Přejít na obsah

greg

Uživatel
  • Počet příspěvků

    413
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Polnička
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

greg's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

23

Popularita

  1. greg

    Saxo VTS 1400

    Díky, zvyknul jsem si přemazávat svary tmelem a tím je trošku zahladit. Myslím, že to nemůže uškodit. Určitě by to stačilo jak píšeš.
  2. greg

    Saxo VTS 1400

    Nuže, zažehnáno. Zatmelit, natřít a "nabodýčkovat" a je to.
  3. greg

    Saxo VTS 1400

    Zub času a soli se do toho zakousl pěkně..
  4. greg

    Rozvody 106 1.4 55kw

    Na vackovem kole je 10 nebo 9 mm otvor pro kolik ktery ji zaaretuje s hlavou. Ve vertikalni polovine motoru na prirube s prevodovkou je 5mm otvor pro kolik. Zaaretuje setrvacnik. To je spravna poloha klika vs vacka.
  5. Setkal jsem se s tim, sice u jineho motoru... ale za kontrolu nic nedas... netesnost ve vedeni tlakove casti sani. Hledej prasklinu na hadici, netesnici spoj atd.
  6. greg

    Brzdová světla

    Hele, nemaji modely s tempomatem na pedalech celkem tri snimace? Dva na brzdovem a jeden na spojce. Na brzdovem je jeden spinaci a jeden rozepinaci. Daji se.vsechny vyndat,( jsou tam jenom zasunute na takovych vroubkach) a rozdelat. Ocistit napalene kontakty a zase nacvakat zpet. Je to na 10 minut a je jistota ze tady to neni. :)
  7. greg

    Stálý převod - 106 Saxo

    Namontoval jsem seriovou skříň z litrového motoru jenom jsem v ní přehodil 5° z 1.4. Pocitově je to kratší. Změřeno to nemám a najeto má taky minimum, takže kolik toho snese zatím nemůžu říct.
  8. greg

    Saxo VTS 1400

    Pěkné, ale nějak mi to připadá malé uvidíme jak to bude brzdit.
  9. greg

    1.4 KFW podmínky pro start

    Ano, presne tak. Co jsem lustroval po serviceboxu tak cisla dilu jsou ve vetsine pripadu shodna, lisi se treba delka saciho ventilu o desetinu mm. Coz stejne vyladi vule.
  10. greg

    1.4 KFW podmínky pro start

    Tak... celé to vygradovalo včera a dneska, když jsem ze sebe udělal blbce abych zjistil kde je pravda. A ta je taková, že TU3...... mají v hlavě rocker arms kdežto TU3...(JP) mají roller rocker arms. Takže jsem se směrem k eshopu musel omluvit, jelikož to tam nejspíš mají správně. Nicméně fakt že mají na webu tři čísla motoru a pak pošlou vačku primárně určenou pro jiný zůstává faktem. Směr řešení je tedy následující. Je roller rocker arms záměnný s rocker arms? co se roztečí děr pro šrouby do hlavy týče? Nejspíš zde bude rozdíl v délce ventilu (musím ověřit).
  11. greg

    1.4 KFW podmínky pro start

    Celá věc má zajímavé pokračování. Z CAT CAMS mi přišlo mailem utvrzení, že vačkový hřídel, který byl objednán ze SPEEDPRO.EU jako vhodný pro tento typ motoru, vhodný není. Není vhodný pro roller rocker arms .... ikdyž po vyklikáni eshopu na speedpro lze s klidem na tento motor objednat. Takže nyní to řeším s e-shopem, uvidíme jak se k tomu postaví.
  12. greg

    1.4 KFW podmínky pro start

    Díky za osvětlení.. pomohlo. Takže následující postup bude: kontrola endoskopem, kontrola zda při zakolíkované klice je vačka nad prvním válcém v této poloze (tzn. zápal). edit. Dohledal jsem fotky kde jsem si fotil obě vačky pro porovnání. Natočení drážky pro pero vypadá ve stejné poloze. Uvidím jestli mi to potvrdí od výrobce.
  13. greg

    kryt výfuku

    Ahoj, no tohle je klasika. Škoda že se ti utrhly všechny .. já bych to řešil odvrtáním a pak nýtovací maticí. Při montáži bych pak závit namazal vazelínou. Edit: Nýtovací matici nanýtovat do kastle a pak do ní šroubovat.
  14. greg

    1.4 KFW podmínky pro start

    aha.. tak už vím jak to myslíš. Je to poměrně zajímavá poznámka. Při objednávání i montáži vačky jsem právě ověřoval, že není třeba dávat jiné vačkové kolo. Avšak, může to být tak, že není třeba dávat jiné ale drážka pro pero může být otočená. V tom případě jsi mě trochu rozděsil. To by tak bylo aby se čerstvě složenej motor potkal. Připomeň mi prosím zkratku TDC. Top dead center ?
×
×
  • Vytvořit...