Přejít na obsah

grage

Uživatel
  • Počet příspěvků

    145
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407

Profilové informace

  • Město
    Brestovany
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

grage's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

2

Popularita

  1. grage

    Kolísanie otáčok na volnobeh

    Je na pravej strane motora v hornej časti. Na väčšine áut výmena na 5 minút. U mňa bolo treba dať dolu sanie a ešte nejaké somarinky aby sa dalo k tomu dostať. Reguátor ma stál 85€ originál, ale mal som tam dobrú zľavu. Inak snímač tlaku paliva je na rampe. Veľmi dobre sa dal problém zistiť na diagnostike. Ukazovalo to požadovaný tlak paliva a reálny. Najmä pri pridaní plynu bolo vidieť, že mu chýba \"šťava\" v prvých momentoch. Tým sme aj vylúčili snímač tlaku, lebo hodnoty vyzerali reálne. Po výmene regulátora sa upravili aj hodnoty na vstrekovačoch. Tie som mal aj na stolici (jeden mi aj menili) ale stále si nevedeli poradiť s tým tlakom paliva.
  2. grage

    Kolísanie otáčok na volnobeh

    Potvrdzujem aj ja odstránenie problému výmenou regulátoru tlaku paliva zároveň aj mnoh ďaľsích problémov ktoré som tu spomínal (závady \"vysoký tlak paliva\" \"nízky tlak paliva\") trhanie pri pridaní plynu atd.
  3. Kody chyb ozaj neviem. Tie chyby sú však iba dôsledok, mna zaujimaju možne príčiny. Presne niečo ako si menoval ty. Vstreky su dobre (vymenené, otestované), palivový filter tiež vrátane čistenia palivovej sústavy (preventívne). Čerpadlo som zatiaľ neriešil (dúfam že ani nebudem musieť, lebo to by ma už ozaj zabilo). Neviem či sú tam nejaké ventily čo regulujú tlak paliva prípadne nejaká iná ptákovina čo by to mohla robiť. Dúfal som, že ma niekto skúsený niekam nasmeruje zatiaľ mi s tým nedokázal nikto pomôcť. Bol som Peugeote, Citroene u zopár garážmajstrov a nič.
  4. Zdravím, poslednom dobou márne bojujem s problémami s mojim miláčikom. V zime sa mi objavila hláška \"depolution foulty..\" na diagnostike mi pvedali že mám zlý 2. vstrekovač. Po neskutočných problémoch s neodborným repasom je vstrekovač vymenený a ostatné 3 otestované. Všetko by malo byť teda OK. Ale nie je. Palubák už nič nevypisuje ale na dia som mal znovu závadu vysokého tlaku paliva (aj nízkeho tlaku) pri zošlapnutí plynu podľa diagnostiky ukazuje omnoho nižší tlak paliva ako požaduje, následne ho dorovná. Auto sa chová tak, že ak z \"nuly\" rozumej noha z plynu (za beznej jazdy so zaradenou rýchlosťou) pridám plyn autom trhne, zaklepocú ventily a motor sa \"chytí\". Pri akcelerácii žiadny problém. Ďaľšou závadou (možno to nesúvisí) je kolísanie otáčok na volnobeh. Nerobí to vždy, ale iba keď je chladnejšie. Toto sa mi ale nikdy nepodarilo zachytiť na diagnostike. Inak vstrekovanie mám Delphy ... takže trochu špecialitka na tento motor. Uvítam akékoľvek rady. Ď
  5. grage

    EGR

    Na dvojlitri stačí zaslepiť EGR alebo treba úpravu ECU?
  6. grage

    škrtící klapka 1.6HDI

    Prečo si ju dával preč?
  7. Zdravíčko, chcem sa odborníkov informatívne popýtať aké môžu byť príčiny vyššej spotreby a subjektívne nižšieho výkonu. Viem že príčin môže byť veľa len chcem vedieť na ktoré veci na to môžu mať vplyv (technické, nie štýl jazdy a pod.) napr. vstrekovače, fap, egr, turbo prípadne iné.
  8. grage

    zadní okno - spěchá pls

    Mne sa z neznámeho dôvodu asi pred dvomi týzdami spustil alarm. Nič som nezistil tak som to neriesil. Včera mi ale počas jazdy preblikla vystraha na otvorene zadne okno a hned zmyzla. Tak som okno skontroloval a na moje prekvapanie som ho bez problemov otvoril. Po silnejsom pribuchnuti uz otvorit neslo. Ani neviem kedy som ho mal naposledy otvorene. Takze som urcite par tyzdnov parkoval s otvorenym autom .... takze pozor na to.
  9. grage

    Kolísanie otáčok na volnobeh

    Da sa EGR nejako prečistiť?
  10. grage

    Kolísanie otáčok na volnobeh

    Aký môže mať vplyv teplota na vstrekovače?
  11. grage

    Kolísanie otáčok na volnobeh

    Podarilo sa to už niekomu aj vyriešiť?
  12. Zdravím, čím by mohlo byť spôsobené kolísanie volnobežných otáčok. Robí to hlavne za studena, ale niekedy aj s teplým motorom (veľmi sporadicky). Včera som skúšal aj mierne pridať plyn (na cca 1100 otáčok) a aj vtedy to kolísalo samozrejme na neutrál. Keď je motor v zábere chová sa normálne. Diagnotika mi žiadnu chybu nikdy nehlásila a v servise na diagnostike mi vždy hovoria, že tam žiadna chyba nie je. Dokáže mi toto niekto vôbec opraviť?
  13. No ja nie som odborník, ale s jedným sa otvára tá opierka a s druhým sa mi tak vysunie hore a dopredu (v podstate sa mení poloha opierky) Neviem či to záleží od výbavy, alebo to máte pokazené.
  14. grage

    Trhanie motorom

    Na FAP mi \"odborníci\" v peugeote povedali, že je v poriadku, ale mám pocit že sa na to vykašlali. Inak ešte sa mi ani raz neozval, tak som ho zatial nechcel riešit, mal by som?
×
×
  • Vytvořit...