| Stran:
1
2
3
..
8 |
Maros735
Mám víc než 10 odpovědí :-)

Nálada:
|
|
cistenie klimatizacie
Ma niekto skusenost s ultrazvukovym cistenim klimatizacie ?
|
|
|
koblih69
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: ... Alenka totiž slyšela o mnoha dětech které uhořely a nebo je sežrala dravá zvěř a nebo je potkalo mnoho jiných nepříjemností
|
|
S čištěním klimatizace ultrazvukem nemám zkušenost nepodařilo se mi nacpat auto do té mojí čističky Né vážně, nevím - klimu si čistím sám, jeden 400g sprej mi vyjde na
obě auta, takže jedno auto vychází na cca 120-150 Kč.
407 SW, 2.0 HDI, zase modrej....
|
|
|
Džůny
Toto forum je můj domov

Nálada: Casse, Pêches, Fractures et Traditions…
|
|
A zatím bez problémů? A co naplnění?
406 Sedan 1.8 16V 81 kW (LFY), vyr. 27.10.1997, VF38BLFYT80448185, šedá metalíza
306 Hatchback 1.4 55 kW (KFX), vyr. 08.04.1997, VF37AKFXE32042155, stříbrná metalíza
|
|
|
ozzy56
Inventář Peugeot-clubu

|
|
naplnění dnes i za 500...
P-207-1.4 benzín-54kw-2011
|
|
|
koblih69
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: ... Alenka totiž slyšela o mnoha dětech které uhořely a nebo je sežrala dravá zvěř a nebo je potkalo mnoho jiných nepříjemností
|
|
Co zatím bezproblémů? Asi nerozumím otázce, nevím totiž jako problémy by mohly nastat, tedy kromě toho, že by začala smrdět . Z průduchů to cca týden příjemně vonělo a klima vydržela nesmrdět
přes celý léto. Takže myslím, že bezproblémů. Nicméně chce to udělat poctivě.
Naplnění v malém servisu nebo v akci ( třeba BestDrive... ) jak napsal ozzy56 od nějakých 500-600,- Tedy z aklasický klimaservis ( odsátí, vakuování,
naplnění ) + nějaká koruna za doplnění oleje a média ( tak 100-150,- ) . Pokud je to ale "ledničkář" tak ti to klidně dofoukne za 300,- ale do toho
bych nešel.
|
|
|
Džůny
Toto forum je můj domov

Nálada: Casse, Pêches, Fractures et Traditions…
|
|
Jo, otázku jsi pochopil. Tak dokud to nesmrdí tak dobrý. Taky
se na to po zimě chystám...
406 Sedan 1.8 16V 81 kW (LFY), vyr. 27.10.1997, VF38BLFYT80448185, šedá metalíza
306 Hatchback 1.4 55 kW (KFX), vyr. 08.04.1997, VF37AKFXE32042155, stříbrná metalíza
|
|
|
Benžík
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada:
|
|
Nektery servisy pri vymene chladiva v cene (ale ta vetsinou byva vetsi nez se tu pise) delaji i to cisteni ultravzukem.
Loni na jare mi to taky smrdelo z klimy, vystrikal jsem to nakym sprejem z AK a je to dobry, stacila na to pulka spreje (ono se neda moc odhadnout
kolik ho zbylo).
Peugeot 406 SVDT 2,1 break 25.9.1998
|
|
|
Maros735
Mám víc než 10 odpovědí :-)

Nálada:
|
|
Sprejom som to robil doteraz okrem toho, ze mi zatiekol na displej mi cistenie pripada dost nedostatocne sprej sa nedostane vsade a myslym, ze len
prekrije zapach a nezlikviduje vsetky bakterie ten ultrazvuk ma precistit cely system a vydezinfikovat ho + odstranit aj zapachy z auta aspon tak
tvrdi reklama vypada to celkom dobre preto sa pytam ci to naozaj tak funguje ako tvrdia alebo je to dalsia blbost na ktorej chcu zarobit.
|
|
|
koblih69
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Myslím, že pokud to má být pořádně je potřeba se dostat až k výparníku. To dělám tak, že sundám tu gumovou hadici uprostřed ( kteoru odkapává
kondenzát ) a nahoru prostrčím tu hadičku a rozně vytahuju, zastrkuju a točím. Pak protáhnu ještě tu hadici dolů aby nebyla zanesená a je to OK.
Setkal jsem se ještě s tím, že to někdo dělá různými lékařskými přípravky ( typicky něco s jódem ) ale na to jsem moc línej, navíc cejtit z toho jód
14 dnů asi opravdu nemusím, i když je to prý nejspolehlivější metoda.
|
|
|
hugo.v.r.
Pozorovatel

Nálada: zešílel jsem do akvárka
|
|
Víte co mi furt vrtá hlavou?
Proč ve všech návodech k těm všelijakejm sprejům radí zapnout chlazení naplno ?
Já myslel že je potřeba ty potvory v okruhu otrávit a ne je přizmrazený zakonzervovat na výparníku.
Tedy dát větrák naplno, ale klimu nezapínat.
Nebo je účelem "namrazit" částečně ten aerosol na lamely výparníku a ten až po vypnutí začne působit a pomalu i s mrtvolkama okapá do odtoku ?
Histoire de la vie: Simson Star - ČZ125.476 - 2xŠ1000MB - Š100 - Traboš 601 - Volha24 kombi s Indenorem XD2 - BMW524TD - Favorit...ten byl za trest,
pak jsem radši tři roky chodil pěšky.
AKTUÁLNĚ: Lucifer 406 sedan, 2001 HDi66 (VF38BRHYF81302471)
|
|
|
ozzy56
Inventář Peugeot-clubu

|
|
co vím, tak se nezapíná klimatizace, ale větrání naplno,aby se obsah spreje dostal na výparník...,letos chci zkusit sprej Loctite--při jeho aplikaci
se dá vnitřní okruh,(zavře klapka přístupu vzduchu zvenku),větrání naplno a sprej se uvede do činnosti, nechá se to tak 15 minut a pak se vnitřek auta
jen vyvětrá a je hotovo, kolega s tím má dobrou zkušenost...
[Upravil dne 29/3/11 13:08 ozzy56]
|
|
|
Vítek1
Inventář Peugeot-clubu

Nálada:
|
|
ten mam taky pripravenej ale mel jsem dojem ze musim zapnou prave tu klimacku
406 HDI 2004 80kw + nejakej přidanej konik od straki007,dodělaný tempomat. 16" Alessio Action z řady Prestige. kotouče + desky BREMBO top stav od
začátku do konce 15.5.2012 se do něj podívala tramvaj!
Aktuálně Ibiza 3 hrnek TDI rekord spotřeba Karlova Studánka - Brno dle pp 2,7l !!!
|
|
|
ozzy56
Inventář Peugeot-clubu

|
|
to je un
http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf
|
|
|
Laďa
Toto forum je můj domov

Nálada:
|
|
Ale v tom návodu se píše zapnout klimatizaci.
Peugeot 407SW 1,6HDI FAP
|
|
|
hugo.v.r.
Pozorovatel

|
|
Třeba na Joutrubce jsem našel hafo reklam a dycky: maník nejdřív umírá puchem, případně mu umíraj děti v autě, načež vezme sprej, všechny průduchy
votevře, zapne vnitřní okruh, a nazávěr nastartuje motor (nevim proč) a zapne klimu na maximální kosu (nevim proč), pak nechá vypleskat do prostoru
ten zázračnej sprej a vojlá - už je šťastný a veselý 
Ale proč zapínat chlazení nikde nikdo neřeší...jéžiši...to sem zase přišel na věc
Histoire de la vie: Simson Star - ČZ125.476 - 2xŠ1000MB - Š100 - Traboš 601 - Volha24 kombi s Indenorem XD2 - BMW524TD - Favorit...ten byl za trest,
|
|
|
John_Ice
Toto forum je můj domov

Nálada: Ledově svěží http://www.youtube.com/watch?v=lT4RYeiMElk&feature=player_embedded=fvwp
|
|
Tak už zase čučím...už borci nepoužívají sprej ale přístroj kterej vytváří prej ozon...dá se hadička do vnitřku auta,zapne se přístroj co je venku a
půl hodiny to musí jet´(jasně že se to utemuje aby to nešlo ven)....musí bejt vše vyplé klima větrák na min.Potom vyvětrat tak cca 5min.
Zkoušeli to prý na laboratorní myši a za 2min byla k.o. Kubišovou na něho 
Cena 400kč.
|
|
|
Laďa
Toto forum je můj domov

Nálada:
|
|
Proč ne. Ozonem se dezinfikují operační sály.
Peugeot 407SW 1,6HDI FAP
|
|
|
hugo.v.r.
Pozorovatel

|
|
A maj přitom zapnutý chlazení naplno ? To je to jediný co mi vrtá škeblí 
(Tuhle mi taky v servisu nabízeli že mi to za pár stovek vydesinfikujou ozonem a to prý je to jediný správný.
Už vidim jak se mi pak pomalu rozpadají plasty mřížek a ostatní...)
[Upravil dne 29/3/11 14:58 hugo.v.r.]
|
|
|
John_Ice
Toto forum je můj domov

Nálada: Ledově svěží http://www.youtube.com/watch?v=lT4RYeiMElk&feature=player_embedded=fvwp
|
|
Já jsem to bral,že je vždy něco nového...nechávám si klimu už dezinfikuji (i samo že čištění a doplnění media)cca 11let-1ročně(v té době si většinou
lidí klepali na hlavu,že jsem magor proč dezinfikace a že 300kč jsou vyhozené....za tu dobu vlastně se u dotyčného cena ,,nezměnila,,) a pokaždé
přišel z novinkou a to nejdřív se čistí výparník...potom že se to dává k ventilátoru,poté jenom do průduchů,poté přišel s tíhle sprejem co se pustí v
autě a teď už tadle mašina...co bude příště?
|
|
|
John_Ice
Toto forum je můj domov

|
|
Citace: Původně zaslal: hugo.v.r.  | A maj přitom zapnutý chlazení naplno ? To je to jediný co mi vrtá škeblí 
(Tuhle mi taky v servisu nabízeli že mi to za pár stovek vydesinfikujou ozonem a to prý je to jediný správný.
Už vidim jak se mi pak pomalu rozpadají plasty mřížek a ostatní...)
[Upravil dne 29/3/11 14:58 hugo.v.r.] |
čti pozorněji - vše vyplé
[Upravil dne 29.3.2011 15:05 John_Ice]
|
|
|
| Stran:
1
2
3
..
8 |