Přejít na obsah

karel307

Uživatel
  • Počet příspěvků

    74
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Město
    Brněnsko
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

karel307's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. karel307

    Spodny kryt motora

    Kryt pod motorem je určitě k dobru, jen tam musí dobře držet - u tohohle auta je namontovaný, jakoby to mělo jen stát, hlavně ty spoje u podběhů.
  2. karel307

    hulí jako komín

    To cvrlikání má určitě souvislost se spalováním, je tím hlasitější, když je ve větším záběru. Aditiva liju, co to mám - cca 1rok - 17.000km - používám VIF a je to pořád stejné. Auto jede moc hezky, krásně táhne, jen mám obavy, že na mě něco chystá. Další problém jsou černé usazeniny u turba...Ale díky za rady - nazdárek!
  3. karel307

    hulí jako komín

    OK, tak díky, v mém případě je to černý dým a ještě jsem zapomněl dodat, že mi v otáčkách motor cvrliká, jako hejno cvrčků...
  4. Přátelé, můj 307 1,6 HDi FAP 80kW hulí, jak právě roztápěný komín. Při jízdě za tmy krásně vidím ve světle vozu za mnou mlhu, kdykoli přišlápnu plyn a to nikterak příliš drasticky - čímpak to je? Nedávno mi cosi měřili na vstřicích a prý OK. Další věc, která mě trápí: u turba je šroubek na imbus klíč, který je špinavý od sazí - to asi taky nebude dobře, že?! Jestli někoho napadá, co mě čeká za opravy, tak, prosím, neváhejte a děste mě - předem děkuji a zdravím!!!
  5. karel307

    Co znamena tato hlaska

    Jj, díky, už jsem zaregistroval i kontrolku kapaliny v chladiči - ona je totiž zároveň s minimem a při rozjezdu do kopečka to pípne.
  6. karel307

    Co znamena tato hlaska

    Ahoj všem, mám dotaz - co znamená hláška: \"TOP UP ENGINE COLLANT LEVEL\"??? - snad úroveň nějaké kapaliny??? Doufám, že je to správně, naskočí vždy jen na malý moment, doprovázená pípnutím, dokonce se stalo, že na malý moment problikla stopka na přístrojovce. Nestává se to často, a spíš jen při ráznějším rozjezdu nebo záběru - třeba při studeném motoru rozjezd do kopce. Předem děkuji za rady!!!
  7. Zdravím - 307-čkáři! Stává se vám taky, že display při větších teplotách okolí tak svítí, že na něm není nic vidět? Zajímalo by mě, jestli to můžu nějak odstranit, stačí, když na auto svítí slunko a je jasné, že se nepodívám ani na název stanice rádia, které zrovna hraje.
  8. karel307

    tažné zařízení

    Nedávno jsem tažné montoval, sundané z 307-my na vrakáči, a šlo tam bez demontáže nárazníku. Jen bylo potřeba odšroubovat , myslím, 3 plastové pásky od nárazníku přišroubované ke kastli. Pak jsem ho nasunul nad výfuk, atd...
  9. karel307

    něco drhne

    Pánové, díky za snahu, ale palivový filtr jsem měnil cca před 2.000km a brzdy to taky nebudou - to drhnutí je jen dochvilné \"zahlučení\" a jen, když motor není v záběru. Z toho, co tu píšete je zatím nejpravděpodobnější ta spojka. Smůla je, že se to špatně popisuje, a možná to ani neumím popsat. Jinak auto jezdí, jako nové...
  10. karel307

    něco drhne

    Předně díky za zájem a otáčky budu sledovat, ale ty se, tuším, ani nehnou. Těžko se to popisuje, asi mě stejně nemine návštěva Peug. servisu, aby to projel někdo od fochu. Ale jemné zadrhnutí je slyšet snad při každém přeřazení - ve chvíli, kdy motor není v záběru - a někdy, v malých otáčkách, auto zpomalí, jakoby nás zezadu někdo zatáhl.
  11. Přátelé, né, že bych měl s vozítkem nějaký problém, ale někdy se stává, a to převážně v nízkých otáčkách, že auto zpomalí. Vypadá to, že je to ze strany převodů, né motoru. A navíc pozoruji, když není motor v záběru, při přeřazování, tak se jemně ozve nějaké drhnutí, jakoby od převodu hnací síly, dokonce mám pocit, že by to mohlo mít něco společného s ESP (protože podobný zvuk je slyšet při jeho aktivaci). Předem moc díky za rady, podněty, či zkušenosti, co že by to mohlo být za problém.
  12. karel307

    Poklice

    A ještě můžu prodat tuto poklici 15\", jen nevím, z jakého je modelu. [upravil dne 1/3/09 karel307]
  13. karel307

    Poklice

    Orig. poklic mám pár navíc, 2-3ks bych určitě mohl prodat. [upravil dne 28/2/09 karel307] [upravil dne 28/2/09 karel307]
  14. karel307

    jaký motor

    Mám 1,6 HDi 80kW, jezdím do 6-ti l/100km cca 15-20.000 km ročně, ale když teď vím, jak jsou drahé opravy těchto motorů a údržba - hlavně FAP - tak bych asi stejně zpětně uvažoval o benzínu.
  15. karel307

    kvalita nafty

    Já se obávám, že není v mých silách zjistit, která nafta je lepší, tak tankuji výhradně u Chemis engine ve Slavkově u Brna za cca 23,30Kč/l. Tam jsem nakupoval už před 5-ti lety do 405-tky GLD a nikdy nebyl žádný problém. Jen dnes přidávám aditiva VIF a vypadá to v poho...
×
×
  • Vytvořit...