Přejít na obsah

jojtik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    420
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Bratislava
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

jojtik's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

12

Popularita

  1. jojtik

    Peugeot 306 - vadná RJ

    Foto priložené. Ďakujem.
  2. Dobrý deň. Obraciam sa na Vás síce z tradičným problémom, no bez výsledného riešenia. Vlastním P306 1.4 r.98 TU3JP, ECU Sagem SL96. Hoci pracujem vo veľkom servise (nie ako mechanik) a poznám dosť ľudí v obore, nikto sa nechytá (prosím neobúvať sa do mechanikov). Problém: Auto začalo íśť na 3 valce. Závada v sviečkach (10.000km Bosch podľa VIN). Výmena sviečky+rampa. Všetko OK, no po 20km a hodinovom státi už nešlo naštartovať bez plynu. Do zahriatia na prevádzkovú teplotu vždy zdochne bez plynu (i pri vyradení). Po zahriatí drží voľnobeh raz 600 inokedy 1500 ot. Občas po vyradení v rýchlosti svojvôľne kolíše medzi 1200-2000ot. Riešenia: Dôkladné prečistenie škrtiacej klapky, dia=trvalá závada krok. motorčeka, zmeraný odpor na pinoch krokového motorčeka (NEKONEČNÝ), premeraná kabeláž krok. motor. od RJ (OK). Verdikt - nefunkčný krok. motorček (bez signálu)=odpálená RJ. Kontaktoval som chlapíka, ktorý to podľa kolegov s elektronikou vie a rieši tieto problémy. Vymenené 2 RJ (prehratie softvéru prebehlo OK) a nový krok. motorček (OEM), podľa jeho slov obe nekomunikujú alebo sú odpálené. Kabeláž od RJ komplet skontrolovaná. Otázka: Je možné použiť RJ SAGEM SL96 s rozdielnymi číslami (rovnaká kubatúra)? Kontakt na elektromachra z TN, ZA kraja (SK)? Niekto s rovnakým a vyriešeným problémom? Ďakujem
  3. jojtik

    uložení motoru KFX 1997

    Ja tam mam asi 3 mm vôlu zo strany k SPZ, z druhej sa dotyka karoserie. . Memil som silentblok pod tym a vôla bola aj s originalom.
  4. Namazal som nasadene tesnenie na vstrekovacoch. Islo to podstatne lepsie dnu ako von.
  5. Ja som pouzil silikonovu vazelinu. Po roku vsetko OK.
  6. Od Totalu Fluide XLD FE Fluide G3 Fluide AT 42 Musi splnovat min. normu ATF Dexron II D celk. objem 1L.
  7. jojtik

    306 1,8 benzín v sání

    Ahoj. Vidim, ze nikto nic, tak prispejem, snad ma niekto doplni ci opraví. Benzin do sania sa moze dostat bud, ako pises cez vstrekovace alebo cez odvetranie nadrze, nadobku s akt. uhlim a cez netesny elektromag. ventil (prepojeny u mna do hadicky pred rozbocovac sania). Vychadzam z mojho motora 1.4, netusim ako to mas riesene ty. V prvom rade by som sa zapocuval do cvakania elektromag. ventilu po cca 20-30 km (funkcnost), ten musi cvakat ci v zime, ci v lete. Teoreticky pri jeho netesnosti sa mozu vypary kondenzovat na klapke zvnutra. Prakticku skusenost vsak nemam. Osobne by som skusil odpojit pripojku k saniu na urcitu dobu po vycisteni klapky a sania, ci sa stav nezmeni. Potom by som riesil vstrekovace. Tu len pripomeniem, ze ak neboli vstrekovace dlhsie von, treba si pripravit nove tesnenia (aspon do motora), ktore stoji origo majland (2 tesnenia na 1 vstrek 14€). Test na netesne vstrekovace pomocou striekaciek sa da najst na YT. Netesne vstreky ako pises=zvysena spotreba a zle starty. edit:oprava gram. chyb
  8. jojtik

    Voľná riadiaca páka Peugeot 206

    Na 99% je to diel c.5 resp. diel B, na ktorom sa vyderie ta "gulicka". Cena origo dielu c.5 - cca 55€. Cislo dielu je len ilustracne z mojho auta.
  9. jojtik

    Klepání od kol při zataceni

    Pokial ma byt namiesto slova "nejlépe", slovo neklepe, tak to vidim na lozisko diferencialu v prevodovke prip. poskodene "koliecka" v diferencialy. Pozri este ulozenie prevodovky (silentbloky) a horne ulozenia tlmicov+ ci nieje prasknuta pruzina.
  10. jojtik

    Motor 1.4.16V,2004.Pískaní

    Je to motorcek skrtiacej klapky (ovladanie klapky), piska casto na renaultoch. Razhodne vsak nema piskat dlhsie ako 10 sekund po vypnuti.
  11. Ja by som povedal podpaleny ventil. Kompresia na danom valci bude nizsia, nie vyrazne, ako na ostatnych. Styl jazdy,zle startovanie, strielanie do vyfuku.
  12. Hm. Olej ci musis dolievat napr. co 500Km to 1L? Nestriela ti to na volnobeh do vyfuku? Skontroluj este vzduchovy filter.
  13. Ja by som 1. natankoval na inej pumpe 2. vymenil palivovy filter (ak ma) 3. dal zmerat kompresne tlaky Zere to olej?
  14. Svet sa zblaznil a ludom uplne zmäkli mozgy. Offtopic: Kolega z prace pred mesiacom vravel, ze mu "asi" tecie chladic, pretoze co 30 km musi tam vliat 6L vody. Ale, ze na to kasle, ze on do stareho vraku valit prachy nebude. Dneska mi volal, ze ci by som ho neodtiahol, ze visi 40km od domu a v chladici diera jak po zasahu pištolou. Musel pockat 3 hodiny kym som sa k nemu dostal. Stravil tam pol dna, kym nasiel blbca co mu pomoze. Chladic novy zohnal za 45€. Vymena cca 1,5 hod. K teme: Jazdit mozes aj bez volantu, staci ti poriadny hasak na volantovu tyc, rovnako mozes jazdit iba na 3 kolesach, na druhu stranu kde chyba koleso daj 3 vrecia cementu aby ta nenaklanalo. Platnicky tiez nepotrebujes, diera v podlahe a poriadne kanady stacia. Usetris tym nemale naklady! Je len otazkou, nie casu, ale skor par kilometrov, kym ti vznikne maglajs (zisti si aka konzistencia vznikne zmiesanim oleja a chlad. kvapaliny), ktora ti upcha chladic, vlastne celu sustavu, zanesie lopatky na vod. pumpe, ta sa zadrhne a skoci rozvod a ked nie to, tak kym zbadas svietiacu kontrolku motora (vlastne ta je tam tiez na nic-vymontuj), tak ho zadries, pretoze motor ide defakto nechladeny. A ja blbec riesim aj chybajucu krytku na stieracoch.
  15. jojtik

    Výměna brzdových destiček

    Mozu to robit tie pliesky zozadu na platnickach (prihnut), alebo strhnuty zavit na voditkach. Kazdopadne to treba riesit.
×
×
  • Vytvořit...