Nepřihlášen [Přihlásit ]
Dolů

Tisková verze  
Autor: Předmět: sportovní filtr K&N
kocour17
Pozorovatel

[*] Zasláno 12.8.2012 v 15:49
sportovní filtr K&N

nazdárek
máte někdo zkušenosti se sportovním filtrem K&N?
Chtěl bych to dát do P307 2.0 HDI 66KW je to nachipovaný na 85kw bude nějaký znatelný rozdíl?
Díky:myslim:papa

Peugeot 307sw 2.0HDi 85kw
Vlákno o autě zde...

VF33HRHYB82848035
Profil uživatele Všechny příspěvky od uživatele
Ferry
Super Mod

Členství:
Řádné = placené členství

Nálada: nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím

[*] Zasláno 12.8.2012 v 15:59

leda, ten, ze ti treba odejde driv vaha vzduchu, ktera je na to hakla, na diesla se to moc nedoporucuje, ten by mel mit radeji origo filtr s nalepenou prefiltraci, coz je vrstva netkane textilie cca 3-5cm vysoka, ktera zachycuje vlhkost a vse, co vaze vzduchu nesvedci
usetrene prachy dej radeji do lepsich brzdovych hadic nebo jinych komponent

Peugeot 406 sedan XU7JP4 1,8 16V LPG AG DGi, datum vyroby 9.11.1995, barva rouge vulcain-kod M0KZ spotreba LPG:
Peugeot 106 TU9M 1.0, datum vyroby 28.10.1998, barva blanc banquise-kod EWP spotreba:
kocour17
Pozorovatel

[*] Zasláno 12.8.2012 v 16:02

měl jsem na mysli tento
http://www.rajautodilu.cz/zbozi/1512/Sportovni-vzduchovy-filtr-KN-Peugeot-307.htm

do airboxu :) ten také ničí komponenty?

Vlákno o autě zde...

VF33HRHYB82848035
Vítek1
Inventář Peugeot-clubu

Nálada:

[*] Zasláno 12.8.2012 v 16:24

Jo HDI je haklive chce to presne jak rikal Ferry origo s filcem. I kdyz das kvalitni bez filcu tak muze byt problem sam jsem si to vyzkousel. A kdyz tam das ten (sportovni) vice propustnej tak je to jeste horsi

[Upravil dne 12/8/12 16:25 od Vítek1]

406 HDI 2004 80kw + nejakej přidanej konik od straki007,dodělaný tempomat. 16" Alessio Action z řady Prestige. kotouče + desky BREMBO top stav od začátku do konce 15.5.2012 se do něj podívala tramvaj!
Aktuálně Ibiza 3 hrnek TDI rekord spotřeba Karlova Studánka - Brno dle pp 2,7l !!!
JanMartak
Pozorovatel

Nálada: :roker

[*] Zasláno 19.8.2012 v 15:44

Já být tebou, tak spíše koupím hliníkovou izolační lepící pásku, díky který se ti přes to plastový potrubí co vede od váhy k turbu vzduch tolik neohřeje a také bych zajistil přívod studeného vzduchu do původního airboxu s původním filtrem.
Čím tlustší ta páska bude, tím lepší, já to udělal a řekl bych, že turbo se roztáčí dříve. Možná jde o placebo efekt, to nevyvracím, ale řekl bych, že úplně marné to také není.

MirekCC
Kecka

[*] Zasláno 19.8.2012 v 21:54

Já jsem ho před pár dny nainstaloval a spokojenost :). Rozdíl tam je, ale nevím, jestli by k němu došlo, kdybych dal i obyč filtr nový, původní už měl své odježděno, takže tak.

207 CC 1,6 HDi ECU+FAPoff by straki007
kocour17
Pozorovatel

[*] Zasláno 20.8.2012 v 15:53

Citace: Původně zaslal: JanMartak  
Já být tebou, tak spíše koupím hliníkovou izolační lepící pásku, díky který se ti přes to plastový potrubí co vede od váhy k turbu vzduch tolik neohřeje a také bych zajistil přívod studeného vzduchu do původního airboxu s původním filtrem.
Čím tlustší ta páska bude, tím lepší, já to udělal a řekl bych, že turbo se roztáčí dříve. Možná jde o placebo efekt, to nevyvracím, ale řekl bych, že úplně marné to také není.

to bude asi i levnější varianta :) zkusím můžeš mi nějakou doporučit:?:roll

Vlákno o autě zde...

VF33HRHYB82848035
JanMartak
Pozorovatel

[*] Zasláno 20.8.2012 v 17:50

Normálně zajdeš třeba jako já do Bauhauzu a na informacích jím povíš co potřebuješ. Měli by tě nasměrovat. Měli tam jen tu co má tloušťku 0,065mm konkrétně tuto mi prodali http://www.ventilatory-shop.cz/hlinikova-lepici-paska-1450.h... . Proto jsem udělal více vrstev. Ale pokud bys sehnal tlustší, tak by to teoreticky mělo být lepší. Říkám teoreticky, protože u moderních motorů záleží na množství, ale zároveň na hustotě nasátého vzduchu (čím studenější tím lepší). Podle množství a hustoty nasátého vzduchu se dávkuje množství paliva. Takže potřebujeme, aby se nasálo hodně studeného vzduchu (- více výkonu) a aby se nám v tom plastovém sacím potrubí cestou neohřál. Kdybych někde udělal chybu, tak mne prosím vás opravte. Toto nás učili minulý rok ve škole :myslim

kocour17
Pozorovatel

[*] Zasláno 20.8.2012 v 20:50

Citace: Původně zaslal: JanMartak  
Normálně zajdeš třeba jako já do Bauhauzu a na informacích jím povíš co potřebuješ. Měli by tě nasměrovat. Měli tam jen tu co má tloušťku 0,065mm konkrétně tuto mi prodali http://www.ventilatory-shop.cz/hlinikova-lepici-paska-1450.h... . Proto jsem udělal více vrstev. Ale pokud bys sehnal tlustší, tak by to teoreticky mělo být lepší. Říkám teoreticky, protože u moderních motorů záleží na množství, ale zároveň na hustotě nasátého vzduchu (čím studenější tím lepší). Podle množství a hustoty nasátého vzduchu se dávkuje množství paliva. Takže potřebujeme, aby se nasálo hodně studeného vzduchu (- více výkonu) a aby se nám v tom plastovém sacím potrubí cestou neohřál. Kdybych někde udělal chybu, tak mne prosím vás opravte. Toto nás učili minulý rok ve škole :myslim

ale přistup k tomu není zrovna ideální :D půjde to těžko obalit

Vlákno o autě zde...

VF33HRHYB82848035
JanMartak
Pozorovatel

[*] Zasláno 20.8.2012 v 22:09

Já to celý rozebral :D aniž bych auto měl na heveru či tak (když sundáš nápravnici, krásně se tam dostaneš), bylo to s*aní, jsem podřenej jako svině, ale podařilo se :D . Přístup na 2 věci, kor u 307 ;) a na 206 bych to nechtěl dělat už vůbec :D:papa;)

[Upravil dne 20/8/12 21:14 od JanMartak]