| Stran:
1
..
17
18
19 |
dyno
Kecka

Nálada: u me dobry
|
|
skeblo: pokud das zaslepku za egr tak tim padem pres vymenik tepla uz nic neproudi tudiz je blbost co pises ze se bude neco ohrivat tot muj nazor
Peugeot 307 SW 2,0hdi 110FAP off , EGR total off + chips r.v.2003
|
|
|
Surmi
Mám víc než 10 odpovědí :-)

Nálada: Not Set
|
|
No já sundal celý plast i se stěrači, ale i tak jsem nedokázal demontovat EGR, jsem stoho uplný blbec,že už nevím kde jí mám dát tu podložku.. Kdyby
byl někdo tak hodný a hodil mi třeba fotku motoru a ukazal kde to mám zaslepit moc by mi to pomohlo.
Peugeot 307 2.0HDi
|
|
|
dyno
Kecka

|
|
psal jsem ze je dobry si spustit motor ta fotka je na prvni
strane tohoto tematu
|
|
|
Surmi

|
|
Vždyt když oddělám silentblok co drží motor, tak mi ještě bude bránit popuštění motoru ještě spodni silentblok ne?
Peugeot 307 2.0HDi
|
|
|
dyno
Kecka

|
|
Na tom spodnim to povoli jde to spustit cca o 12cm nebat se toho a s chuti do toho 
|
|
|
Surmi

|
|
Tak to tedy zkusím
Peugeot 307 2.0HDi
|
|
|
javo1

|
|
dnes som sa pýtal na zaslepenie egru bolo mi povedané že EGR pracuje len pri volnobehu takže pri jazde je zatvorený tak som s toho akýsi zmetený
Peugeot
|
|
|
dyno
Kecka

|
|

|
|
|
Ratchet
Pozorovatel

|
|
Ahoj chystám se zaslepit EGR a mam HDI z roku 99, všiml sem si že tu hodně píšete o zaslepovaní pouze u sání, kvůli tomu chladiči spalin a ohřívaní
vody. Můj motor tam ještě nic takového nemá, můžu to tedy zaslepit na obouch stranách a nebude to mít vliv na ohřev?
Dále se chci zeptat jaký plech jste použili? kámoš používá 2,5mm kamnářský plech tak jestli to bude stačit.
Peugeot 406 2.0 HDI 80KW RHZ 1999 old
|
|
|
Mathush
Pozorovatel

|
|
vedel by mi niekto poradiť príp. hodiť sem aj nejaký obr., čo všetko musím demontovat na to, aby som vybral sanie von a celé prečistil? čím najlepšie?
Vopred vdaka
Peugeot 406 Mistral, 2.0HDi 66 kW
|
|
|
Ratchet
Pozorovatel

|
|
Ahoj chci se jen ujistit že sem udělal vše dobře... mam 406 HDI 99 a rozhodl jsem se zaslepit EGR.... začal sem tedy následovně... můj motor ještě
nemá ten chladič spalin... takže od saní vede trubka která začíná přírubou s imbusy... ty jsem odšrouboval a poté jsem chtěl povolit 10matičky na
egru abych to mohl celé vyndat... povolil jsem první matku... druhá však skončila žvejknutým fiaskem... pokoušel sem se stím dělat vše možné. Pak
sem si ale řekl že při mé smůle se ten šteft ulomí a bude hotovo... proto jsem to tedy dale nepokoušel první matičku vratil a přesunul se opět ke
straně sání s imbusy..... tam sem vložil plech... jelikož mi ten "vlnovec" dal zabrat strčil sem tam ten plech pouze bez těsnění "zatím" ...chci se
tedy zeptat jestli někde není chyba a jestli to stačí zaplepené na sací straně? jestli se nestaně nějaký pruser... mam z toho docela obavy a jelikož
to nešlo tak jak sem si představoval mam docela strach a chut to zase vratit do původního stavu... zkoušel sem to na místě prošlápnout a i když je to
železo na železo nezdá se že by to někde profukovalo... nevím zdali to ted jede lépe protože již předtím tam od předchozího majitele hadička nebyla.
[Upravil dne 10/2/13 20:36 od Ratchet]
Peugeot 406 2.0 HDI 80KW RHZ 1999 old
|
|
|
Tom93

|
|
Zdravím.... Sice nejsem 406-tkař,ale jde taky o EGR ventil.Auto mám cca 3 měsíce.... za celou tu dobu mi nikdy teplota motoru nepřekročila 70°C ,
minulý týden jsme s taťkou nastříhali a dali před chladič karton... Auto se sice rychlej ohřálo,ale teplota je furt 70°C... Pár příspěvků předtím jsem
četl,že odpojený EGR ventil může mít za následek pomalejší ohřívání motoru,tak jsem to šel teď zkontrolovat a ejhle.... Podtlaková hadice od EGR-u
byla už někým v minulosti odpojena,tak mě napadá,co by to udělalo,kdybych tu hadici zpátky zapojil....jen se bojím,jestli nebude ten ventil zaseklý
nebo tak něco... Anebo by se musel vyměnit termostat... Díky za odpověď.
[Upravil dne 12/2/13 21:26 od Tom93]
Peugeot 306 2.0 HDi
|
|
|
banan1987
Kecka

Nálada:
|
|
ked pripajas a odpajas tu hadicku na egr za chodu motora tak pocujes ci ventil cvaka ci funguje.. ale problem bude urcite v termostate....
citroen C5, 2,0HDI RHR 100kw, 2009, sedan, hydractive, FAP OFF + chip by straki007
peugeot 406, 2,0 HDI, 80kw, RHZ, 2004 sedan - predane
peugeot 405 1,9D GLD sedan - predane
|
|
|
Dspee

|
|
podle mě máš včudu termostat proto se ti motor nezahřívá tak jak má
dříve Peugeot 406 sedan 2.0 HDI 80kw
nyní Peugeot 406 coupe 2.0 16V 99kw
|
|
|
jarda.novotny
Nováček
Nálada: Těžce vysmátá
|
|
Ahoj, nejsem automechanik, ale baví mě se hrabat v autě, pokud můžu něco vylepšit Mám pežoo 406, r.v. 2000, 1.8, 81kW a zajímalo by mě, jestli i tento model má EGR ventil? Mám spotřebu 7,7l a to
nejezdím zrovna jako drak. Rád bych to nějak snížil a tady bych viděl cestu začít. Všude jsem četl, jak rušíte funkci EGR ventilu na naftových
motorech, ale nikde jsem si nevšiml, že by to někdo řešil u benzínu. Jak to tedy prosím je? Za každou radu budu rád.
Díky Jarda
Pežoo 406, r.v. 2000, 1.8 16V, v pohodičce...
|
|
|
koblih69
Inventář Peugeot-clubu

Členství:
Řádné = placené členství
Nálada: ... Alenka totiž slyšela o mnoha dětech které uhořely a nebo je sežrala dravá zvěř a nebo je potkalo mnoho jiných nepříjemností
|
|
Nehledej problémy kde nejsou...
407 SW, 2.0 HDI, zase modrej....
Mám zkouškový - občas kouknu na SZ, ale moc mě netrapte - funguju až od 1.7.
|
|
|
| Stran:
1
..
17
18
19 |