Nepřihlášen [Přihlásit ]
Dolů

Tisková verze  
 Stran:  1  2
Autor: Předmět: Vypuštění chladicí kapaliny u 406 HDI
brutall
Kecka

Nálada: OK

[*] Zasláno 31.10.2011 v 14:31

...tak děkuji, už mám (6464WS) Volal jsem do Peugeotu a tam mi řekli, že už se nedodává. Peugeot prý má mobilitu jen deset let, na starší ročníky už se náhradní díly nedodávaji.:super

Peugeot 406, 2,0HDI, 66kw BRHY sedan full SR- 1999. Peugeot 406, 2,2HDI, 98kw B4HXF sedan, taky full- 2004.
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
bert406
Nováček
*

Nálada: Not Set

[*] Zasláno 30.7.2012 v 00:29

Ahoj, měním chladící kapalinu na 406 2.0, HDi, r.v 99. Odvzdušňovák a vypouštěcí šroub na chladiči jsem našel (stejně tak na výstupní hadici topení), povedlo se mi vypustit cca 4l staré kapaliny. Potřeboval bych poradit s následujícím:
-dá se ten horní plastový odvzdušňovák + spodní vypouštěcí šroub/kohout na chladiči celý nějak vyjmout abych mohl vyměnit těsnící kroužky? Mě se podařilo je povolit/vyšroubovat tak, že jsou volné, ale úplně vytáhnout nejdou. Bojím se za to zabrat - je to plast....
-mají všechna HDička odvzdušňovák na víku termostatu? Čuměl jsem na to jak dlouho, ale žádný jsem nenašel (podle "jak na to" by tam měl být)
-je na bloku motoru nějaký šroub/kohout, kterým by se dal vypustit zbytek chl. kapaliny z motoru? Je mi jasné, že úplně všechno ven nedostanu, ale cca 1/2 mi připadá dost málo. Podle "jak na to" by tam opět něco takového mělo být - vypuštění chl. kapaliny je tam rozdělené na vypuštění "chladiče" a samostatné vypuštění "bloku motoru". Pokud něco takového na motoru existuje, byl bych velice vděčný za foto/schéma, nebo alespoň popis kde "to" hledat, nebo nějaký jiný, osvědčený způsob, jak chl. kaplinu z bloku motoru vypustit.
-hodlám chl. systém propláchnout destilkou a v této souvislosti bych se chtěl ještě zeptat - pokud se mi nepodaří vypustit vše (viz výše) a v systému po proplachu zbydou cca 4l destilky - mohu dolít vyšší koncentraci nové směsi a kalkulovat v směšovacím poměru s nevypuštěnou destilkou?
Děkuji za názory.

Peugeot 406 sedan, 2.0HDi/80kW, 370tis km
ozzy56
Inventář Peugeot-clubu

[*] Zasláno 30.7.2012 v 09:19

-po vyšroubování šroubu z chladiče jsem zmáčkl k sobě dva plastové výstupky,které trčí ze šroubu a vytáhl ho úplně ven
-na víku termostatu jsem měl MOSAZNY odvzdušnovací šroub
-šroubu na bloku se nedotýkej--můžeš ho zalomit--není třeba ho povolovat :bojim

postup při výměně: vypust co jde spodním šroubem na chladiči,nastartuj na 1O sec. motor, jestli máš možnost, profoukni vzduchem potrubí, jinak dvakrát-třikrát nalij jen vodu a nastartuj motor na pár minut a vodu vypust--propláchneš tím soustavu od staré náplně...,pak to znovu vypust jen spodním šroubem a při nastartovaném motoru dolívej jen koncentrát (cca 4 litry-abys měl vodu s koncentrátem cca 1:1), odvzdušnuj vždy jen čepičkou na hadici topení--není třeba odvzdušnovat jinde!!;)

[Upravil dne 30/7/12 09:30 od ozzy56]

P-207-1.4 benzín-54kw-2011-raketa...
Leo
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 30.7.2012 v 09:45

Vypouští se i blok motoru šroubem na obrázku, ale osobně jsem to nezkoušel.

VypusteniMotoru.jpg - 100kB

Peugeot 406 Break 2.0HDI 80kW r.v.2001

Škoda Forman 1.3LPG Lovato 43kW r.v.1992 (prodáno)
(LPG)
brutall
Kecka

Nálada: OK

[*] Zasláno 30.7.2012 v 10:14

Dobrý den. Nic proti nikomu ani ničemu, co tady bylo napsáno, ale nejlépe a nejrychleji se odvzdušňuje, když se povolí expanzka, dá se do co nejvyššího bodu, co dovolí hadice, povolí se odvzdušňovák na chladiči, na TERMOSTATU, což je nejvyšší bod na motoru, dolije se do plna směs, dokud nezačne z odvzdušňováku na termostatu téct nemrzka, bez bublinek. Zašroubují se odvzdušňováky, expanzka se vrátí na své místo, nastartuje se motor a nechzá se, dokud se nespustí vrtule na sahaře chladiče, což zároveň otevírá termostat a horká voda, spolu se zbylým vzduchem jde zpět do expanzky. A je odvzdušněno.

Peugeot 406, 2,0HDI, 66kw BRHY sedan full SR- 1999. Peugeot 406, 2,2HDI, 98kw B4HXF sedan, taky full- 2004.
bert406
Nováček
*

[*] Zasláno 30.7.2012 v 11:27

Ahoj a dík všem za rychlé reakce.
-výměna těch kroužků na odvzdušňováku/vypuštěcím šroubu asi nechám být - žádné výstupky tam po vyšroubování nevidím. Jen celoplastový šroub s rýhováním po obvodu a drážkou na šroubovák "čelně". Asi to nějak vytáhnout jde (jak by to jinak smontovali). Předpokládám, že na konci šroubu bude nějaký pružný element (něco jako sedlo), který se asi musí protáhnout trochu silou. Na to ale vzhledem k tomu, že je to všechno z plastu, nemám nervy.
-našel jsem ten ovzdušňovák na termostatu - to byla moje chyba (hledal jsem zase něco s plastovým kolečkem a on je tam obyčejný imbus..)
-asi jsem našel i ten šroub na vypuštění chl. kapliny z bloku (klasický šestihran s modoru hlavou poblíž mechanizmu řazení), ale dle doporučení to nebudu pokoušet. Jednak je k němu špatný přístup, jednak jsem uvažoval obdobně jako "ozzy56" - cca 3 to propláchnu destilkou (měl jsem tam něco namodralého a budu dávat oranžový GLACELF od TOTALu) a to by mělo stačit.
-na kolika šroubech drží ta expanzka? Letmým pohledem jsem našel jen jeden na straně k nádržce od serva, ale mám to tam "posoplený" od hydrauliky, tak jsem asi neviděl všechny
-při plnění/odvzdušnění zkombinuji dobré tipy z obou příspěvků.
Ještě jednou dík.

[Upravil dne 30/7/12 10:28 od bert406]

Peugeot 406 sedan, 2.0HDi/80kW, 370tis km
didocool76
Nováček
*

[*] Zasláno 3.8.2012 v 16:28
schema

Citace: Původně zaslal: Leo  
Citace:
Původně zaslal: Georginho_cz406
Buď tam máš takovou: http://www.anox.cz/perove-spony-w1/

A nebo takovou: http://www.anox.cz/hadicove-spony-pozink-w1/

Právě, že tam spona není. Ještě jsem to konzultoval a bude tam asi drátová závlačka (15) zajišťující hadici zastrčenou v chladiči utěsněnou těsněním (14) (přikládám obrázek). Zkusím to tedy o víkendu nějak rozpojit (raději si koupím náhradní těsnění).

Mozem sa spytat odkial pochadza ta schema?Autodata?

Peugeot Peugeot 406 2.0 HDi Break
Leo
Kecka

Členství:
Řádné = placené členství

[*] Zasláno 5.8.2012 v 21:09

Ne, je to přímo originál Peugeot. Většina to tu asi zná:
http://public.servicebox.peugeot.com/

Zaregistruj se zdarma a dostaneš schémata třeba podle VIN auta.

Peugeot 406 Break 2.0HDI 80kW r.v.2001

Škoda Forman 1.3LPG Lovato 43kW r.v.1992 (prodáno)
(LPG)
 Stran:  1  2