| Stran:
1
2
3
..
14 |
Ferry
Super Mod

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím
|
|
příběh jedné 406 - rouge Vulcain by Ferry - STK na mesic

Tak tahle červená 406 se narodila 8.11.1995 ve francouzském Sochaux a do vínku ji byla dána výbava s označením SL ( tovární označení „stupeň 1“) což
znamenalo:
Metalický lak červená Vulcain
Airbag řidiče + pyropředpínače předních pásů
Přední okna v elektrice
Plechové disky 14´´ s poklicemi
Budíky bez otáčkoměru
Příprava pro autoradio – a to bylo asi tak vše
Za prvních 5 let v holandském Eindhovenu najela bez mála 200 000km ( vše s alternativním palivem LPG s holandským zařízením přímého vstřiku kapalného
plynu Vialle ).
V květnu 2001 se pak dostala po vlastní ose jako nebourané auto do ČR a tady jsme si ji vybrali jako nové rodinné auto. Pořizovací cena v té době 250
000Kč.
Dostala nové obutí a z důvodu nefunkčního vysokotlakého vstřikovacího čerpadla LPG také nové zařízení s označením DGi od firmy AG systems.
Samozřejmostí byla výměna rozvodů, oleje, předních brzdových destiček a kotoučů a pro zábavu rádio Sony.
406 začala vesele najíždět další porci km v našich službách.
V roce 2003 jsem se dostal k Peugeot-clubu a poznal tu pár fajn lidí. Auta mně bavila už jako malého kluka a vždy bylo doma co kutit a vylepšovat a
díky různým diskuzím na tomhle fóru se zrodilo hned několik nápadů jak 406 vylepšit. Samozřejmě nejlépe z originálních dílů.
A tak první věcí co přibyla do výbavy byly budíky s otáčkoměrem (později ještě doplněny chromované obroučky budíků).
Následovaly:
- digitální hodiny do palubky
- roleta na zadní okno
- výškové reproduktory do palubky
- stmívání interiérového osvětlení
- zadní čirá světla a přední přídavná dálková světla a mlhovky
- křídlo na kufr
- litá kola Corail 15´´
- dešťový senzor
- automatické rozsvěcení denního svícení
- komfortní funkce „Trippling“ blinkrů
- samozatmavovací zpětné zrcátko
- sekvenční stahování okna spolujezdce
- loketní opěrka
- palubní počítač a originální rádio s CD changerem
- pár věcí ze 406 coupé – kožený volant, koncovka výfuku, barevné lišty palubky
- palubní deska z nového modelu 406 s airbagem spolujezdce
S touto výbavou už jsem myslel, že skončím s dodělávkami, někde v hlavě však byla stále ukryta kacířská myšlenka, dodělat chybějící klimatizaci a tak
se jednoho dne naskytla na prodej zde na fóru bouraná 406 kombi, se stejným motorem a funkční klimatizací.
Pár měsíců přemýšlení a zvažování pro a proti a nakonec skončila u mě v garáži. Vyndání kompletní klimatizace bylo dílem jednoho víkendu a po druhém
víkendu jsem v neděli večer poprvé zapnul funkční klimu v téhle 406 Transplantace se zdařila pacient přežil a vede se mu náramně 
Z kombíka jsem též použil elektrická vyhřívaná zpětná zrcátka a mikroplyšový interiér.
Přibyly taky větší brzdy na předek – průměr 283mm z 2,0 16V, dost znatelný rozdíl.
To už jsem si fakt říkal, že by to stačilo, ovšem vydrželo mi to jen pár měsíců a narazil jsem opět na lákavou nabídku. Tempomat. A tak od Davida –
člen Devils-Night tady na klubu, jsem ze 406 3,0V6 získal kompletní funkční tempomat a během jednoho dne byl v autě. Musím vřele doporučit 
Tak to je vše, z SL jsem se dostal na ST, chybí už jen pár věcí, ale se současnou výbavou končím s dodělávkami, i když … nikdy neříkej nikdy 
Jinak co můžu říct ke spolehlivosti téhle 406. Za těch 8 let a nějakých 130 000km si toho moc nevyžádala. Nikdy jsem nikde nezůstal. Ťuky ťuk.
V roce 2003 odešla zapalovací rampa, proděravěl chladič a vyměnil jsem originální akumulátor.
2004 vysypal se katalyzátor, po roce pak další z vrakáče, pak jsem dal nový univerzál
2005 jsem měnil přední tyčky stabilizátoru, následovaly pak zadní tyčky geometrie.
2006 lambda sonda, krokový motůrek volnoběhu
2008 komplet spojky při přetěsňování kliky na straně setrvačníku, ještě by ale bývala něco vydržela, vyměnil jsem ještě původní tlumiče a jejich horní
uložení.
2010 - smolný rok, vysypaná převodovka (nebyla již původní, ale byla dříve měněná za starší, ovšem tenkrát zbytečně - chybná diagnóza závady
servisem), v srpnu 2x crash na předek během 14ti dnů (nejdřív levá, pak pravá strana), naštěstí KO jen měkké deformační zóny, kontrola karoserie na
laseru OK. Opraveno a při té příležitosti vyměněn motor (starý s nájezdem 370 000 km za novější se 135 000km)
Motorový a převodový olej a jiné provozní kapaliny, svíčky, brzdy, výfukové potrubí, pneumatiky a další spotřební zboží nepočítám.
Objevil a opravil jsem jedno zrezlé místečko na zadním blatníku (konstrukční nedokonalost u všech 406 – více k tomu se dá najít zde na fóru)
Jsem s tímhle autem zcela spokojen, dle ceníků z roku 96 by v téhle výbavě stálo asi 860 000Kč, takže vcelku pálka, vzhledem k provozu na LPG a
prozatimní spolehlivosti s ní asi ještě něco kilometrů najedu 
Pár fotek stylu "jak šel čas" dodám později 
EDIT takže ještě přibylo nezávislé benzínové topení Webasto Thermo Top - V z VW Touran - pryč se zimními starty studeného motoru 
[Upravil dne 20/4/13 20:00 od Ferry]
[Upravil dne 4/5/13 11:21 od Ferry]
|
|
|
BoneDaddy
Inventář Peugeot-clubu

Nálada: Not Set
|
|
Čekal jsem na vlákno o téhle krásce a konečně jsem se dočkal. .gif)
Auto parádní a ještě lepší tvé inovace a úpravy. 
Přeji ještě hodně bezstarostných kilometrů.
|
|
|
švejk
Toto forum je můj domov

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: I'm agresssor's b*tch :-)
|
|
taktez... hodne stastnych kilometriku preji
Peugeot 406 3.0 24V SV coupe : vyroben 2.3.1998 (Torino), v provozu od 1998 kod barvy EKQ (cervena lucifer), motor XFZ (ES9J)
Peugeot 206 1.6 16V XS hatchback : vyroben 8.3.2002 (Mulhouse), v provozu od 2002, motor NFU (TU5JP4)
|
|
|
čakom
Inventář Peugeot-clubu

Nálada: 14" 15" 16" 17" ??"
|
|
je neuvěřitelný co jsi do ní všechno narval
|
|
|
paul jane
Toto forum je můj domov

Nálada: Mind The Gap, Please!
|
|
to ferry : jo tak cekal jsem dlouho nez to vlakno zalozis jeste
par fotek mas to proste pekne
Peugeot Forever
Peugeot 406 2.2 16V HDI Break Platinum - Její revír je dálnice, její tempo je vražedné.
Peugeot 406 1.8 16V - Prodáno

|
|
|
MJSytic
Předseda revizní komise

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: Stojí to za *
|
|
Tomu se říká posedlost 406, ale já tomu rozumím 
Je tu stále ještě jedna výzva a byl by si první na světě (světla
na pokus jsou pořád v garáži )
406 1.8 16V 1996 a 308 1.6 HDi 2008 přímo v mé péči.
106 1.1 old 1993 a 307 1.6 HDi 2007 v rodině.
Chcete nakupovat náhradní díly za ceny, jaké má Váš dvorní automechanik? Staňte se ŘÁDNÝM ČLENEM a máte je mít!
|
|
|
Ferry
Super Mod

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
jj fotky jeste nejake dodam, mam je doma v PC
s tema svetlama uvidime
|
|
|
309GT
Inventář Peugeot-clubu

Nálada: Všechno je na hovno! Jenom včely jsou na med...a ten je taky na hovno!!
|
|
Copak?Že by někdo koketoval s myšlenkou starých světel s čirou optikou?Ty světla jdou vybrousi i doma,ale musíš být hodně opatrný a pak sehnat něco na
vyleštění.Já to měl vybroušený,už to bylo krásný a pak se to při broušení zahřálo a rup....
Jinak pěkná 406ka ,je na ní vidět kus dobré práce!
Renault Megane II - 2.0 16v 136 psů,20 koček,10 veverek a jeden vůl za volantem
|
|
|
Jirkap
Toto forum je můj domov

Nálada: N/A
|
|
Moc krásně udělané
Citroen C4 Grand Picasso 1.6 HDi 80kW, r. v. 2007 s robotem :-)
Dříve: Peugeot 406 2.0 HDi 80 kW, r.v. 2003, Peugeot 406 1.8 16v 85 kW, r.v. 2001
|
|
|
Šalda
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: Zřejmě bude další lvíče :-)
|
|
fešanda, pěkně sis s tím vyhrál.Na to že to byla na začátku pěkná žebračka
Jak jsi udělal to sekvenční stahování okna u spolujezdce??Já ho totiž používám mnohem víc než to řidičovo,tak by se mě to hodilo
|
|
|
Dave_k
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: 603315844 konečně jsem rozjel diagnostiku
|
|
Pěkná práce. 
Jen do té ST výbavy mi chybí zrcátka a kliky v laku.

Peugeot 406 coupé 2.0 16V EW10J4 100kW
Peugeot 406 1.8 16V XU7JP4 PRODÁNO
|
|
|
OK406
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada:
|
|
Zde není co dodat!!! Bravo Ferry     Peugeot 406 Made in Ferry     To mu říkám
láska a srdce vložené do vozidla. 
[Upravil dne 2/10/09 OK406]

Peugeot 406 2.0i 16V sedan, 97.4 kW, motor RFV, výbava SV, r.v. 1996
|
|
|
bonfire
Pozorovatel

Nálada: víceméně dobrá
|
|
lidi můžete mi někdo vysvětlit co znamenaj pojmy: pyropředpínače předních pásů a komfortní funkce „Trippling“ blinkrů...Díky
Peugeot 406 2,0turbo...prodane
Peugeot 406 2,0 HDI... jedno z nejlepších aut:-)
|
|
|
Šalda
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
nejsem si zcela jist ale trippling blinkrů pokud je to stejný jako např. na focusu tak je to, že s páčkou blinkrů jen lehce pohneš jako bys chtěl dát
blinkr a třikrát se ti rozbliká blinkr, celkem sem si na tuto funkci u focusu zvykl, je to zejména při předjíždění, ťukneš do páčky a sama ti 3x
zabliká
|
|
|
MatrixChose
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada:
|
|
Přesně jak píše Šalda, a předpínače ti při nárazu ještě víc stáhnou pásy kvůli airbagu
Peugeot 407 SW 2.0 HDi 115 kW 2004 FAP off 300 000 km --- Služební Š Koktavia 1.9 TDI PD 77 kW 2009 130 000 km
MatrixArwen P406 Lucifer Red 2.0 HDi 94kW 2000 240 000 km - Máma Citroen Saxo 1.1i 44kW 2001 150 000 km - Táta Fiat Ulysse 2.2 HDi 94 kW 2003 270 000
km
|
|
|
Ferry
Super Mod

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
To Salda, sekvence u spolujezdce je jednoducha, staci sehnat stahovacku z anglickeho modelu, ovsem u noveho modelu s BSI to bude asi problem zapojit,
holt to je vyhoda toho staryho modelu, ze tam je jednoducha elektrika, proste + a - a zadny zbytecny ridici jednotky a datove sbernice.
To DaveK: zrcatka v barve jsou (sice ne na te fotce, ta je starsi, ale v realu ano), kliky uz neplanuju, leda ze bych sehnal primo ve stejne barve,
pac strikat se s tim se mi uz nechce
To all: funkce tripppling je presne to co popisoval Salda a maj to ted novejsi vozy, proste tukne se do packy blinkru a blinkry samy trikrat bliknou,
nemusi se drzet packa ani ji precvakavat pres aretaci, vyborny ve meste, na kruhaci, na dalnici, pri prejizdeni z pruhu do pruhu atd. velmi navykove,
doporucuju .gif)
[Upravil dne 3/10/09 Ferry]
|
|
|
Šalda
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
Ferry---díky za info, stejně tady asi založím potom téma, chtěl bych to sekvenční stahování udělat i dozadu, protože když je horko tak stahuju i zadní
okýnka a musím pořád čumět jestli už sou dole a kamoš na 307sw
má sekvenci na všech, a myslím že ty čudlíky sou stejný,tak bych to možná mohl přehodit z nějaké 307
|
|
|
Ferry
Super Mod

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
s tou sekvenci u toho novyho modelu fakt nevim, do BSI to tezko procpes, aby to fungovalo, navic bys musel sehnat asi i ty stahovacky, ktere tu
sekvenci maji a ze 307 tam urcite ty mechanismy nepujdou
|
|
|
Šalda
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
|
|
tak to bude asi na dýl :-(( moc si mě teda nepotěšil třeba
se tady někdo najde kdo to má a podělí se o zkušenosti
|
|
|
Hanzos
Pozorovatel

Nálada: Drandím a dolaďuji auto...
|
|
dost dobře si to upravil smekám klobouk
Peugeot 406 1,8 16V..Zimáky 15ctky na pirellkách,Uni výfuk,tahokov,ze dvěři strhané černé sloupky,plasty a
zrdcátka v barvě auta.

|
|
|
| Stran:
1
2
3
..
14 |