Přejít na obsah

Oskarkos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 106
  • Rok výroby
    2000

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Blatná
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oskarkos's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Tlačítko pro spouštění varovných světel jsem měnil, přestaly mi fungovat směrovky, problém byl nakonec v tom tlačítku. Kontakty v tom tlačítku jsou jako v mikrospínači, přitom těmi kontakty při blikání teče několik ampér. Při výměně tlačítka se musí rozebrat přední panel, kde jsou páčky regulace vzduchu a přepínač pro ovládání rychlosti ventilátoru topení. Oba ovladače páček se musí sundat, musí se sundat knoflík pro ventilátor, pod knoflíkem je malý šroubek, po jeho odšroubování jde vyndat panel. Pod tím panelem jsou šroubky, po jejich vyšroubování se dostaneš k tomu tlačítku pro varovná světla. K přednímu blinkru se dostaneš otvorem v plastovém podběhu po otevření záslepky - jde to špatně, je tam málo místa na ruku.
  2. Tak mám problém vyřešený - je tam ještě jedno čidlo (modré, pouze jeden osazený kontakt, čidlo je špatně přístupné), které spíná kontrolku a saharu, řídící jednotka na ovládání sahary, kterou jsem hledal, tam opravdu není.
  3. Zdravím, zapnu klíček, nastartuji - trvale svítí kontrolka přehřátí chladicí kapaliny a začne točit sahara na chladiči. Sahara točí i při vypnutí klíčku - musím odpojit baterii, aby sahara přestala točit. Čidlo teploty chladicí kapaliny jsem zkoušel odpojit - kontrolka stále svítí, sahara stále točí. Ke konektoru jsem připojil stejný snímač teploty nový (modrý, tři piny) - žádná změna. Pokud odpojím konektor od čidla, kolísají volnoběžné otáčky motoru - čidlo teploty je pravděpodobně funkční, při odpojeném čidlu teploty ŘJ motoru vyhodnotí studený motor a obohatí směs - stoupnou otáčky motoru (volnoběžné na cca 2000), po chvilce klesnou volnoběžné otáčky zpět na 1000 a stále dokola. Dle toho usuzuji, že nepracuje správně ŘJ pro ventilátor (bitron). Samostatný spínač sahary ve svém P106 pravděpodobně nemám. Mám P106, r.v. 2000, motor 1.1i 44 kW (VF31CHFXF52545760). Potřeboval bych poradit, kde bych mohl řídící jednotku ventilátoru najít? Děkuji.
  4. Čidlo teploty chladicí kapaliny jsem zkoušel odpojit - kontrolka stále svítí, sahara stále točí. Ke konektoru jsem připojil stejný snímač teploty nový (modrý, tři piny) - žádná změna. Pokud odpojím konektor od čidla, kolísají volnoběžné otáčky motoru - snímač teploty je pravděpodobně funkční, při odpojeném snímači teploty ŘJ motoru vyhodnotí studený motor a obohatí směs - stoupnou otáčky motoru (volnoběžné na cca 2000), po chvilce klesnou volnoběžné otáčky zpět na 1000 a stále dokola. Dle toho usuzuji, že nepracuje správně ŘJ pro ventilátor - vadný komparátor nebo proražený výstupní tranzistor. Samostatný spínač sahary tam pravděpodobně nemám.
  5. Zapnu klíček, nastartuji, trvale svítí kontrokla přehřátí chladicí kapaliny a začne točit sahara na chladiči. Sahara točí i při vypnutí klíčku - musím odpojit baterii, aby sahara přestala točit. Vpředu vedle sahary je skříňka s relé - relé jsem odpojil, sahara nyní netočí, ale při nastartování svítí stále kontrolka přehřátí chladicí kapaliny (venkovní teplota -10°C). Hledal jsem, kde by mohl být problém - čidlo teploty chladicí kapaliny by mělo být připojené k řídící jednotce ventilátoru, ta by měla být někde v místě odkládací skříňky u spolujezdce. Tam sice vede kabelový svazek, ale řídící jednotka tam není. Mám P106, r.v. 2000, motor 1.1i 44 kW. Poradí mi někdo, kde bych mohl řídící jednotku ventilátoru najít?
×
×
  • Vytvořit...