Přejít na obsah

GhostBoxer

Uživatel
  • Počet příspěvků

    452
  • Registrace

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

GhostBoxer's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. GhostBoxer

    Výsluha

    Tento stát na plošné výsluhy nemá finance. Výsluhy podporují pouze lidé se socialistickým myšlením a ostatní oponenty pomlouvají závistí. A k výsluhám bych zrušil různé další např. příspěvky na ubytování. Vůbec nemám problém řádně zaplatit hasiče, vojáky atd. Ať mají nadprůměrné platy, ale jak skončí - tak sbohem. Většina absolventů taky pracuje mimo svůj obor, nezaměstnaní absolvují rekvalifikace, tak nevím proč by se neměl na trhu uplatnit i nezaměstnaný hasič nebo voják, kteří jsou navíc manuálně zruční. Pokud je voják převelený do jiného města, má dostat třeba roční kompenzaci a pak si platit bydlení za své (jak všichni ostatní) a když se mu to nelíbí, může jít. A výše platu by měla být také částečně odvislá od trhu práce. Když mají málo zájemců - ať zvýší plat. Když mají přebytek zájemců, nevidím důvod je přeplácet. Ostatně jak jsem viděl na některých vojácích ve Vrběticích, tak tam by stát místo výsluh měl zvážit angažmá Cajthamlové.
  2. GhostBoxer

    Nafta a cukr

    Všechno je to nevědecká kravina vzniklá špatnou interpretací. Do nafty se samozřejmě má přisypávat sůl. Neboť solný roztok má vyšší bod varu. A jaký máme u nás problém u nafty? Přece nízkou teplotu vzplanutí, stačí si prohlédnout jakékoliv testy nafty. A další problém nafty? Přeci bod tuhnutí. A který roztok má nižší bod tuhnutí než čistá voda? Solný. A co hážete v zimě na chodník, aha? Navíc sůl čistí skvrny, to už věděly naše babičky.
  3. GhostBoxer

    Metodická příručka

    Motoristé všeobecně jsou u nás největším stádem ovcí. Chybí zde jakákoliv zastupující funkční organizace a chybí i jakákoliv automobilová autorita. Neexistuje ani žádný uznávaný automobilový novinář či redaktor aspoň s mediálním ohlasem. Zavedou se biopaliva, motoristé nic. ČNB skokově zdraží auta, motoristé nic. Ve městě mraky kamer, lékárničky, pokusy zhoršit STK a spousty dalších, motoristé nic. Části měst jsou 30-tkové zóny, do deseti let bude v celém městě 30-tka a v zónách 20-tka. Čeká nás silniční daň pro osobáky a luxus daň na nová auta. Za pár let přestaneme dostávat eurodotace, tak jsem zvědavý jak moc je schopen Bureš motoristy vykostit.
  4. GhostBoxer

    Metodická příručka

    Zde se budeme věnovat řidičům v rámci Týdne mobility: - řidiči by měli krátkodobě odevzdat průkazy výměnou za lístek MHD a potom sdělit zážitky - řidiči dostanou manuál etikety řidiče - tvorba nových parkovišť a zavedení zón bez parkování - přísnější postihování přestupků řidičů - řidiči by měli změnit prac.dobu kvůli zmenšení dopr.špiček - domluvte řidičům sdílení auta, v případě selhání je rozvozte - zorganizuje snídani pro úředníky za účelem osvěty o el.autech - rozdávání antistresových míčků řidičům v zácpách Zásobování : - vytvořte na týden parkoviště pro zásobovací auta, mimo vytvořenou zónu, kde se bude překládat zboží do ekologických aut, která je rozvezou do města. - zaveďte stánek s pracovníkem a chladničkami, kde se bude překládat mražené zboží z chlad.vozů, než se rozveze jízdními koly do obchodů - vytvořte rampu pro překládání zboži Opatření pro Den bez aut : - vymezte jednu či více oblastí a umístěte zákaz vjezdu - předem umístěte značky, aby místní obyvatelé zóny vyklidili od svých aut. Ulice musí být bez aut - místní občané by měli svá auta přechodně zaparkovat na zvlášť určených parkovištích a měli by zaplatit parkovné. Aby si uvědomili, že by neměli nechávat svá auta přes den na parkovišti v obytných zónách. - podnikatelům umožnit zásobování jen eko auty či koly Celou akci je vhodné uzavřít piknikem hrazeným místními podnikateli a jednu cestu či ulici trvale uzavřít. Náměstek primátora by se měl vzniklou zónou projít.
  5. GhostBoxer

    Metodická příručka

    V rámci Týdne mobility se má provést : - podpora MHD, krátkodobé zlevnění jízdenek MHD - zajištění dopravy domů při selhání MHD - zúžit mezeru mezi nást.chodníkem a schodem v autobusu - nabídka nápojů, nabídka snídaní a svačin na zastávkách - zavést Braillovo písmo na j.řádech - sdílení soukromých aut, sdílení jízd taxi - jmenování bezpečnostních a informačních agentů - umístění cyklostánků v rušných ulicích - týdny předtím vytvoření cyklistické školy - organizace \"Soutěže pro dojíždějící\", z které musí vyplynout že kolo je nejlepší způsob dopravy - módní přehlídka cyklooblečení - vytvoření městské cyklokanceláře - nákup městských kol , zavedení veřejných opraven kol - podnikatelé by měli dávat snídaně zdarma zaměstnancům, kteří přijdou ráno pěšky - podnikatelé by měli dát dárek metařům z Techn.služeb - podnikatelé by měli předělat svá parkoviště, aby tam bylo více místa pro pěší - podnikatelé mají zorganizovat \"Den kol\" s odměnami pro zaměstnance: snídaní, tričkem, masáží, sprchou, živou kapelou, pružnou prac.dobou či výhrou kola - podnikatelé by měli ocenit zaměstnace s předplacenou MHD : snídaní nebo bezplatnými novinami - vyhlásit \"Den parkovišť\", občané musí tvůrčím způsobem využít parkovací místa - slavnostní otevření nějaké obytné čtvrti s 30km zónou - primátor by se měl s dětmi projít v zóně s 30km rychlostí , v případě že děti nemá, má se přifařit k jiným a diskutovat - primátor by měl jet MHD, aspoň kousek i pěšky - primátor by měl veřejně vyhlásit, že jezdí na kole, MHD i pěšky do práce
  6. Za kalendářní rok každého z nás čeká několik výročí. To jak osobních (narozeniny, svátky, svatby ..), společenských (MDŽ, Den dětí, matek ..), státních (vznik ČSR, osvobození, ...) či osvětové (Den nekouření). Díky blahosklonnosti a nesmírné prozíravosti Evropské unie můžete zažít a s ostatními občany v republice prožít jednu z největších evropských událostí, které vám změní život. Nejde o setkání s ÓmNadsamcem a odháčkování guru Járou, nýbrž o Týden mobility a Den bez aut. Ti zklamaní dál číst nemusí, dál je to jen pro ty, co zajímá doprava a svobody. Opět jako několik posledních roků čeká mnoho měst od 16. do 22. září Týden mobility , zakončený 22. září Dnem bez aut. Kdo si chce zachovat iluze, že jde o milou a potřebnou osvětovou kampaň, dál nečte. V dalším příspěvku budu uvádět některé body z Metodické příručky, kterou by měla města v rámci Týdne dodržovat. Takový návod jak na to. Též proběhne soutěž měst, zřejmě o nejradikálnější přístup. Výherce obdrží hodnotnou cenu z Bruselu: tříminutové propagační video. Takže pokud ještě vaše město není součástí a jestli vás zaujala cena pro vítěze, máte posledních pár dní pro přihlášení města či obce. Mezitím vám nastíním několik bodů z příručky pro zastupitelstva měst. Je toho 50 stran, tak snad oceníte stručnější výtah.
  7. Nechápu tohle myšlení lidí. Někde vznikne problém - málo park.míst, lidé parkují o ulici vedle. Tak to vyřešíme tím, že jim budeme nadávat do hovad a zavedeme zóny. A co takhle je na radnici podpořit a umožnit vznik více park.míst, podzemních garáží, park.domů atd.? Vím, v Praze je hustě zastavěno, těžko se staví. Ale v menších městech místo je, ale bohužel vítězí omezenci. A tak se po vzoru Prahy začínají objevovat tyhle pakárny typu park.zón a emisní jdou hned v zástupu. Bohužel dnes jsou radnice obsazeny způlky aktivistickými idioty s touhou spasit svět a způlky zkorumpovanými mafiány. Pro ty první je omezovací zóna idealistický sen a pro ty druhé zdroj příjmů. Na netu se píše jenom o Smetanově nábř. v Praze omezované cyklofašouny, ale sami si zjistěte co se pod pokličkou chystá u vás doma. Sám jsem byl zděšený, kolik neziskovek, rozuměj příživníků, dostává z našich daní pravidelné dotace od města a zároveň i od kraje a jak moc tihle zmrdi ze zákulisí ovlivňují chod města. Jakmile na netu o svém městě objevíte zmínky o Dopravním generelu či Plánu udržitelné mobility, zřejmě už všivárna dosáhla kritické úrovně.
  8. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    1. Zavedení jakékoliv regulace ovlivní trh. Teď už žádná krize není. Na Slovensku zavedli registrační daň. To mělo za následek, že si spousta lidí koupila auto dříve, možná i levnější než by třeba chtěla, aby nemusela reg.daň platit. Což je evidentně dokázané článkem i tebou. 2. To samé bylo v případě šrotovného, kdy si lidé předkupovávali auta, dokud šrotovné platilo. 3. Tito zákazníci měli v obou případech našetřených třeba v přepočtu 200 tisíc Kč a možná by třeba ještě rok dva vydrželi a místo Thalie koupili třeba Fabii. Takže to ovlivnilo trh s auty. Šrotovného využili lidé se starými auty, počítám 105-tky, žigulíky atd. - veskrze předdůchodci. Asi nikoho nebudeš krmit tím, že by tou 105-tkou chtěli jezdit ještě 20 let a že ty peníze měli ti předdůchodci připravené na cestu kolem světa nebo na plastiku poprsí. 4. Slovensko v případech šrotovného pouze přesunulo-posunulo rozhodnutí lidí koupit auto, což slovenský stát stálo 50 milionů eur = 1,4 miliardy Kč v přepočtu. Nic na tom nevydělalo, pouze tratilo, neboť ti lidé by si to auto stejně koupili. 5. Každá krize je vždy v něčem špatná, ale v něčem dobrá. U firem má krize za následek to, že většinou se snaží přehodnotit své výrobní postupy, zefektivňovat výrobu atd. , přicházet s novými výrobky, zavádět alternativní výroby, prostě dělat věci, na které při plně naběhlé výrobě není čas. Tohle v Evropě díky šrotovnému neproběhlo, takže lidé tvrdě zaplatili to, že automobilky mohly klidně vyrábět stále stejné auta, i když je nikdo nekupoval. 6. Do debat, jestli je lepší ta či ona regulace, se pouštět nebudu. Já žádnou regulaci nechci, chci aby lidé měli peníze a mohli si kupovat nová auta. Aniž by jim někdo dával další daně a přerozděloval. Ty přerozdělovat chceš, hotovo tečka. 7. Dědiny jsou typickým příkladem dopadu přerozdělování. Na kraji dědin prázdné kravíny a sts-ky. A když se tam má dostat nějaká výroba, tak lidé štěkají že tam bude hluk, jezdit auta, cizí lidi a strašit bílá paní. Proč by se na dědinách snažili o přitáhnutí výrob, když jim kraj dá dotaci na dopravu, aby mohli jezdit na úřad práce do města, opraví cestu. Sebrat jim dotace na počet obyvatel a to bys viděl, jak by tam najednou bylo rušno a připravených pozemků ke stavbě RD, aby si tam natáhli podnikatele.
  9. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    To Lubko: Už jsi k smíchu. Debata není o tom, zda je žádoucí omladit vozový park. Debata je o tom, zda to není kroucení trhu, což v případě Slovenska určitě je. Jednak mým článkem o poklesu prodejů a jednak tím, že nejprodávanějším autem na Slovensku díky šrotovnému je Renault Thalia. Takže podle tebe je v pořádku napálit třeba na RCZ-R další daň ve výši v přepočtu 50 tisíc Kč , aby si jiný důchodce mohl koupit Thalii. Je velká škoda, že šrotovné je spojeno s krizí, kde logicky dochází k poklesu prodejů a tak nelze nijak prokázat prospěšnost šrotovného v čase. 1. V Čechách jsme na Vás vydělali tím, že lidé měli práci, odváděli daně a Škodovka samozřejmě veškerý zisk neodvádí, neboť také investuje. 2. Statisticky se samozřejmě lépe projeví šrotovné u menšího počtu aut. I tak se vpodstatě bavíme o slovenském šrotovném na 40.000 aut z celk. počtu 1.600.000 , čili marginální procenta. 3. Ztrátové linky se normálně omezují. Vůbec nechápu ten dotační komunismus, proč dotovat linky, kterými nikdo nejezdí. Pokud chce sakra obec prosperovat, ať si k sobě dotáhne firmy, obce se spojí a z daní pak zakoupí mikrobus pro těch pár cestujících. 4. Jak pracuješ v Telekomunikacích, už je mi spousta věcí jasná z tvého chování. 5. Je od tebe trapné do toho tahat hasiče, zdravotnictví či postižené. Naopak bez různých dotací by na ně zbylo více peněz. 6. Ano, kde v zahraničí zavedli registrační daň, tak tam majitelé silnějších aut začali utíkat a registrovat to u sousedů. Je to případ italů s auty v Německu, maďarů s auty na Slovensku a vy jste jako trubky jen začali s Evropou být \"solidární\". 7. Argument, že v případě registrační daně nejde o emise ale o výkon auta, trapárna. 8. Vím, že se tu bavíme o dvou věcech, o šrotovném a registr. dani. Ale obojí splňuje můj názor o kroucení trhu.
  10. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    Za voly tady budeme my, až nám lubkové prosadí registrační daň: http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1 A aby to nezapadlo, realita se šrotovným : http://www.auto.cz/prodej-novch-aut-slovensku-zl-klesl-12-5-procenta-77233
  11. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    A nad čím jako pláčeš, že se nám zvýšila životní úroveň? Že už se nám sice nevyplatí dělat gastarbeitery, ale za to si už za naše peníze můžeme koupit víc věcí?
  12. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    To MilanF1: S tím se dá souhlasit. Já to posuzuji jen z hlediska dědin na Moravě a jsem rád, že máš z této lokality podobné zkušenosti. A teda uznávám, že to může být v rozdílných oblastech zcela odlišné. To Lubko: V podstatě bych měl být za šrotovné v ostatních zemích rád, protože nejvíce jsme na něm vydělali u nás v Čechách, kdy nás to nic nestálo a naši lidé měli práci. Takže děkujeme a těšíme se na Vaše další šrotovné. U nás se stát pokusil znevýhodnit staré auta ekopoplatky, z čehož je nakonec jen další nesmyslná forma daně a vozový park dále stárne. Takže se jaksi nepovedlo. Nové ekologické poplatky vymýšlíš hlavně ty, protože pokud chceš dotovat eko auta, tak to musí zaplatit majitelé neeko aut. Ostatně to je smysl tebou prosazovaných dotací a veskrze i tvého myšlení, kdy by stát měl něco podporovat. Možná by ses měl pochlubit, jak to je s registrační daní na Slovensku a proč jste ji vlastně zavedli. Proč trestáte majitele nových aut daní, když vlastně chcete omladit vozový park? Lubko, můžeš vysvětlit tohle ? http://www.auto.cz/prodej-novch-aut-slovensku-zl-klesl-12-5-procenta-77233
  13. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    To Pacho: Zatímco ty mi tady vypisuješ filmy o dědině, což je asi tvůj jediný zdroj informací, tak já na té dědině několikrát v týdnu pracuji a taky rukama. Díky za osvětu.
  14. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    To Stibto: Přesně tyhle manýry jsem myslel. Tohle uvažování, jako že já Pražák Vám tady na dědině dávám vydělat a vy si toho nevážíte. A za své tvrdě vydělané pražské peníze vy tady odvádíte mizernou dědinskou práci, kterou já Pražák dovedu samozřejmě kdykoliv udělat lépe.
  15. GhostBoxer

    Na STK kazdy rok ???

    Podívej se, lidé ve městech většinově víc rozumí strojařině, medicíně, aj. a lidé z vesnice víc zemědělství, zedničině, tesařině ... . To je fakt. A že se na dědině chlastá je taky fakt, zvlášť když si každý pátý pálí sám doma. A na stavbách se chlastalo vždy a všude. Mě vždy pobaví člověk z města, který začne stavět novostavbu, když mi vykládá jak jím najatá firma v pondělí vykope základy, v úterý vybetonuje, ve středu postaví patro, ve čtvrtek střechu, v pátek vymaluje a v sobotu se nastěhuje. Teď jsem to samozřejmě zesměšnil. Ale člověk z dědiny si domluví dva místní prověřené zedníky na sobotu, dělá jim přidavače, zajistí oběd, pivo a nevymýšlí chujoviny. A ve výsledku má ten člověk z dědiny ten barák postavený dřív, kvalitněji a levněji.
×
×
  • Vytvořit...