Přejít na obsah

iagi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

O uživateli iagi

  • Datum narození 5.9.1974

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807
  • Rok výroby
    2006

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika
  • Nálada
    Jak kdy

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    iagi@seznam.cz

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

iagi's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

9

Popularita

  1. Ahoj. Pár hodin se to tiskne,tedy elektrika a materiál. Pokud by sis je dokázal upravit,tedy zabrousit jen základní výtisk, nastříkat barvou a nalepit znak, tak bych si za jednu představoval tak 150Kč. Pokud bys to chtěl all inclusive, tedy poslat komplet hotové tak, jak vypadají na fotce, zabere to další čas, v tom případě bych to vidělk tak na 300Kč za jednu. Plus ještě případně poštovné, pokud by sis je u mně v Praze 8 nevyzvedl osobně. Co se týká znaku, tak jde vybrat i jiný..
  2. iagi

    trubky k webastu.

    Zdravím, co to mám uděláno z vlnovce-říjen 2017, tak žádný problém. Pořád drží...
  3. Protože naše vagóny bohužel pomalu stárnou a ne všechno jde jednoduše sehnat, chci se podělit o následující zkušenost. Před týdnem mě potkala ztráta jedné pokličky na Alu 16" Largo, č.originálního dílu 1484515077 . Objednat už se nedá-starý typ. Inzerát-nejblíž v Polsku bez odezvy na dotaz o zaslání do ČR, nebo ebay z Anglie-s poštovným 1200Kč. Hledání po vrakovištích bez výsledku. Takže trocha modelování ve 3D, tisk na 3D tiskárně, zabrušování a lakování, a výsledek je na fotce. Sedí a drží bezva, vypadá dobře, rozdíl oproti originálu jen že není dovnitř prohnutá, ale rovná, což ale vůbec nevadí. Můžu poskytnout model ke stažení, nebo po dohodě vyrobit.. Znak je vzhledem k postupu 3D tisku přilepený, tudíž to jde vyrobit i se znakem Citroen, Fial atd...
  4. iagi

    Poklička

    Zdravím. Možná reauguju pozdě, ale přece... Před týdnem mě potkala ztráta jedné takové pokličky. Objednat už se nedá-starý typ. Inzerát-nejblíž v Polsku bez odezvy na dotaz o zaslání do ČR, nebo ebay z Anglie-s poštovným 1200Kč. Hledání po vrakovištích bez výsledku. Takže trocha modelování ve 3D, tisk na 3D tiskárně, zabrušování a lakování, a výsledek je na fotce. Sedí a drží bezva, vypadá dobře, rozdíl oproti originálu jen že není dovnitř prohnutá, ale rovná, což ale vůbec nevadí. Můžu poskytnout model ke stažení, nebo po dohodě vyrobit..
  5. Pecka. Sice mi nechybí, ale tuším že jen "zatím". Díky.
  6. Zdravím ferinko2, můžu taky poprosit o rozkres uchycení? Zpráva i v soukromé zprávě. Za ten nápad s vlnovcem.. :-) Děkuju..
  7. Možná pozdě, ale to že sahara zůstává běžet dělá opotřebované relátko (relátka) v krabičce vlevo nad chladičem. Zůstává přilepené. Jsou tam tři klasická relé. Vyměnit a je klid. Alespoň u mně.
  8. Tak jsem se vrátil poměrně pozdě....... co se týká oleje, tak je pravda že tam je 10W40, protože nám předchozí majitel nedokázal říct jaký olej tam lil, a dávat plnou syntetiku na kdoví co jsem se bál. Pokud se objeví nějaká spolehlivá rada jak bez nebezpečí přejít na 5W40, ocením to. Zdá se mi, že ten motor má obrovskou kompresi, po vypnutí zapalování se prakticky okamžitě zastaví. Ale jinak to auto jede úžasně, většinou Praha a spotřeba 5,5 max.... S baterií 85Ah to chytá spolehlivě, tak 2-4 vteřiny točí a běží, plynule, pravidelně bez koktání....
  9. iagi

    trubky k webastu.

    Zdar peugeoťáci. Dnes proběhla i u mne výměna trubek k Webastu, komplet shnilý že to šlo promáčknout nehtem. Náhrada - nerez vlnovec 3/4" - vnější průměr 20mm. Do hadic i úchytek přesně sedí, staženo pro jistotu pérovou i šroubovací svorkou. Díky vlnkám nemám strach že by se hadice sesmekla. Vlnovec slouží k připojování vody, plynu, topení, solárů pro ohřev vody, tlak min. 10bar , teplota-dokud se nezačne tavit. Zvenku potažený plastem, takže i trochu ochrana. Perfektně se dá tvarovat v ruce,-dá se vyrobit i opravdu ostrý ohyb, výdrž prakticky neomezená, pokud se někde nebude dotýkat jiného kovu a neproběhne tam elektrolýza. Vyrábí to buď Regulus pod názvem Kombiflex, nebo AZ Pokorný, cena cca 140Kč/metr. Každá trochu slušná prodejna instalatérských potřeb by to měla umět dodat.
  10. U manželky na 2,0 HDI řeším stejný problém-v zimě startér pomalu točí. Nový startér, kabely od baterky 12V i minus přes proletovaná oka přímo ke startéru, pořád málo točí, kolikrát nechytne a baterka umře. Takže plastový kastlík úplně pryč, spodní plech na kterém seděl kastlík ven, navařit kousek pásoviny, do dvou vhodných míst v plechu a pásovině vyvrtat a vyříznout závit M6, přes kontra matky závitovku kolmo nahoru tak, aby se dal použít původní držák baterie. Baterka v délce 27,8cm se vejde spolehlivě. Tepelnou izolaci neřeším. Teď, protože baterka odchází tam zkusím nacpat Vartu Silver Dynamic 85Ah, se startovacím proudem 800A. Jestli se vejde, bude hodně natěsno, Ta už snad nastartuje kdykoliv. Pokud se nevejde, tak Silver dynamic 77Ah, 780A start. V případě zájmu vyfotím a vložím sem.
×
×
  • Vytvořit...