jofo
Toto forum je můj domov

Nálada: Uz Som Tatino.
|
|
Nevracaju sa brzdy
Dnes som mal problem na berlingu. Pocas jazdy tak cca 2km ako som pribrzdoval tak brzdy zostali uplne zaseknute. Neslo s autom ani pohnut. Zaviezli
sme to do dielne , povolil som hlavny brzdovy valec a brzdy sa uvolnili. Nastartoval som a cca po 30 tom stalceni pedala na podlahu brzdy zostali
vysiet. Povolil som valec len to natiahlo vzduch a brzdy opat volne. Vymenili sme uplne novy posilnovac a robi to stale to iste. Po kazdom stlaceni
pedala brzdy zostavaju vysiet az sa koleso zablokuje uplne. Myslite ze by mohol byt problem v hlavnom valci?
|
|
|
Midloch
Pozorovatel

|
|
Zůstává viset jen jedno kolo nebo všechny?
Zkontroloval bych nejdřív brzdový pedál. Jestli je vůle v té tyčce od brzdového pedálu, která tlačí na posilovač. Má být asi do 1mm ale má být. Pokud
je, zkontroloval bych, jestli je ta vůle po uvíznutí brzd větší.
Pokud uvázne jen jedno kolo, může být problém v brzdové hadici (to mi ale nesedí s uvolněním brzd při povolení brzdového válce).
Pak teda asi brzdový válec.
Peugeot 406, 1.8 16V, 85kW, 2002 
|
|
|
pastorek
Inventář Peugeot-clubu

Nálada: primerane okolnostiam
|
|
Vôľa na brzdovom valci sa len tak sama nezmení. Skôr skontroluj či sa brzdový pedál vracia až na doraz. Ak áno tak je chyba v hlavnom brzdovom valci.
Stáva sa to ak je vo valci veľa nečistôt a začne drhnúť piestik. Občas pomôže akože odvzdušnenie valca (vypustenie špinavej kvapaliny) ale dosť často
začne potom tiecť.
Peugeot 405 1,9 SRi - Jean Jui II - s automatom a klímou pre staršieho pána
Renaul Clio 1,4 automat - čiperná nákupná taška s <> na kapote
Peugeot 405 1,9 SRi - Jean Lui I - asi doslúžil
http://www.pepanet.sk/peugeotclub.htm
|
|
|
jofo
Toto forum je můj domov

|
|
Diky dnes vyskusam. A zostanu visiet obe predne kolesa. Zadne som neskusal.
|
|
|
jofo
Toto forum je můj domov

|
|
Takze bol to h;avny brzdovy valec. Diky moc vsetkym.
|
|
|