| Stran:
1
..
5
6
7
8 |
Peta
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
http://amplion.centrum.cz/6251-doprejte-vasemu-vozu-kompletn...
Doufám, že to není reklama, když s firmou nemám nic společného. Přišlo mi to do mailu
|
|
|
Leo
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Tak to je moc hezká nabídka. Škoda, že tak daleko.
[Upravil dne 20/6/12 18:48 od Leo]
Peugeot 406 Break 2.0HDI 80kW r.v.2001
Škoda Forman 1.3LPG Lovato 43kW r.v.1992 (prodáno)
 (LPG)
|
|
|
fejfarz
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: Peugeot forum je fajn :-)
|
|
Dneska jsem se podíval taky na pilový filtr a našel jsem tohle 
Už je tam nový 
|
|
|
vodsej
Mám víc než 10 odpovědí :-)

Nálada: Jojojo....
|
|
Citace: Původně zaslal: matejgigi  | To Vodsej: Mám na vlas rovnaký problém. Ako je vyššie vidieť, už som to tu riešil. Tak som si minulý týždeň kúpil penový sprej a nastriekal som ho aj
zospodu po vytiahnutí odtokovej hadice odparníka, ale tak isto sa mi nedala hadička strčiť hlbšie ako asi 5 cm (bránil tomu pravdepodobne odparník) a
potom som ho nastriekal aj cez stredové výduchy. Počkal som pol hodinku a pustil som klímu "na plné gule" Ako to dopadlo? Ako som už písal, na vlas rovnako. Keď mám pustené
"AC", povedzme, že už nesmrdí, ale akonáhle ho vypnem, tak zase smrdí...
A tak som sa rozhodol, že vyskúšam ešte čistenie inou, druhou metódou. Existujú také čistiace "dymovnice", ktoré pri pustenom vnútornom obehu
aktivuješ a tie by mali vyčistiť všetko. Tento týždeň vyskúšam tento spôsob a dám vedieť Alebo má niekto iný lepší nápad? |
Je to divný, ale normálně to přestalo smrdět Druhý den
jsem to zkoušel a nic - žádné ponožky!!!
Že by zázrak?
Peugeot 405 2.0 SRi
Peugeot 406 2.0 16V Premium
|
|
|
matejgigi
Pozorovatel

Nálada: "Kde iní končia, ja začínam!"
|
|
Vodsej, prestalo smrdieť aj pri vypnutej a rovnako pri zapnutej klíme? Ticho závidím... Ako si to spravil? 
Dnes si idem po "bombu" - dymovnicu, verím, že pomôže...
Peugeot 406 2,0 HDi, 80 kW (moje prvé auto) - Clarion rádio, JBL, CD menič, tempomat, autoklíma, bledý plyš, strešné okno, elektrické okná, elektrické
a vyhrievané sedačky, defend lock a kadečo iné... Proste "fulka" .gif)
Jazdím za
|
|
|
ozzy1
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: auto jezdí,co chtít více.
|
|
Já mám odzkoušený sprej do kabiny od SONAXu za cca155,- v AK.Likviduje až 99 % bakterií ,které se nacházejí v klimě.
Peugeot 5008 1.6 HDi ,r.v.2/2011,modrá Phiale, video pack , parkovací senzory , Head-up display , alu 17" Hockenheim , aut. klima , USB ,pack
viditelnost 1 , mlhovky , + pár serepetiček
http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=122792
|
|
|
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: Asi pohoda muze byt hur....
|
|
Zdravim pokud to je zarostle pomuze jen a jen mechanicky vycistit ....,foto je pro ilustraci a je ze stare P405 taky "stale" smrdela klima tak se to
vzalo radne.
Tlak.vzduch a dale viz foto-ANO nebylo to idealni a cast humusu zustala v topeni nic mene klima uz nesmrdela /dalsich 5roku pri pravidelne ociste co
cca 2roky.
Peugeot 406 2,2 HDi kombi
|
|
|
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Humus na koberci u spolujezdce
|
|
|
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
A humus vytahany z topeni / co slo
A pokkud si k tomu jeste predstavim filtr jak je na fotce vis je to dokonale pro smrad.
[Upravil dne 22/6/12 07:38 od Lihous]
|
|
|
Kupca
Pozorovatel

Nálada: Happy
|
|
Něco podobnýho sem viděl, když jsem čistili kámošovy smradlavou klimu na jeho oktávě. Představa že toto všechno čovek dejchá je přímo hororová. Klimu
čistit čistit a čistit ! Ideální je když nikdy ani nesmrděla
Peugeot 307 2.0 HDi 79kw, FAP on, tempomat on, PP 2000 s China interface :-)
Peugeot 205 1.9 D
|
|
|
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Pro Kupca:Ja bych spis napsal vic pouzivat protoze pokud se klima zapne jen jednou za cas a navic auto vic stoji tak je fakt zadelano na problem.
Tady jsem se s nekym "prel" ze staci zkdyz klima odkapava a tim se i cisti.....
NE pravda to tak docela neni zustava tam docela hodne vody a ta proste zacne v case hnit.
Samozrejmosti je vymena filtru/min 1x za rok v provedeni s "AKTIVNIM UHLIM"
A neni od veci cas od casu desinfikovat / opet doporucuji peni ne jen sprej a demontovat motor pokud to jde a strikat primo na vyparnik ......
Pak to jede jak ma .....
/Nevim zda tady je nejaky navod ale pokud bude cas tak neco nafotim a klidne "vystavim"/.
|
|
|
fejfarz
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Citace: Původně zaslal: Lihous  | Pro Kupca:Ja bych spis napsal vic pouzivat protoze pokud se klima zapne jen jednou za cas a navic auto vic stoji tak je fakt zadelano na problem.
Tady jsem se s nekym "prel" ze staci zkdyz klima odkapava a tim se i cisti.....
NE pravda to tak docela neni zustava tam docela hodne vody a ta proste zacne v case hnit.
Samozrejmosti je vymena filtru/min 1x za rok v provedeni s "AKTIVNIM UHLIM"
A neni od veci cas od casu desinfikovat / opet doporucuji peni ne jen sprej a demontovat motor pokud to jde a strikat primo na vyparnik ......
Pak to jede jak ma .....
/Nevim zda tady je nejaky navod ale pokud bude cas tak neco nafotim a klidne "vystavim"/. |
To by chtělo taky bych to potřeboval rozebrat ale nebudu se do toho pouštět bez návodu. Zajímalo by mě jestli se dá dostat k tomu výparníku přes filtr
? Nechce se mi rozebírat větrák ze vnitř auta od spolujezdce.
|
|
|
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Ne musi se vymontovat motor ale je to jednoduche alespon na P406
Ale i tak neni idealni pristup k vyparniku.
|
|
|
ferinko2
Pozorovatel

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: super...až si sám závidím
|
|
Že sa niekomu zaserie klíma je jeho vlastnou vinou.Ľudia nevedia používať klimatizáciu.Hlavná zásada - klímu pred vypnutím vysušiť.Vypnem 2-3 minúty
pred dojazdom a odstavením vozidla a naplno pustím ventilátory.Vlhký výmenník sa vysuší a na suchom sa nerobí pleseň.To isté platí aj pri domácich
klímach.Nestačí ju jednoducho vypnúť a nechať vlhkú a vhodnú pre rozmnožovanie húb a baktéríí.Ja tak robím cca 12r.a žiadne čistenie klímy nie je
potrebné.
|
|
|
Lihous
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Ano pred odstavenim auta vysusit ale kdo z nas to dela vcetne me.
Ja mam trosku vyhodu ze auto jezdi den co den tak ze je mala pravdepodobnost nejakeho zahnivani a dale navic parkuju v garazi kde je o poznani lepe
nez nekde na ulici/plnem slunci.
|
|
|
fejfarz
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Dneska jsem jsem použil ten spray Sonax koupený v AK. Udělal jsem všechno dle návodu a musím říct že super. Auto se hezky provonělo. Klimatizace mi
sice nesmrděla ale desinfikoval jsem automaticky při výměně kabinového filtru. Jinak se taky samozřejmě snažím klimatizaci vypínat dřív než zastavím
doma tak si myslím že mě žádný odén nečeká
|
|
|
Jirka.budejovice
Pozorovatel

Nálada:
|
|
Citace: Původně zaslal: fejfarz  | Citace: Původně zaslal: Jirka.budejovice  | | Taky mě trápil smrad když jsem vypnul klimu a nakonec opravdu pomohl Ajatin roztok z lékárny napůl zředěnej z destilkou. Nastříkal jsem ho do průduchů
a cca 0,5 litru pod filtr. Normálně rozprašovačem na kytky. Poprvé to nepomohlo, ale podruhé už jo. Trvá to tak půl hodiny. Chce to vydržel a koukat
pod auto. Jakmile začne Ajatin kapat pod autem je vyhráno. Je prolitý výparník a je po smradu. Opravdu je ale důležitý aby se to propláchlo komplet.
Poprvé mi to výparníkem neproteklo a smrad zůstal. |
A to jsi měl při tom zapnutou ventilaci nebo jsi měl všechno vypnuté a jenom jsi to proléval pod filtr ? |
Omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem pryč. Ventiátor jsem měl naplno. Akorát mi někdy sám od sebe přestal jít a musel jsem pokračovat druhý den až
ventilátor vyschnul, asi je tam nějaká ochrana, která ho v případě, že se tam dostane voda vypne.
|
|
|
linomaniac
Pozorovatel

Nálada:
|
|
Použil som sprejček od Valea, ktorý sa strieka z motorového priestoru do ventilátora, cena do 10 eur, pomohlo ok, som spokojný.
|
|
|
Vítek1
Inventář Peugeot-clubu

Nálada:
|
|
Citace: Původně zaslal: Jirka.budejovice  | Citace: Původně zaslal: fejfarz  | Citace: Původně zaslal: Jirka.budejovice  | | Taky mě trápil smrad když jsem vypnul klimu a nakonec opravdu pomohl Ajatin roztok z lékárny napůl zředěnej z destilkou. Nastříkal jsem ho do průduchů
a cca 0,5 litru pod filtr. Normálně rozprašovačem na kytky. Poprvé to nepomohlo, ale podruhé už jo. Trvá to tak půl hodiny. Chce to vydržel a koukat
pod auto. Jakmile začne Ajatin kapat pod autem je vyhráno. Je prolitý výparník a je po smradu. Opravdu je ale důležitý aby se to propláchlo komplet.
Poprvé mi to výparníkem neproteklo a smrad zůstal. |
A to jsi měl při tom zapnutou ventilaci nebo jsi měl všechno vypnuté a jenom jsi to proléval pod filtr ? |
Omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem pryč. Ventiátor jsem měl naplno. Akorát mi někdy sám od sebe přestal jít a musel jsem pokračovat druhý den až
ventilátor vyschnul, asi je tam nějaká ochrana, která ho v případě, že se tam dostane voda vypne. |
strikat na ventilator je pekna prasarna udelal jsem to jednou a vic nic zkratujes ho a muzes oddelat regulator nebo loziska nebo zareznou uhliky... a
nemusi se to projevit hned. lepsi je vyndat motor a nastrikat to na vyparnik primo. U 406 jsou to 3 srouby tak pul minuty prace. Nehlede na to ze
reseni strikat na ventilator a doufat ze to procisti vyparnik odtokove trubky atd a nebude to za tejden smrdet znovu protoze tam neco zbylo to nevim
teda!
[Upravil dne 4/7/12 11:01 od Vítek1]
406 HDI 2004 80kw + nejakej přidanej konik od straki007,dodělaný tempomat. 16" Alessio Action z řady Prestige. kotouče + desky BREMBO top stav od
začátku do konce 15.5.2012 se do něj podívala tramvaj!
Aktuálně Ibiza 3 hrnek TDI rekord spotřeba Karlova Studánka - Brno dle pp 2,7l !!!
|
|
|
matejgigi
Pozorovatel

Nálada: "Kde iní končia, ja začínam!"
|
|
A ventilátor sa vyberá z motorového priestoru? Neviem ako u Teba Vítek, ale u mňa pokiaľ sa motor netočí, je uzatvorený takou klapkou... A ako je to s napájaním motora? Káble sú dostatočne dlhé na to,
aby sa vytiahol a potom odpojil? Hľadal som tu nejaký návod, ale nenašiel som. Aký postup poradíš?
Peugeot 406 2,0 HDi, 80 kW (moje prvé auto) - Clarion rádio, JBL, CD menič, tempomat, autoklíma, bledý plyš, strešné okno, elektrické okná, elektrické
a vyhrievané sedačky, defend lock a kadečo iné... Proste "fulka" .gif)
Jazdím za
|
|
|
| Stran:
1
..
5
6
7
8 |