinak se nedodává a 1 hodina práce vč. DPH. Zjistil jsem ale, že motor běží stále při nastavení na 20 stupnů. Při 19,5 už se zastavuje. Mám 307 před faceliftem.
  15. aldave

    2.0Hdi 100kW vs 1.6Hdi 80kW

    Mám 2.0HDi 100 kW. No svezení príma. Jezdím i s karavanem a to stíhám normální provoz ve městě, ale dvojka jde často na podlahu. Spotřeba kolem 8l s karavanem jinak do 6l. Je zajímavé čím dál to auto jede tím míň bere. Do Vídně 5,1l tj. cca 300 km. Průměr 85km/h. 70% dálnice A jestli chce někdo srovnání tak si vezmi výkonové charakteristiky motorů. Např. u 100 kW při 2000 ot mám k dispozici 65 kW a ve 3000 ot už 90 kW. Samozřejmě při plném plynu. Kolik je to u 1.6 HDi nevím, ale těch 90 kW tam asi nikdo nenajde. (bez chipu) Z toho vyplývá, že točit tento motor nad 3000 ot nemá smysl. Poruchy: zaseklý EGR ventil při přechodu nafty z Shell na Benzina povolilo samo při novém tankování v Chorvatsku samo po 7 km?? A asi ukapává olej z převodovky protože je na krytu motoru dole je olej a není černý, co by to asi bylo? Neřeším. Zatím. Dále bylo vadné čidlo na nádrži co počítá palivo pro dodávky aditiva do nafty. CCa 1200 Kč. Jinak jsem dělal rozvody, brzdové destičky, filtry olej. Najel jsem jen 30 t km.
×
×
  • Vytvořit...