Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.2 vti 82k vs 110k


Harasek

Recommended Posts

Zdravím, vyplatí se podle vás připlatit za oturbený motor 25 tisíc navíc oproti základní 82koňové verzi? Zajímá mě zejména spotřeba. Dle tabulek ano, ale realita? Čtu recenze, že základní motor docela překvapuje zátahem i spotřebou. Pak je taky otázka životnosti. Jsem na rozpacích, pro co se rozhodnout...pls help :D...Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Tam nikdo o spotřebě toho motoru nepíše..jen ta slečna na začátku :D...to už jsem četl no. Potřeboval bych nějakého majitele auta s tím motorem :D..

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 2008 s motorem 1,2Vti bez turba.Zátah to má dobrý a i na dálnici nejsi brzda provozu.Po dálnici při 130km točí 4tis. otáček a spotřeba kolem 7l,ale motor není hlučný.Spíš slyšíš okolní vzduch kolem auta.Spotřeba za celou dobu(najeto přes 9tis.km) mám 6,2l.Většinou jezdím město.Dovolená minulý rok po Čechách najeto 2tis.km spotřeba 5,8l(něco dálnice+mezi městy).Se spotřebou i celkově s autem jsem spokojený,je prostorné,vysoké-dobré nastupování,kufr přiměřený,mám vyhřívané sedačky,tempomat,zadní couvací senzory,2zonovou klimatizaci.Obuto mám zimní i letní na 16palcových kolech.

Nějaké dotazy?:)Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těsně předcházející přispěvky necitujeme!

 

 

Jojo, to jsem si už četl :D...právě že to jediné mě uklidňuje hhh...jezdil bych stejně max okresky loudavě tak 90 max...jinak město. Při 110km/H ustáleně je na tom jak spotřeba? A kolik točí nemáš to v hlavě? :D právě zvažuji motor s turbem, jen se obávám, že zátah na 1, 2 je podle videi úplně stejný a nad 90 1.2 82 ztratí dech a s turbem to jede dál. Jel jsem v P208 s 82...tam byla spotřeba super, courali sme po městě s klimou ve 4 lidech a kolem 6,2i to bralo :D..sem byl uplně překvapenej. Já jen, abych nekoupil Turbáč, nepřiplatil si 25k navrch, nehonil ego, že se krapet rychleji rozjedu a pak řešil otázku vysoké spotřeby..výměny turba...motoru :D....Musím si to jet dnes vyzkoušet a písnu sem svoje dojmy. Díky.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Citace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojedu přes víkend po dálnici,dám tam tempomat a po víkendu ti sem napíšu,kolik spotřeba a kolik točí.Jinak jsem jel trasu Most+Ústí nad Labem a zpět za 4,8l!Jel jsem po okrskách a dodržoval rychlost.Maximálně jsem jel 90km/hod.Ale také jsem zkoušel,co to dá.Dal jsem 174Km/hod.Na dálnici tam máš 140km/hod jen to fikne a drží to i do kopečka.Fakt ten motor není vůbec líný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se dneska projížděl s oběma motory. Teda ten turbomotorek je daleko líp utlumenej. Nedělá skoro takový ten 3válcový dunivý zvuk. Měl sem pocit skoro jako bych jel ve 4válci. Nepřenáši na volant třepotání. Co se spotřeby týče. Turbo má větší výkyvy...spotřeba bude tak na stejné úrovni bych řekl, ale rozhodně s tím turbeným motorem se jede mnohem příjemněji. 50km na 5ku ale neutáhne....to ten slabší utáhne i 50ku. ...Když sem se rozjel a po chvíli tam bylo necelých 10 litrů...pak to postupně klesalo někam k 7mi. Oba motory byly skoro nejeté, surové. Je ale fakt, že už jen kvůli tomu zvuku bych se rači rozhodl pro to turbíčko :D nwm no...mám ještě teď možnost koupit ho se starší 1.4 hdičkem. Motor dobře znám z naší staré P 206ky. Auto je sice pomalé, ale zato jezdí se super spotřebou, i když se po dálnici jede rychle...to se s těma 3válcema nedá očekávat, nemusel bych se vůbec hlídat :D. Zítra zkusím usmlouvat na tu 1.4 hdi lepší cenu. Každopádně ty motory musí tak za 9l jezdit na krátké trasy do obchodu třeba...hmm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Peugeot 2008 1,2 82k bez turba a jezdím s tím jen do práce a na nákupy, takže cesta tam i zpět max 20km a jezdím za 5,4l/100km :cool: . Když jsem to vytáhl na dálnici tak mi to vzalo 6,2l/100km a to auto je opravdu svižné..... :cool:  na dálnici se dá dobře předjíždět a na to že je to tak malý obsah tak nedělá ostudu  :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem jel po dálnici,nastavil jsem 110Km/hod a spotřeba cca 6-6,5l/100km a otáčky motoru 3500.Cesta Most-Praha a zpět přes Louny,po dálnici jsem to fakt mastil i přes 150km/hod a spotřeba 6,2l/100km.Připomenu-mám 2008 1,2 82k bez turba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já furt nwm...:D nwm pro jakej motor se rozhodnout. 1.4hdi by se mi zdála pro mé ploužení nejjistější i nejspolehlivější verzí.....s 1.2 turbem by byla zase zábava, když už bych na to chtěl šlápnout :D...1.2 bez turba je zase levná na koupení. Nemá někdo ještě tu 1.2 s turbem v jakýmkoliv autě? Ve městě určitě bude 1.2 bez turba baštít míň, ale na okreskách zase míň turbo motor. Aaaa ještě máte někdo panoramu? Snad už je to dnes dobře vyřešený a nezatýká tam po 5ti letech....:x

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těch 110km/hod,otáčky spotřeba při této rychlosti bylo pro kolegu Haraska,chtěl to vědět.(píše nahoře)To ostatní(Praha-Most) byl postřech dále pro ostatní.Nejel jsem celou dobu po dálnici a 150km:)Až k baráku dálnici nemám-rejpalové.Nemám proč vás HOUPAT a je svoboda slova,tak mi nemusíte říkat,co sem mám psát a co ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak 7 dní Peugeot výhodnej je...snížili letos tu 1.2 P2008 na 310tis v aktivu + jsou tam výhodný pakety....Já si nakonec koupil v Hradci 2008 1.4 hdi....motor mi plně stačí. Mám najeto 200km...spotřeba super...klidný tempíčko mimoměsto kopcovitej teren trasa 85km rychlost v průměru ukazoval nějak 55km/h spotřeba až k domu klesla na 4.00litry. Na palubáku. Nwm jaký tam může být rozdíl. Každopádně, až se auto zajede, sem zvědavej, kam to až může ještě klesnout :D.

 

Financování mi udělali super s 5% úrokem!!!! A ještě mi vyhádali u Kooperativy super pojistku + havar. 5% + Gap..na 6700 ročně :D...mám 50% bonusy, ale i tak bych takovou nabídku nikdy sám nezískal.

 

Ještě maj v Hradci úplně stejné jedno :D ...1.4 hdi už se nevyrábí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a Citroen má teď slevu 40tisic na financování...on ty slevy má pořád...nechal sem si poslat kalkulaci na C4ku 394tis bez slevy cena a se slevou 354tis.na 3 roky při 20% akontaci...přeplatek i s pojištěním 120tisic tj cena 474tis ...tak sem vyvalil oči a dál nic neřešil. Takže reklama hezká sleva 40tis, ale v konečné fází ten přeplatek je brutální. Docela dobrý financování ještě má Kia a Toyota...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...