Přejít na obsah

pagot

Uživatel
  • Počet příspěvků

    641
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Polička
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 776 zobrazení profilu

pagot's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

10

Popularita

  1. Pokud to tu nekde je tak se omlouvam, chci po dlouhe dobe koupit peugeot a volba padla na 2.0hdi 66kw neco kolem 2003-2006. Mel jsem 2.0hdi 66kwmotor 2x v 306 vstrikovani komplet bosh a super. Je v partneru take bosh? Pak kdyz uz bude nekdo odpovidat jak je to u 206 sw 2.0hd 66kw? Ptam se protoze nic jineho ve starsim peugeotu nechci..rozvody a vse si udelam sam. Vim ze 307 uz bosh nema ale uz jsem to vse pozapomel a to jsem mel peugeotu hodne. Diky moc
  2. pagot

    Nezávislé autoservisy Peugeot

    Když si to prostě člověk neudělá sám tam prostě zaplati, pokud tomu vůbec nerozumí tak ať raději jede do ověřeného autorizaku Protože: npř. výměna horního uložení tlumiče a vše s tím spojené v Zábřehu stojí 8tis, protože montují nekvalitní díly tato oprava vydrží 2 roky-opakovaně na dvou autech výměna toho samého v autorizáku vyjde na cca 10.5tis a výdrž 5let a zatím drží, pravděpodobně montují originál díl a asi kvalitnější ceny uedené orientačně a procentuelně v tom byl přibližně takovej rozdí a protože už mám dlouho koncern tak si to přesně nemamatuji kupovat díly v autokelly považuji za holé zoufalství, když je cena předražená klidné o 70% proti běžně dostupnému jinde ale prodávají a prodávat budou takže to není jednoduché ať každý dělá jak umí ale rozhodně nesouhlasím s těma co chtějí na vše slevu a ještě tomu vůbec nerozumí a obdivuji třeba "vénu garažmistra mit na tyto lidi trpělivost Je super že jsou tyto fora a mnoho lidí co tomu rozumí a poradí, protože je neuvěřitelné co si třeba koncern dovolil např u superba r.v 2012 auto před dieselgate jezdilo pěkně, nežralo, bylo tiché, nesralo se. Pak přišel dieselgate kde oficialně vyřešili upravou softu kde vám z auta udělali krám který žral o 1l víc, byl hlučnější a všechný drahé součastky jako egr, dfp, vstříky atd. jdou výrazně rychleji do háje a vše je v nejlepším pořádku není to dnes jednoduché
  3. v jednom chváleném servise v Zábřehu to tipovali na vadný tlumič žádná jiná možnost, tak jestli chci že mě objednají na výměnu tlumičů Opravil jsem si to sám a s láskou bylo úplně na kaši horní uložení tlumiče včetně ložiska a to dělalo fakt moc velký kovový randál Nakonec cena dílů pro běžného smrtelníka bez slev atd. tak kompletní horní uložení tlumiče Monroe+stahovák na pružinu+pošta cca 900,- A to mě velice mile překvapil stahovák na pružiny za necelé tři kila vynikající dílenské zpracování, čekal jsem že to bude mnohem horší. Když vezmu že v Zábřehu mě dělali x krát horní uložení tlumiče na p607/vlastnil jsem tři/ a stálo to vždy docela dost a hlavně stejně to pravidelně vydrželo 3-4 roky... Tak nej je fakt udělat si to sám.
  4. díky, no jsem zvědavej co tam mlátí, ale když bude rozborka tak tlumiče + na obrázku ložisko a miska 9+4 půjde vše nové, auto si to zaslouží..
  5. Tak jsem koukal na videa a je tam ložisko, vrchní miska ložiska a z vrchu pod kapotou je přišroubená ta podložka která asi není důvod měnit je na ni pouze takova slabá převlečná guma která je ok, ale koupil by jí klidně taky No jsem takový samouk :))
  6. uložení stabi - ta guma na tyči je ok, vše vypadá ok a ty rány jdou z tlumiče to vím téměř jistě, při pohledu na vršek tlumičů se ta strana co mlátí při hýbání autem hýbe druhá co nemlatí je pevná, spíš to typuju že má už samotný tlumič vůlu Na podzim to měli kluci v dobrém servisu v Zábřehu a měnil jen kulový čep, že prý vše ostatní ok a pokud bude něco mlátit tak prý nejspíše tlumič ale to si cinklo jen obšas teď kovárna furt. Jediná zvláštnost je že když jsem naložil auto 4 90kg tak tlumič zamlatil jen na diře, jinak pokud jedu sám, mlátí i na zvlněné relativně klouné silnici prostě furt když pracuje tlumič.
  7. díky, že potřebuju stahovák vím, mě nezlobí klasicky ložisko-že by lupala pružina.. něco tam mlátí takže dám vše co tam je nové..auto slouží dobře
  8. takže je jasné že je špatné něco v uložení tlumiče nebo tlumič samotný, koupím oba tlumiče a kompletní horní uložení a vyměním si poradí někdo z čeho všeho se skládá horní uložení na tepee? našel jsem třeba sadu která obsahuje ložisko a misku nic víc když jsem koukal jak vypadá vrch z pohledu kapoty tak tlumič s uloženim je do auta pouze vsazen zezhora není nic přišroubené
  9. Klepe mě na parťákoj přední náprava ale z pravé přední strany už jde velice nepříjemný kovový zvuk i na jen mírně vlnité cestě, prostě i na dost pěkné silnici si to kovově proklepává jako by tam bylo něco totálně K.O V řijnu jsem dával sám tyčky stabilizátoru, po výměně zůstaly pouze tupé rány které byly docela v pohodě, občas si tam ale něco kovově kleplo spíš třeba v zatáčce na špatné cestě. Ten kovový zvuk se teď podstatně zhoršil, zatím jsem hýbat se vším, ale nenašel nikde žádné vůle, takže předpokládám že něco kolem předního tlumiče. Chystám se nakoupit vše nové, koupím tlumiče+ uložení, a co ještě případně vyměnit když to bude rozdělané?Ramena se zdají být ok, ale prohlédne to ještě odborník. Pomohl by někdo s obědnacima kodama tlumičů atd? Můžu si to vše nakoupit sám, servisman bude pouze měnit. Je to tepee 09 kod motoru 9HT případně pošlu vinko díky.
  10. pagot

    Vytápění staršího domu

    MotoMOto: velice stručně a odhadem, pokud protopíš plynem 60tis s tepelným čerpadlem se dostaneš možná ne jednoduše na 45tis/spíš více/ ovšem s opravdu dobrým čerpadlem tedy návratnost investice oproti plynu v desítkách let, takže i když si můžu dovolit i to nejlepší teplený čerpadlo klidně za 400tis tak bych ho chtěl pouze zadarmo Uhlím se dá pořád hodně dobře topit i s ručním přikládáním, ale bez práce to není
  11. pagot

    Brzdy - kotouče,destičky

    přední kotouč ATE na starší model stojí pro běžného smrtelníka co jsem rychle koukal "nepočítam kelly apd. prodejce kde je draho i po slevě" kolem 1150,- já si to začal dělat sám potom co mě řekli v jednom servise nedaleko Šumperka... za kompletní výměnu brzd 13tis já se vešel určitě do 7tis včetně obložení ruční brzdy, nových čepů do předních brzdičů a nových kolíku do zadních třmenů a par drobností. Jestli Budou Bremba levnější asi je jedno co tam dáš hlavně že budou nové.. Jen upravím že tech 13tis říkali pokud bude všechno v cajku a bez ručky, já měl drobné vůle na předních třmenech tak jsem koupil nové čepy a vše co bylo potřeba.
  12. pagot

    Brzdy - kotouče,destičky

    vrzni tam ATE a neřeš...
  13. pagot

    Zimní dovolená u moře

    I těch 70 za 2 se mě zdá taky dost masakr, myslím že teď v zimě by mě bohatě stačil Egypt na odpočinek surf a koupání.
  14. pagot

    Fap-emise

    Milane chtěl jsem toho kupovat už hodně, ale 306 jezdila tak kráááásně a to bez ironie Raději ti nebudu psát co jsem nakonec koupil, už jsem se setkal ze stany dlouhodobých peugeot kolegů určité zatrpklosti A tomu průseru v A, když jsem ti to psal ještě jsem vůbec neveděl že zpet na značky to dostane pouze v A a odhlasit to nešlo, platilo se parkování a byl to pěkný opruz v eurech zádná frajeřina to nebyla.
  15. pagot

    Fap-emise

    pesator : souhlasím s tebou, už před lety jsem byl svědkem takové kontroly, kmarád s 607 totál vykuchanou, já jel před ním s také vykuchanou 607mou takže řeči nic se ti nemuže stát nikdo na to nepřijde bych si nedovolil. Celková cena tohodle průseru se rovnala ceně nové fábie v základu A Rakousko, Itálie je o hubu, kamadád nema) hluboko do kapsy vykuchané to bylo z odporu ke kurvítkám, to samé i já. Už bych ale nekuchal vubec nic a na ničem... a rozhodně někomu netvrdil že na to nemůže přijít. zastavili jeho, zastavit mě dopadlo to stejně, tenkrát jsem otáčel a místo na gardu jsem jel zpět domů.
×
×
  • Vytvořit...