Přejít na obsah

josef frantisek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Litomyšl
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

josef frantisek's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. josef frantisek

    Turbo nefachčí

    Pokud je ta klapka volná je K.O. jedna je zavřena druhá otevřená pri vypnutým motoru. Takže je možný že turbo tlačí ale klapka je zavřena. Kup stříkačku nasad na hadicky a uvidíte zda drží podtlak a chodí klapka. Na místě přidej plyn a uvidíš jestli se ti nafukuje hadice od turba pokud jo tak turbo tlačí a bude to kaput klapka.
  2. Ahoj, nevíte o někom kdo by dělal opravy hlavy případně kde by alespoň dělali tlakovou zkoušku. Potřebuji nechat otlakovat. V pardubickém kraji, může být i okolí HK. Díky za tipy.
  3. Píšeš, že turbo tlačí 1,7..a vcucává to hadici? Ta hadice se kolem 3tis. ot. nafukuje. Motor chce vzduch a nemá ho. Odpoj hadici od cooleru co to udělá, poznáš jestli to tam fouká vzduch (ucpanej IC jsem ještě neviděl, ale co není může být.) Pak ti to turbo opravdu netlačí. S regulací turba jde hnout přes stříkačku pod tlakem, ale chce to vidět hodnoty na diag. Ten FAP nemáš ucpanej? Jdou ti z výfuku spaliny? Ono je to potom jedno s druhým. Mám pocit že v pořádným tahu jdu vzduch od turba napřímo(díky klapce) mimo cooler, takže pokud by turbo tlačilo a nebyl ucpanej FAP tak by to mělo jet.
  4. Než začneš s výměnou ventilů, vyměň hadičky podtlaků všude. NA 100 procent budou popraskané hlavně u ventilů nad klima kompresorem. Pak u baňky pod sáním. Možná ti odpadla i od turba v zdadu, když se dělal EGR.Pak začni něco řešit. A pokud to je tak že netáhne, chce se to podívat taky na zaplnění FAPu. Stažená hadice cooleru? Něco ucpanýho, nebo neotvírá jedna klapka v sání, protože nejde ovladaní od ventilu, nebo spíš se ztrácí podtlak prasklou hadičkou. Začni hadičkama.
  5. Každopádně výměna setrvačníku a pak výměna - oprava příčiny toho poškození setrvačníku. Startér . Startér jsem repasoval několikrát a pokud spočtu čas a práci a díly tak si kup novej nebo repas. Já bral v Kelly repas za 2tis a starej si vzali. A máš po starostech.
  6. josef frantisek

    VCDS Peugeot 307

    Něco s tím šlo, ale tak max načtení s ještě k tomu to bylo tak orientační. Aspon na my 307 ale teď mám činu diagbox a ta na takové to domácí stačí.
  7. Podívej se na ventily co vedou ke klapkám, můžeš je zkusit prohodit na zkoušku. Nebo při tom pískání zkus odpojit hadičku od podtlaku u klapky jestli přestane bude zlobit ventil. Ty ventily jsou pod sebou u altiku.
  8. josef frantisek

    Peugeot 307 sw 2.0 HDI

    Pokud nic diagnostika nepíše, podívej se na ten pal.filtr v jakém je stavu jesti není plný parafínu. Klidně se podívej tuším že 66kw na podávací čerpadlo v nádrži tak jestli není ucpaný sitko a taky zjist jesti ti nepadá nafta. Čerpadlo a vstřiky až nakonec. Pokud máš žhavicí svíčky ze předu motoru tak je vyndej a zkus.
  9. Zkus ten EGR odpojit, taky mě to dělalo po odpojení byl klid. Pak jsem ho vyčistil a nakonec stejně dál nový ( jako nový ne použity dobrý) když to odpojis neboj kontrolka motoru se nerozsviti.
  10. Napadlo mě kde tankuješ? Měl jsem stejný motor v 306 a když jsem tankoval u ONO tak to bralo v průměru 0,5 - 0,8 litru víc, než jsem přešel tenkrát na Agip.
  11. Auto odemykám až když jsem u něj, a slyšel bych odemčení a blikly by blinkry, proste dojdu k auto odemykám dálkou a nic se neděje, protože je odemčeno. A občas vezmu za kliku a je tomu tak. S tou synchro to spíš ne, protože se mi to děje na různých místech i v jiných městech - to by byla velká náhoda. Zkusím používat pouze mechanickej klíč a uvídim, žena bude ráda
  12. nene, je to treba tyden odstaveny, zamceny, pak jdu kolem zkusim kliku - zamceno. Pak jdu dalsi den k autu a odemykam a ono uz je otevreno. Jeste ze v centru Prahy jsou drazsi auta, ale nechci tam najit spinkat bezdomovce predpokladam ze diag. nenapise sporadickou zavadu konkretniho zamku ? Takze hledani, nebo pockat az to nezamknu ?
  13. Občas se mi stává, že přijdu k autu a auto je odemčené. I když jsem již ověřoval, že ho zamykám. (zamykám dálkou). Možná to může mít souvislost s kufrem, protože většinou jak tam dám notebook, nebo něco cenějšího, aby to nikdo nelajz tak se vrátím a auto je odemčený - kupodivu i s věcma. Chci se optat zda jste to někdo řešil, po čem mám jít jako první svazek LP dveří,kufru, nebo něco jinýho, nebo rovnou na diag. BSI ven Díky
×
×
  • Vytvořit...