Přejít na obsah

Midloch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    563
  • Registrace

2 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Midloch's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

30

Popularita

  1. Pokud napětí zadní lambda sondy kopíruje přední lambdu, tak máš v háji katalyzátor. Napětí na zadní lambdě by mělo být konstantní při otevřené smyčce regulace. Jak psal Ferry.
  2. Midloch

    3 metry k životu

    On je hlavně rozdíl ve finančním postihu. Zatímco parkování na ulici, tam kde nemáš Tě stojí pár stováků, tak zaparkovat u hydrantu nebo v nástupní ploše HZS může být v řádu desetitisíců i u nás. Jde jen o to ty plochy pro nástup HZS vymezit. Předpisy to ovšem vyžadují pouze u vícepatrových budov.
  3. Já bych ještě vyzkoušel odsávání olejových par. Z víka ventilů jde hadice do sání. Má vyrovnat přetlak vznikající v bloku motoru. Ale protože ten podtlak je při volnoběhu největší (a přetlak v bloku motoru nejmenší), instaluje se před sání tzv. PCV ventil. Na tomto motoru si myslím že bude membránový a bude součást ventilového víka (bez možnosti výměny). Ta membrána ztvrdne/praskne a pak na volnoběh odsává všechno co je ve víku ventilů. Ve víku bude olejový separátor ale ten při takové rychlosti těch par není moc funkční. Vyzkoušet můžeš dvěma způsoby: hadici na sání sundáš a necháš ji připojenou k víku ventilů. Když do ní foukneš, bude průchodná, když potáhneš, měla by se aspoň částečně uzavřít. Druhá zkouška je provozní a na delší dobu. Odpojíš hadici ze sání a díru na sání utěsníš (jinak by ti sání přisávalo vzduch). Hadici ze sání necháš volně viset pod motor, nebo ji prodloužíš, protože z ní může kapat olej. Někdy jsou ty hadice rozvětveny, jedna jde do sání a jedna před škrtící klapku. V tom případě tu před klapkou můžeš nechat zapojenou a odpojit jen ze sání. Druhá zkouška by měla ověřit, zda je spotřeba olej menší nebo stejná.
  4. Midloch

    Nevyhovující emise

    Já tam vidím pět měření, ale možná některý válec dělal dvakrát. Hodnoty tlaků od 14.9 do 15.9 bar jsou lepší jak u nového motoru. Očekával bych hodnoty tak mezi 13 - 14 bar. Ona záleží také jak tam ten papírek osadí. Ale vypadá to že tlaky mezi válci jsou vyrovnané.
  5. Midloch

    Nevyhovující emise

    Tlaky ve válcích a výměnu svíček rozhodně udělat při prvotním servisu. Tlaky ti řeknou i to jestli je ten motor v dobré formě a zda se vyplatí investovat do dalších oprav a hlavně je to měření za "babku". Pokud jezdíš s rozsvícenou kontrolkou dlouhodobě, tak reálně jezdíš na bohatou nebo chudou směs. Tím chci říct že ani ta lambda nemusí být špatná a i když teď bude ukazovat nesmysly, po opravě jí může chvilku trvat než se vyčistí / vypálí od toho sajrajtu. Ale to už záleží na možnostech a peněžence. Podobně na tom bude katalyzátor. Až dáš auto dohromady tak před emisema doporučuju motor pořádně protáhnout ve vyšších otáčkách.
  6. Midloch

    Nevyhovující emise

    Souhlasím s @Ferry. Ale než půjdeš k plynařovi s údržbou a nastavením, musíš to rozchodit 100% na benzín. Když to nepojede spolehlivě na benzín, plynař to nenastaví. Pokud ti to nejede ani na benzín ani na plyn, tak jako první krok bych zvolil smazat adaptační hodnoty v ŘJ a zkusit jezdit jenom na benzín. To ale uděláš jenom pežoťáckou diagnostikou (inicializace adaptačních hodnot). Jenom odpojení baterie asi nepomůže. Pokud to po smazání adaptací nepojede ani na benzín, teprve bych se vrhnul na ostatní čidla a lambdy. A teprve až to pojede na benzín, tak doladit plyn.
  7. Midloch

    olej v sani vzduchu

    Pokud máš na palivovém čerpadle v nádrži pouze jeden vývod, tak je palivové čerpadlo jako celek. Tj. včetně čerpadla, měření hladiny paliva, regulátoru tlaku a filtru paliva. To proto, že regulátor tlaku paliva musí být až za filtrem. Tento filtr nejde vyměnit samostatně, pouze s čerpadlem. Je zalisovaný do tělesa co je v nádrži.
  8. Na teplotu 23 na Baltu zapomeň. To možná bude v Gdaňské zátoce ale na pobřeží očekávej 17-19 a studený vítr. Moc lidí se tam nekoupe. Ve Svinoujscie si v srpnu pamatuju na mraky komárů. Tolik jsem jich v životě neviděl. Celá krajina je mokřadem mezi Svinoujscie, Miedzyzdroje a Štětínským zálivem. Jinak tam není moc kam jít - je tam max. vyhlídka na majáku, možná něco ve Štětíně ale tam jsem byl cíleně pouze na jedné kulturní akci, takže město jsem nenavštívil. Doporučení zvlášť na program s dětmi mě nenapadá. Pokud mám na pobřeží něco doporučit tak Lébu a ještě lepší poloostrov Hell, kde máš volbu studené moře na severu nebo teplá zátoka na jihu. Obojí jsou turistická centra, takže tam není problém se zabavit i s dětmi.
  9. Midloch

    ventily

    Pokud používáš olej 10w-40, zkus 5w-40. To hydroštely za studena ztiší.
  10. Midloch

    406 2.0 16v RFN netáhne a zhasne

    Nejljednodušeji origo diagnostikou. V ŘJ motoru smazat adaptace (Inicializace adaptačních hodnot - nebo jak tomu říkají). Nebo jezdit pouze na benzín, časem se to upraví. Pokud máš ale např. zanesené vstřiky, tak to bude blbnout dál. Odpojením baterie adaptace nevymažeš , aspoň u 1,8 ne ale ta má pravda jinou ŘJ. Na vstřiky jsi se díval? Stačí odpojit konektory od vstřiků, vyšrubovat dva šroubky a celou vstřikovací lištu vytáhnout. Nemusíš ani odpojovat od přívodu benzinu. Pokud jsou zadělané od LPG, tak je nechat vyčistit a otestovat nebo aspoň vyčistit doma. Používám na to Izopropylalkohol ale může být i nafta, benzín, líh....
  11. Midloch

    406 2.0 16v RFN netáhne a zhasne

    Tohle je ale projev že blbne pouze na benzín. Tenhle projev dobře znám. U mě na to pomůže jediné, natankovat čerstvý benzín.
  12. Midloch

    406 2.0 16v RFN netáhne a zhasne

    To ti blbne na benzinu i na LPG? Nebo jenom na jednom? Pokud na oboji tak vstřiky můžeš vyloučit. Za studena i za tepla? Co zapalovací svíčky? Některé na LPG moc nevydrží, můžeš mít velký odtrh.
  13. Midloch

    Dopravní značení - absurdity

    Ne, nikdo nic nezapoměl zakrýt. Jen je ta fotka vytžená z kontextu, protože na začátku je dočasná značka slepá ulice. Jízdu přímo a vlevo zakazují kromě přikázaného směru i zákazy vjezdu, které samozřejmě také nikdo nezapoměl zakrýt. Pak je to celé v souladu s technickým předpisem pro dopravní značení. No a tu vyhlášku ....taky jsem ji kdysi uměl ale teď už ji nepotřebuju.
  14. Midloch

    Dopravní značení - absurdity

    Rovně to je za přestupek, když máš přikázaný směr jízdy vpravo. ...a hned za tím zákaz odbočení vpravo.....
  15. Nevím jaký máš motor, nevím zda máš EGR. Ale pokud ho tam máš na benzínovém motoru, tak má 5 pinů na konektoru a pak ovládá zdvih plunžru a hlídá jeho pozici. Tu pozici hlásí jednotce a pokud ho zaslepíš, bez SW úpravy bude svítit kontrolka motoru a bude hlásit chybu "Antipolution fault".
×
×
  • Vytvořit...