Přejít na obsah

klemepe

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Dolní Cerekev
  • Stát
    Česká republika

klemepe's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahoj, mám podobný problém. Občas se mi před startováním objeví hláška \" Mittelkhuelltemperatur zu hoch\" začne blikat stopka a spustí se ventilátor chlazení (vadné čidlo?) .Po chvilce běhu ventilátoru je vše v pořádku.Měl někdo stejný problém a jak to odstranit. díky auto 406 2,0 Hdi - 2001
  2. ahoj pepito, letos v únoru jsem si prodělal to samé. Jenom ten múj byl 3x vetší.Doktoři to zvládli bezchybně, jsem bez vývodu. Chodil jsem na ozařování a chemu až po operaci, protože mě operovali hned. Ty problémy jsem měl také, ale musí se to vydržet.Já nemohl ani sedět, poslední 2 týdny jsem jen ležel. Jinak se vše srovnalo do normálu asi za 2 měsíce po posledním ozařováním. Za 2-3 týdny uvidíš rapidní zlepšení. Nyní je vše OK. přeji brzké uzdravení.
  3. klemepe

    ubytek chladící kapaliny

    Ten únik byl nepatrný, nedal se zjistit.Jednou jsem jel po dálnici do Prahy a jel jsem trochu svižněji a v Průhonicích jsem musel dolívat.Přitom jsem si všiml, že bylo mokro na straně pod nádržkou na chladící kapalinu.V podniku jsme dali auto na jámu a automechanik se díval jestli neteče u pumpy. Ale nic nezjistil. Pak jsem nastartoval a trochu ho podržel v otáčkách a mechanik zjistil, že hadice s vodou jsou natlakovaný víc než je zdrávo. Naznal, že by mohla být prasklá hlava a že tlak z výfukových plynů jde do vody a zvýšený tlak mi vytlačí vodu z nádržky.Při normální jizdě unik nebyl poznat, ale při otevření víčka vytékaly chladící kapalina ven pod tlakem.Tak jsem rád, že jsem to dal opravit, protože mě to neustálé dolívání štvalo.
  4. klemepe

    ubytek chladící kapaliny

    Tak jsem konečně našel závadu. Rozhodl jsem se pro výměnu těsnění pod hlavou. Jinou možnost jsem již neviděl. V servisu(kvůli záruce) sundali hlavu,ale těsnění bylo v pořádku. Po tomto sdělení mi bylo jasné o co jde. Odvezli hlavu na zkoušku těsnosti a to, čeho jsem se obával, se naplnilo. Prasklá hlava. Když mi zdělili cenu za novou, šel jsem do kolen -50 000 Kč. repas 30 000. Naštěstí mi ji jeden mechanik sehnal z bouračky, nechal odzkoušet, srovnat. Teď již čekám na zavolání ze servisu. Doufám, že vše bude OK
  5. klemepe

    ubytek chladící kapaliny

    chladič jsme zkoušeli. Tlakovali jsme ho. to bylo u soukromníka. Nikde nic nekapalo. Vše bylo suché. Kdyby tekl radiátor, tak to bude vidět i v autě u řidiče? Já měl Š 105 a tam to bylo bez problémů.Tady stále ještě tápu.
  6. klemepe

    ubytek chladící kapaliny

    to jsem nezkoušel,protože nyní používám klimu. Ale zítra to zkusím
  7. klemepe

    ubytek chladící kapaliny

    myslím si, že když to bylo ve znaškovým servisu, tak by to měli objevit
  8. mám 406 HDI r,výroby 2002. Poslední dobou mi ubývá chladící kapalina.Na ujetých 150 km doleji 0,4l vody. V servise nic nenašli. Ať sleduji a dolévám.Mám podezření na vodní pumpu. Dá se to nějakou fintou zjistit, nebo to znamená udělat rozvody a vyměnit pumpu? Když měnit, tak za jakou značku?
  9. klemepe

    problem so servom?

    mám obdobný problém. Při plném rejdu např. při couvání to jako by zasyčelo. Zvuk podobný jako, když se u zdviženého nákladního auta spustí korba. To pístnice zasyčí. taková je to zvuk. Oleje je na maximu.Co to může být?
  10. klemepe

    Spotřeba 406 2.0 HDI

    mám 406 2,0Hdi 80KW a dlouhodobá spotřeba za 15 000 km je dle počítače 6,1. Dne 28.10 jsem najel 550 km. Před odjezdem natankovaná plná nadrž až vypnula pistole, po dojetí natankováno stejným způsobem. Spotřeba 5,5. Jel jsem rekreačně- do 100 km/hod
  11. klemepe

    Olej do motoru

    dík za informaci. Já jezdím delší trasy, takže ho vyměním až ve 20 000km.
  12. klemepe

    Olej do motoru

    Měl by teoreticky vydržet 20 000. Je to reálné?
  13. klemepe

    Olej do motoru

    Mám 406 2,0 Hdi. r.v.2002. V motoru je Castrol Magnatec 5W -40. Mám najeto 13 000 km. Máte někdo zkušenost s tímto olejem? vydrží 20 000 km? Jezdím denně. Dík za zprávy.
  14. klemepe

    406 coupe - olej

    Mám v autě 406 2Hdi 80kw motorový olej Castrol Magnatec 5W - 40 C3. Nyní mám najeto 13000 km. Vydrží do 20 000 km nebo je lepší jej vyměnit? Jezdím denně. Dík
  15. ano ty jsem viděl. Doufám, že jste se dobře pobavili. škoda, měl jsem řidiče, mohl být i rebel.
×
×
  • Vytvořit...