Nepřihlášen [Přihlásit ]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  2    4  5
Autor: Předmět: Koupě 307 - doporučíte tento model?
vanDave
Nováček
*

Nálada: v pohodě

[*] Zasláno 7.4.2012 v 10:16

Ahoj chtěl jsem se zeptat, jestli se dá v 307SW nějak obstojně vyspat (2os) (jestli je dostatečně dlouhá) nebo je i při špatným počasí lepší stan?

Mám teď Bravo JTD 99r a uvažuju o Peugeotu 307/307SW HDI 80kW nebo Stilu 5dv JTD v ceně kolem 70-85tis. Vyplatí se vyhnout prvnímu ročníku 2001 nebo je to jedno?
U Stila prý občas zlobí elektrika (falešné poruchy), jinak v pohodě, ale vzhled taky není oproti 307 nej, tak nevím jestli je 307 lepší volba, co se týče spolehlivosti a cen za díly. Díval jsem se že u 307 zlobí páčky pod volantem (nové Valeo za 5000-jak dlouho to vydrží?), praskající žárovky (řeší předřadný odpor), pak citlivost na odlití/vyvážení disků - vibrace ve volantu při 120-140. s tím že vyměním zatuhlé kliky na zadních dveřích bych se smířil. otázka je na jak dlouho to vydrží??? u Brava jsem zvyklej že jsem něco vyměnil a už jsem se o to nestaral.
U SW prý bouchá uložení zadní nápravy - je to tak strašný? - dělají to všechny a dá se to nějak odstranit?
Jak jsou na tom zimní starty u HDI - z Brava jsem zvyklej nastartovat na první nažhavení i při -20, aditivum jsem tam žádný nelil, nebylo potřeba, naftu beru většinou TopQ.

Z Brava už jsem po ježdění na D1 Brno<->Olomouc strašně vytřepanej, tak bych chtěl hlavně něco POHODLNĚJŠÍHO.

PS: Pokud má někdo zkušenost s oběma auty (komfort-při projíždce s autem z bazaru se těžko dostanu na dálnici, spolehlivost atd.) tak budu strašně rád za porovnání.
Díky moc za odpověď.

[Upravil dne 7/4/12 15:01 od vanDave]

EDIT: Teď jsem se dočetl v recenzi na cars.cz, jak odstranit bouchání od zádní nápravy u verze "kombi":
Klepaní odstraníš upevněním plastových krytek zadních tlumičů.Krytky při nárazu vyjedou z hliníkové misky a klepají.Plastovou krytku omotej v horní části izolační páskou, aby se zvětšil průměr, a zasuň do misky.Je možné z boku misky vyvrtat otvor a zašroubovat samořezný šroub, ale postačí i ta páska.

Co mně ale nepotěšilo, že mohou některé 307 samovolně chytnout od vadné jednotky ABS, což řešila svolávací akce do servisu Peugeot - určitě ne všichni ale na ni reagovali,což se dá doufám zjistit pomocí VIN v peugeotu.

[Upravil dne 9/4/12 15:33 od vanDave]

čestný člen
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
chup
Pozorovatel

Nálada: ide to

[*] Zasláno 10.4.2012 v 06:17

Nevím jak je pohodlné bravo. Ale 307 je dost tvrdé auto, na tej panelovke to neni žádná sranda. Ale to je asi jedno jaké auto použiješ. Na slušnej ceste je to dobré. Spat sa tam dá v pohode,len ja mám break nevím jak je na tom sw, so skolpením sedaček.
na d1 a na spanie by asi lepšia bola 406. Je to o dost mekškie auto, je dlhšie na pohodlnejší pelech a v hentých ročníkoch spolahlivejšie.
A momentálne je jedna epesní v inzercii.

[Upravil dne 10.4.2012 06:22 od chup]

307 Break 2.0HDi 100kW 2007
Citroen C3 1.1i 44kW 2004
406 2.0 HDi 80kW r.v 2002,už není
twoolf
Pozorovatel

Nálada: věřím v reinkarnaci

[*] Zasláno 10.4.2012 v 13:45

jezdím 307 SW, v rodině máme i Stilo v JTD. Fiat mi přijde živější, ale to je asi tím, že má skoro stejný výkon a není tak velký jako SW. Spotřeba cca stejná, poruchovost taky. Určitě bude platit spíš na jak dobrý ks. trefíš. U takhle starého auta loterie...

Stilo mi přijde menší a na delší trasy jezdíme výhradně SW. Do stila se v 5ti s bagáží nesložíme ani boha. Pohodlí asi nastejno. Obojí je tvrdé, ale i přítelkyně radši ezdí mou 307, než svým fiatem :)

šťastnou ruku při koupi

Peugeot 307 Break 2,0HDI 66 kW RHY, Modrá, Siemens, spousta much a trablů za super cenu
Peugeot 307 SW 2,0HDI 79 kW RHS, Green Idaho, Bosch, FAP Off, EGR Off, dovoz I, zemřel 10.9.2012 u Tábora. R.I.P
Ford Focus 1,6i 74kW Ghia - pracant na denní práci

vanDave
Nováček
*

[*] Zasláno 10.4.2012 v 18:26

Moc dík kluci za zkušenosti a porovnání.

Když si teda koupím ty páčky Valeo, vydrží to aspoň 2 roky?
A co se vlastně lidově sere na těch klikách 2.dveří, že to nejde otevřít?
Ještě jsem teď četl na tipcars něco o 407, že si tam elektronika (stejně jako na Stilu) žije vlastním životem - že třeba chcete stáhnout okno a nic - musíte vypnout a zapnout zapalování a pak to jede. Mám se na to stejný připravit u 307?:)

Jak jsou na tom se spolehlivostí motory 1.6HDI a hlavně 2.0HDI 80kW ev. 100kW?
Doufám že tam neodchází čerpadla a vstřiky jako u Mondea TDCI - z toho důvodu jsem Fordy vyřadil z výběru, protože 50000 na opravu motoru bych fakt neměl, to bych to radši prodal na díly.
Díky.

[Upravil dne 10/4/12 18:31 od vanDave]

čestný člen
Pa.vlos
Pozorovatel

Nálada: Not Set

[*] Zasláno 10.4.2012 v 20:11

Páčky by měly vydržet - jsou už prý jinak konstruované ( alespoň se tedy v origo servisu dušovali ). S elektrikou jsem neměl za 4 roky díky bohu ani jeden problém.
Co odešlo samo, bylo ložisko spojky ve 110 000 km.... lamely byly OK, ale ložisko se prostě vysypalo... kolega se stejným motorem ten samý problém....

Jinak běžné servisní věci...nic závažného ( doufám, že to tak i zůstane ). S HDI zkušenosti nemám.

Peugeot 307 1.6 16V
twoolf
Pozorovatel

Nálada: věřím v reinkarnaci

[*] Zasláno 11.4.2012 v 06:44

mám 2,0 HDI 80 kW, auto dovezené z Itálie při 98tis. km

za tři roky co ho mám najeto dalších 168 tis. a mimo spotřební materiál ( destičky, ktouče, olej, filtry ) tyto závady :

- nefunkční BSI - po špatné montáži alarmu v It. teklo po kabelech přímo do BSI, která to nepřežila, oprava 12000,- v neautorizáku
- zacpaný FAP - byl špatný už při koupi a Softwarově ošetřen aby se zdál OK. Vyřešeno jeho likvidací
- ve 210 tis odešla převodovka - chyba přehnané údržby, oprava cca 6000,- včetně pevného setrváku a nové spojky
- čas od času ( ta 2x do roka )se rožne kontrolka motoru, obvykle nějaká kravina v kabeláži. Mám čínskou diag, takže oprava vždy za chvilku a bez investic
- momenrálně nefunkční klima - zajíc v chladičích :(
- teď mě čeká podvozek ( tlumiče, tyčky,... ) už je to na silnici jako kachna
- praskla mi skleněná střecha - po bližším zkoumání ji někdo testoval šutrem. Je to jen vnější sklo, takže drží a jezdím se zataženou roletou :bacha

jinak zatím nic, vše tak jak jsem koupil. Jestli vydrží ještě 50 tis. tak se mi podruhé zaplatí :)

Peugeot 307 Break 2,0HDI 66 kW RHY, Modrá, Siemens, spousta much a trablů za super cenu
Peugeot 307 SW 2,0HDI 79 kW RHS, Green Idaho, Bosch, FAP Off, EGR Off, dovoz I, zemřel 10.9.2012 u Tábora. R.I.P
Ford Focus 1,6i 74kW Ghia - pracant na denní práci

vanDave
Nováček
*

[*] Zasláno 1.5.2012 v 13:01

Chci se ještě zeptat na SW/Break - když se sklopí zadní sedačky, kolik je tam cm místa na délku - ptám se kvůli případnýmu přespání s přítelkou např. na fesťáku, když by byla velká zima/bouřka. Mám 185. Nechce se mi v bazaru šaškovat se svinovacím metrem...:D
Je ohledně přespání ve 2 lepší SW nebo Break?

Ta panoramatická střecha (kterou bych nechtěl kvůli vedru od slunce) se dávala do obou verzí nebo to záleží čistě na výbavě?

Díky.

[Upravil dne 1/5/12 13:10 od vanDave]

čestný člen
robozv
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: čiara neni múr, kdo brzdí je druhý

[*] Zasláno 1.5.2012 v 13:18

ja mam 308sw a mam vyskusane 170cm lyze mi cca 10cm lezia na laktovej opierke /po sklopeni sedaciek/ takze 185 cm iba na uhlopriecku a polovicka sup na mna:D 307 bude podobne

presklenenu strechu ma iba SW spolu so samostatnymi sedackami, break to nema

[Upravil dne 1.5.2012 13:19 od robozv]

„Keď ho šoférujete nemožete ho vidieť, keď ho vidíte nemožete ho šoférovať, Život je krutý PEUGEOT“
Peugeot 308 SW ACTIVE 6/2011 1,6 VTi 88/120 Terre d´ombre http://www.peugeot-club.com/index.php?co=club/info.php&k...
Peugeot 307 HB 6/2006 1,4 16V Gris cendré - predané ale ostalo v rodine
chup
Pozorovatel

Nálada: ide to

[*] Zasláno 3.5.2012 v 06:29

Ja mam 191cm a v 307 break sa vyspím. Ale sedáky zo zadných sedaček dávame na predné sedadla, lebo neni kam dat boty. Ale to zabere 10sekund. Spíme hlavou k 5 dverám. A dávame si na dno nafukovačku od gumotexu.

307 Break 2.0HDi 100kW 2007
Citroen C3 1.1i 44kW 2004
406 2.0 HDi 80kW r.v 2002,už není
Roman Bazi
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: STK s několika pochvalami :roker

[*] Zasláno 3.5.2012 v 17:08

SW nemá rovnou podlahu, bez úprav se tam spát nedá.

307 SW 2.0i 100Kw 2004 LPG Sochaux(F), Lucifer, 7míst, výhled na nebe, koupeno 5.5.2011 - Itálie
- 306 XT Break 1.6 65Kw 1999, Madrid(E), stříbro, kůže, koupeno 11.5.2006- Itálie
www.peugeot-club.com/index.php?co=club/info.php&ktere=27...
vanDave
Nováček
*

[*] Zasláno 3.5.2012 v 17:15

Jj,díky zazkušenosti.
A bouchá vám tam zadní náprava jak se často píše nebo je to věc kusu?

[Upravil dne 3/5/12 19:26 od vanDave]

čestný člen
kranky
Pozorovatel

[*] Zasláno 3.5.2012 v 19:45

podla mna vec vkusu a hlavne stavu cesty :roker

Peugeot 307 SW 1,6 16V; 11/2003

Roman Bazi
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 3.5.2012 v 20:13

Bouchá to vyjímečně jen při opravdu velké nerovnosti, není to nic hrozného.
306ku jsem kupoval před 6ti lety, líbila se mě u ní rovná podlaha v kufru a možnost přespání. S kamarádem jsme jezdili do hor, spali v autě a přez den chodili na lehko po horách. SW rovnou podlahu nemá, ale hodlám to řešit, asi nějákými menšímí deskami, které by se dali jen na ta nižší místa.

V 306ce v Novohradských horách

Peugeot 306 4.jpg - 125kB

307 SW 2.0i 100Kw 2004 LPG Sochaux(F), Lucifer, 7míst, výhled na nebe, koupeno 5.5.2011 - Itálie
- 306 XT Break 1.6 65Kw 1999, Madrid(E), stříbro, kůže, koupeno 11.5.2006- Itálie
vanDave
Nováček
*

[*] Zasláno 5.5.2012 v 10:05

Ok.
Nebo možná tam vyříznout tvrzenej polystyren, něco nám totiš zbylo ze zateplování.:D

Teď jsem narazil na fotku zakryté panaram. střechy, myslel jsem si že to zakrýt nejde.
Ty kryty zajíždí někam do tapecu nebo se tam musí nacvakat?
307 "combi" s tou střechou je hodně, právě jsem se bál, aby to tam nebylo jak ve skleníku...

Ještě jsem se chtěl zeptat, protože z krátký projíždky v bazaru tuhle věc moc nepoznám - jestli je nějakej rozdíl v komfortu/naladění podvozku u hatchbacku a kombi? Dost jezdím po dálnici (kde bych ocenil spíš komfort), ale rád jezdím svižně i po okreskách.:myslim

[Upravil dne 5/5/12 10:25 od vanDave]

čestný člen
DanculD
Toto forum je můj domov

Nálada: Auto mám už v cajku = nálada super

[*] Zasláno 6.5.2012 v 01:20

Roleta strechy je ovladana elektricky. Diely sa zasuvaju same do zadnej casti. Neboj, ked to zatiahnes tak je to ok aj v najvecsich teplach. Inak ja ju mam vecsinou zatiahnutu, otvaram len za dazda.

Peugeot 307SW, 2.0HDi 100kW, automat 6-kvalt AM6 Tiptronic, r.v. 2007, Chip & FAP-OFF by Straki
Roman Bazi
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 6.5.2012 v 07:55

Tož jen dopolním, já mám většinou odkryto, hlavně Matyášek má rád výhled na nebe. Spousta lidí to nezná, a tak když někoho vezu, tak koukají jak z jara. Zatahuji jen při parkování a nebo při velkém vedru.
V krátké 307mě jsem nejel, tak nemúžu pomoci. SW je tvrdší, takže svižně se s ní jezdí moc dobře. Na té naší panelové dálnici to není moc komfortní, ale když je pěkná silnice, tak se jen pohupuje a je to super.

milhaus
Kecka

Nálada: končím v nové práci...

[*] Zasláno 6.5.2012 v 09:50

to vanDave: jen bych doporučil, pokud budeš vybírat nějaké SW, vyzkoušej párkrát střechu odkrýt a zakrýt. Mně osobně se stává, že mi při zakrývání nevyjede ten poslední díl, takže mám nad druhou řadou sedaček střešní okno. Ale po opětovném odkrytí a zakrytí je to zase ok. Mně to nevadí a usmlouval jsem na to slevu.
A nechal bych si ukázat vyjmutí rezervy. Ten naviják na rezervu je špatně řešen a novej stojí cca 2500,- (ale dá se opravit, díky PC jsem ušetřil :roker ).

Peugeot 307 SW 1.6 16V 80kW (2002), šedá metla Sidobre http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=79419
Peugeot 309 1.4i (1993) - bývalka
307rg
Pozorovatel

[*] Zasláno 6.5.2012 v 10:13

Ešte doplním, SW nemá rovnú podlahu po zložení sedačiek ale Break to má krásne rovné ako doska a bez úprav, pre dlhšie postavy je dobre vyhodiť sedáky na predné sedadlá a dá sa v pohode vyspať. Práve pre toto " letisko " mám Breaka ešte radšej ako SW, strecha mi vôbec nechýba iba zadné sedadlá ma občas hnevajú, v tom je lepší SW.

Peugeot 307 break 1,6 16v benzín 2002
Haator
Mám víc než 10 odpovědí :-)
**

Nálada: pracovná

[*] Zasláno 2.6.2012 v 20:57

Dobry den, chcem sa poradit ohladom kupy 307 SW.
Po malom prieskume mi ako vitaz vyslo prave toto auto, vo verzii po facelifte, diesel 1.6 66kW, pripadne 80kW bez FAP (v najhorsom aj s nim), so 4ma elektrickymi oknami. Ponuk je vsak malo, a 7000 eur za 4 a viacrocne ojazdene auto odmietam dat. Preto mam dilemu, ci cakat a hladat dalej (a jednat sa o cene resp. cestovat za autom niekolko krat cez celu republiku), alebo spravim velmi zle, ked polavim z narokov, a budem sa pozerat aj po autach z rokov 2004-2005 pred faceliftom. Rozdiel v cene je dost velky, ale na druhej strane nechcem auto len na par rokov, ale "nadlho", a nemienim do neho davat vela penazi kvoli servisu, ktory si starsie auto bude nevyhnutne vyzadovat. Dakujem za akekolvek postrehy.

Peugeot 307 SW 1.6 HDi 66kW 2007 4,9l (čerstvý prírastok)
Citroen Berlingo 1.4i 55kW 1999 (prvé vozítko, čoskoro už bývalé)
robozv
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: čiara neni múr, kdo brzdí je druhý

[*] Zasláno 3.6.2012 v 08:50

Ak chces toto auto nehadzal by som flintu do zita a skusal by som hladat dalej. 307 po facelifte je uz modernejsia a ma vychytane muchy. Ale u jazdenych aut plati ze vsetko zalezi od konkretneho kusu. Skus pohladat v Cechcach aspon pre informaciu. Mam nazor ze aut je neurekom ale ked nieco konkretne chces tak zistis ze nemaju nic.

„Keď ho šoférujete nemožete ho vidieť, keď ho vidíte nemožete ho šoférovať, Život je krutý PEUGEOT“
Peugeot 308 SW ACTIVE 6/2011 1,6 VTi 88/120 Terre d´ombre http://www.peugeot-club.com/index.php?co=club/info.php&k...
Peugeot 307 HB 6/2006 1,4 16V Gris cendré - predané ale ostalo v rodine
 Stran:  1  2    4  5