Přejít na obsah

sowwwa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    87
  • Registrace

O uživateli sowwwa

  • Datum narození 3.1.1985

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Chomutov
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • ICQ
    86407828
  • Webová stránka
    http://sowwwa.net/

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

sowwwa's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Starší bych nedoporučoval. Nedávno jsem koupil jeden z aukra, byl plný vody a tak zrezlý, že s ním ani nešlo otočit. Naštěstí jsem z něj potřeboval jen hřídel kvůli strženému tisícihranu, ta se ještě dala použít, i když byla taky značně zkorodovaná. Přehodil jsem ji do svého a běhá. Novou jsem jako náhradní díl nikde nesehnal.
  2. Je to ventil, který reguluje tlak v "klikové skříni" kompresoru a tím mění zdvih pístů (jsou připevněné k naklápěcí desce) od 0 po maximum. Princip není úplně podstatný, jestli si dobře pamatuju, má udržovat konstantní teplotu média na sání kompresoru. Většina starších klimakompresorů nic takového nemá, regulace je jen "on/off" podle termostatu na výměníku, 7V16 je vyjímka. Není problém udělat to v garáži, jen musí někdo předem odsát médium a pak to zase naplnit. Olej se leje do kompresoru tím šroubem na boku (při vypuštěném okruhu samozřejmě). Ventil se dá koupit, dej vyhledat "regulacni ventil 7v16".
  3. Jestli se hřídel kompresoru točí (to poznáš podle matičky uprostřed) a kompresor nedává tlak, je to téměř jednoznačně tím ventilem, co jsem tu psal minule. Nemá smysl hledat závadu jinde ani kupovat nový kompresor.
  4. Já tam mám imbus. Asi 12 nebo 14, tím si nejsem jistý.
  5. Kompresor SD 7V16 má proměnlivý zdvih pístů. Pokud se hřídel kompresoru točí a přesto nedává dostatečný tlak, je s největší pravděpodobností vadný regulační ventil, který řídí naklápění desky s písty. Stojí pár stovek a dá se celkem jednoduše vyměnit. Stačí rozebrat zadní část kompresoru (tu, do které jdou trubky) a vytáhnout ventilovou desku. Ventil je k ní dotažený matkou. Když už bude kompresor venku, doporučil bych vylít olej a dát tam nový, aby bylo jasné, kolik ho tam je.
  6. sowwwa

    DRV ventil kde je

    Ten ventil s oranzovym konektorem otvira privod do cerpadla, urcuje kolik nafty muze cerpadlo nasat. Jako DRV se tady vetsinou oznacuje regulacni ventil na vystupu cerpadla, a ten je na fotce primo mezi cervenym a oranzovym konektorem.
  7. sowwwa

    neštartuje motor

    Tu rampu jsi zkousel se vsema 4 svickama zaroven? S jednou totiz nejspis jiskrit nebude. A pokud jsi odpojoval vsechny konektory, zkontroluj hlavne ty 15-pinovy s modrym vnitrkem a cervenou zapadkou, dost casto se stava, ze cely ten modry vnitrek povyleze ven a piny na sebe vubec nedosedaji, i kdyz je zacvaknuty a zvenku vypada normalne.
  8. Zkus odpojit cidlo teploty vody (zeleny u termostatu) a jezdit bez nej, jestli se to projevi. Pokud to nebude tim, tak uz me napada jen problem v kabelazi.
  9. Jojo, tohle delaji zadni silentbloky ramen. A kdyby ses rozhodoval mezi Febi a Optimal, tak Optimal mi kupodivu vydrzel mnohem dyl, Febi jen tyden.
  10. sowwwa

    kompresor

    Sroub vepredu nepovolovat, uteklo by ti chladici medium. Ten se pouziva jen pri oprave kompresoru k vyliti/naliti oleje. Kontrolni sroub tam neni, protoze mnozstvi oleje zavisi na objemu celeho okruhu, tzn. na typu auta. [Edited on 18/5/11 09:59 sowwwa]
  11. sowwwa

    kompresor

    Olej v klimatizaci obvykle nema cervenou barvu a pokud by viditelne prosakoval, tak uz by okruh musel byt davno prazdnej. Podle me ti tece olej ze serva a odkapava na kompresor.
  12. sowwwa

    chybove hlasenie P1352

    Spatny zhavici rele nebo pojistka.
  13. Jo, cerpadlo (hridel) asi o zub po smeru hodinovych rucicek. Staci pootocit na tech trech sroubech presne jak popisujes. Aretace sedet nemusi pokud se v nem uz nekdo hrabal a kolo tam nasadil jen od oka - je na kuzelu, takze tam jde nasadit jakkoliv. Pak uz se to musi doladit na rozvodech podle zvuku. Kdyz ho das moc dopredu, bude motor klepat jako starej traktor, kdyz moc dozadu, nebude mit vykon a z vyfuku pujde bilej kour. Je to hodne citlivy, musi se to parkrat zkusit a najit optimalni polohu.
  14. To presne odpovida tomu, ze vstrikuje pozde. Motor zacne vynechavat jak se trochu ohreje chladici kapalina a presuvnik vstriku se zacne posouvat z krajni polohy. Zkusil bych ho dat tak o zub dopredu a musi to jet. Pokud ne, bude problem nejspis v cerpadle.
  15. Nejde tam nafta moc pozde? Zkusil bych pootocit cerpadlo, aby vstrikovalo driv.
×
×
  • Vytvořit...