Nepřihlášen [Přihlásit ]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  ..  5    7  8
Autor: Předmět: cistenie klimatizacie
Peta
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 20.6.2012 v 16:50

http://amplion.centrum.cz/6251-doprejte-vasemu-vozu-kompletn...

Doufám, že to není reklama, když s firmou nemám nic společného. Přišlo mi to do mailu
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Leo
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 20.6.2012 v 19:48

Tak to je moc hezká nabídka. Škoda, že tak daleko.

[Upravil dne 20/6/12 18:48 od Leo]

Peugeot 406 Break 2.0HDI 80kW r.v.2001

Škoda Forman 1.3LPG Lovato 43kW r.v.1992 (prodáno)
(LPG)
fejfarz
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: Peugeot forum je fajn :-)

[*] Zasláno 21.6.2012 v 13:27

Dneska jsem se podíval taky na pilový filtr a našel jsem tohle :D
Už je tam nový :papa

002a.jpg - 234kB

Peugeot 406 break 2,0 Hdi 66 Kw r.v. 2001 VF38ERHYF81403599
http://www.peugeot-club.com/?clen=26823
vodsej
Mám víc než 10 odpovědí :-)
**

Nálada: Jojojo....

[*] Zasláno 21.6.2012 v 20:17

Citace: Původně zaslal: matejgigi  
To Vodsej: Mám na vlas rovnaký problém. Ako je vyššie vidieť, už som to tu riešil. Tak som si minulý týždeň kúpil penový sprej a nastriekal som ho aj zospodu po vytiahnutí odtokovej hadice odparníka, ale tak isto sa mi nedala hadička strčiť hlbšie ako asi 5 cm (bránil tomu pravdepodobne odparník) a potom som ho nastriekal aj cez stredové výduchy. Počkal som pol hodinku a pustil som klímu "na plné gule" :) Ako to dopadlo? Ako som už písal, na vlas rovnako. Keď mám pustené "AC", povedzme, že už nesmrdí, ale akonáhle ho vypnem, tak zase smrdí...
A tak som sa rozhodol, že vyskúšam ešte čistenie inou, druhou metódou. Existujú také čistiace "dymovnice", ktoré pri pustenom vnútornom obehu aktivuješ a tie by mali vyčistiť všetko. Tento týždeň vyskúšam tento spôsob a dám vedieť ;) Alebo má niekto iný lepší nápad? :papa

Je to divný, ale normálně to přestalo smrdět:myslim Druhý den jsem to zkoušel a nic - žádné ponožky!!!
Že by zázrak?

Peugeot 405 2.0 SRi
Peugeot 406 2.0 16V Premium
matejgigi
Pozorovatel

Nálada: "Kde iní končia, ja začínam!" :P

[*] Zasláno 22.6.2012 v 07:26

Vodsej, prestalo smrdieť aj pri vypnutej a rovnako pri zapnutej klíme? Ticho závidím... Ako si to spravil? :P
Dnes si idem po "bombu" - dymovnicu, verím, že pomôže...

Peugeot 406 2,0 HDi, 80 kW (moje prvé auto) - Clarion rádio, JBL, CD menič, tempomat, autoklíma, bledý plyš, strešné okno, elektrické okná, elektrické a vyhrievané sedačky, defend lock a kadečo iné... Proste "fulka" :)
Jazdím za
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele Uživatel má MSN Messenger
ozzy1
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: auto jezdí,co chtít více.

[*] Zasláno 22.6.2012 v 07:42

Já mám odzkoušený sprej do kabiny od SONAXu za cca155,- v AK.Likviduje až 99 % bakterií ,které se nacházejí v klimě.

Peugeot 5008 1.6 HDi ,r.v.2/2011,modrá Phiale, video pack , parkovací senzory , Head-up display , alu 17" Hockenheim , aut. klima , USB ,pack viditelnost 1 , mlhovky , + pár serepetiček
http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=122792
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: Asi pohoda muze byt hur....

[*] Zasláno 22.6.2012 v 08:34

Zdravim pokud to je zarostle pomuze jen a jen mechanicky vycistit ....,foto je pro ilustraci a je ze stare P405 taky "stale" smrdela klima tak se to vzalo radne.
Tlak.vzduch a dale viz foto-ANO nebylo to idealni a cast humusu zustala v topeni nic mene klima uz nesmrdela /dalsich 5roku pri pravidelne ociste co cca 2roky.

DSCN2453.jpg - 83kB

Peugeot 406 2,2 HDi kombi
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 08:35

Humus na koberci u spolujezdce

DSCN2454.jpg - 188kB

Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 08:36

A humus vytahany z topeni / co slo

A pokkud si k tomu jeste predstavim filtr jak je na fotce vis je to dokonale pro smrad.

[Upravil dne 22/6/12 07:38 od Lihous]

DSCN2456.jpg - 97kB

Kupca
Pozorovatel

Nálada: Happy

[*] Zasláno 22.6.2012 v 08:58

Něco podobnýho sem viděl, když jsem čistili kámošovy smradlavou klimu na jeho oktávě. Představa že toto všechno čovek dejchá je přímo hororová. Klimu čistit čistit a čistit ! Ideální je když nikdy ani nesmrděla :papa

Peugeot 307 2.0 HDi 79kw, FAP on, tempomat on, PP 2000 s China interface :-)
Peugeot 205 1.9 D
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 09:14

Pro Kupca:Ja bych spis napsal vic pouzivat protoze pokud se klima zapne jen jednou za cas a navic auto vic stoji tak je fakt zadelano na problem.

Tady jsem se s nekym "prel" ze staci zkdyz klima odkapava a tim se i cisti.....
NE pravda to tak docela neni zustava tam docela hodne vody a ta proste zacne v case hnit.

Samozrejmosti je vymena filtru/min 1x za rok v provedeni s "AKTIVNIM UHLIM"

A neni od veci cas od casu desinfikovat / opet doporucuji peni ne jen sprej a demontovat motor pokud to jde a strikat primo na vyparnik ......

Pak to jede jak ma .....

/Nevim zda tady je nejaky navod ale pokud bude cas tak neco nafotim a klidne "vystavim"/.

fejfarz
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 11:52

Citace: Původně zaslal: Lihous  
Pro Kupca:Ja bych spis napsal vic pouzivat protoze pokud se klima zapne jen jednou za cas a navic auto vic stoji tak je fakt zadelano na problem.

Tady jsem se s nekym "prel" ze staci zkdyz klima odkapava a tim se i cisti.....
NE pravda to tak docela neni zustava tam docela hodne vody a ta proste zacne v case hnit.

Samozrejmosti je vymena filtru/min 1x za rok v provedeni s "AKTIVNIM UHLIM"

A neni od veci cas od casu desinfikovat / opet doporucuji peni ne jen sprej a demontovat motor pokud to jde a strikat primo na vyparnik ......

Pak to jede jak ma .....

/Nevim zda tady je nejaky navod ale pokud bude cas tak neco nafotim a klidne "vystavim"/.

To by chtělo taky bych to potřeboval rozebrat ale nebudu se do toho pouštět bez návodu. Zajímalo by mě jestli se dá dostat k tomu výparníku přes filtr ? Nechce se mi rozebírat větrák ze vnitř auta od spolujezdce.

Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 11:57

Ne musi se vymontovat motor ale je to jednoduche alespon na P406

Ale i tak neni idealni pristup k vyparniku.

ferinko2
Pozorovatel

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: super...až si sám závidím

[*] Zasláno 22.6.2012 v 12:02

Že sa niekomu zaserie klíma je jeho vlastnou vinou.Ľudia nevedia používať klimatizáciu.Hlavná zásada - klímu pred vypnutím vysušiť.Vypnem 2-3 minúty pred dojazdom a odstavením vozidla a naplno pustím ventilátory.Vlhký výmenník sa vysuší a na suchom sa nerobí pleseň.To isté platí aj pri domácich klímach.Nestačí ju jednoducho vypnúť a nechať vlhkú a vhodnú pre rozmnožovanie húb a baktéríí.Ja tak robím cca 12r.a žiadne čistenie klímy nie je potrebné.

C8 ATTRACTION 2.0 HDi 16V FAP 100 kw,RHR,rok narodenia 2008,strieborná metalíza
Fiat marea weekend 1,6 16v 76kW,zelená metalíza - predané 5.7.2012
Peugeot 107,strieborná metalíza,benzín,r.v.2008
http://www.ulozisko.sk/511563/C8_001.jpg
http://www.ulozisko.sk/522264/Peugeot_107.jpg
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 12:47

Ano pred odstavenim auta vysusit ale kdo z nas to dela vcetne me.

Ja mam trosku vyhodu ze auto jezdi den co den tak ze je mala pravdepodobnost nejakeho zahnivani a dale navic parkuju v garazi kde je o poznani lepe nez nekde na ulici/plnem slunci.

fejfarz
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 22.6.2012 v 14:04

Dneska jsem jsem použil ten spray Sonax koupený v AK. Udělal jsem všechno dle návodu a musím říct že super. Auto se hezky provonělo. Klimatizace mi sice nesmrděla ale desinfikoval jsem automaticky při výměně kabinového filtru. Jinak se taky samozřejmě snažím klimatizaci vypínat dřív než zastavím doma tak si myslím že mě žádný odén nečeká :D

Jirka.budejovice
Pozorovatel

Nálada:

[*] Zasláno 4.7.2012 v 10:25

Citace: Původně zaslal: fejfarz  
Citace: Původně zaslal: Jirka.budejovice  
Taky mě trápil smrad když jsem vypnul klimu a nakonec opravdu pomohl Ajatin roztok z lékárny napůl zředěnej z destilkou. Nastříkal jsem ho do průduchů a cca 0,5 litru pod filtr. Normálně rozprašovačem na kytky. Poprvé to nepomohlo, ale podruhé už jo. Trvá to tak půl hodiny. Chce to vydržel a koukat pod auto. Jakmile začne Ajatin kapat pod autem je vyhráno. Je prolitý výparník a je po smradu. Opravdu je ale důležitý aby se to propláchlo komplet. Poprvé mi to výparníkem neproteklo a smrad zůstal.

A to jsi měl při tom zapnutou ventilaci nebo jsi měl všechno vypnuté a jenom jsi to proléval pod filtr ?

Omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem pryč. Ventiátor jsem měl naplno. Akorát mi někdy sám od sebe přestal jít a musel jsem pokračovat druhý den až ventilátor vyschnul, asi je tam nějaká ochrana, která ho v případě, že se tam dostane voda vypne.

linomaniac
Pozorovatel

Nálada:

[*] Zasláno 4.7.2012 v 10:42

Použil som sprejček od Valea, ktorý sa strieka z motorového priestoru do ventilátora, cena do 10 eur, pomohlo ok, som spokojný.

Peugeot 406 Break - snehulak
1.8i 81kW LFY

http://www.spritmonitor.de/en/detail/478894.html
Vítek1
Inventář Peugeot-clubu

Nálada:

[*] Zasláno 4.7.2012 v 10:59

Citace: Původně zaslal: fejfarz  
Taky mě trápil smrad když jsem vypnul klimu a nakonec opravdu pomohl Ajatin roztok z lékárny napůl zředěnej z destilkou. Nastříkal jsem ho do průduchů a cca 0,5 litru pod filtr. Normálně rozprašovačem na kytky. Poprvé to nepomohlo, ale podruhé už jo. Trvá to tak půl hodiny. Chce to vydržel a koukat pod auto. Jakmile začne Ajatin kapat pod autem je vyhráno. Je prolitý výparník a je po smradu. Opravdu je ale důležitý aby se to propláchlo komplet. Poprvé mi to výparníkem neproteklo a smrad zůstal.

A to jsi měl při tom zapnutou ventilaci nebo jsi měl všechno vypnuté a jenom jsi to proléval pod filtr ?

Omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem pryč. Ventiátor jsem měl naplno. Akorát mi někdy sám od sebe přestal jít a musel jsem pokračovat druhý den až ventilátor vyschnul, asi je tam nějaká ochrana, která ho v případě, že se tam dostane voda vypne.

strikat na ventilator je pekna prasarna udelal jsem to jednou a vic nic zkratujes ho a muzes oddelat regulator nebo loziska nebo zareznou uhliky... a nemusi se to projevit hned. lepsi je vyndat motor a nastrikat to na vyparnik primo. U 406 jsou to 3 srouby tak pul minuty prace. Nehlede na to ze reseni strikat na ventilator a doufat ze to procisti vyparnik odtokove trubky atd a nebude to za tejden smrdet znovu protoze tam neco zbylo to nevim teda!

[Upravil dne 4/7/12 11:01 od Vítek1]

406 HDI 2004 80kw + nejakej přidanej konik od straki007,dodělaný tempomat. 16" Alessio Action z řady Prestige. kotouče + desky BREMBO top stav od začátku do konce 15.5.2012 se do něj podívala tramvaj!
Aktuálně Ibiza 3 hrnek TDI rekord spotřeba Karlova Studánka - Brno dle pp 2,7l !!!
matejgigi
Pozorovatel

Nálada: "Kde iní končia, ja začínam!" :P

[*] Zasláno 4.7.2012 v 11:32

A ventilátor sa vyberá z motorového priestoru? Neviem ako u Teba Vítek, ale u mňa pokiaľ sa motor netočí, je uzatvorený takou klapkou... :roll A ako je to s napájaním motora? Káble sú dostatočne dlhé na to, aby sa vytiahol a potom odpojil? Hľadal som tu nejaký návod, ale nenašiel som. Aký postup poradíš? ;)

Peugeot 406 2,0 HDi, 80 kW (moje prvé auto) - Clarion rádio, JBL, CD menič, tempomat, autoklíma, bledý plyš, strešné okno, elektrické okná, elektrické a vyhrievané sedačky, defend lock a kadečo iné... Proste "fulka" :)
Jazdím za
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele Uživatel má MSN Messenger
 Stran:  1  ..  5    7  8