Přejít na obsah

Tomas00

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2011

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Stupava
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

2 008 zobrazení profilu

Tomas00's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

9

Popularita

  1. Tomas00

    Koupě 1.4 HDI

    207 1,4Hdi je (bolo) ešte dosť aj bez FAPu
  2. Nevieš kde sa ten modul v aute nachádza, je to niekde zašité v prístrojovke?
  3. Tomas00

    spotreba

    @slimboy a koľko l si dotankoval po prejdení tých km do nádrže (je 60 l), príp. aký dojazd ukazoval palubák? Ja mám rovnaký motor a bežnú spotrebu tiež cca 5 l, jazdy približne na tretiny mesto, mimo, diaľnica.
  4. Tomas00

    zadné brzdové dostičky

    Možno by stálo za zváženie pozrieť brzdy značiek ako EBC brakes, Black Diamond ... Robia športové brzdy, ale aj rady pre bežné autá s nadštandardným brzdným účinkom. Aj keď väčší význam to má na predok.
  5. Tomas00

    Letní pneu pro 308

    Tiež som ich práve kúpil na 308, tak uvidíme, predtým som mal eco contact 5, tie mali km výdrž neskutočných cca 60 tis. a ešte trochu je po značku opotrebenia.
  6. Tomuto ako mám rozumieť? Sw nesprávne vypočíta kilometre kedy je fap na výmenu alebo vyskočí chyba zanesenia fapu i keď reálne nemusí byť na výmenu? Pri 1.6 Hdi staršej 16V a novšej 8V je fap konštrukčne rovnaký?
  7. Je pravdepodobne pod volantom z ľavej strany stredového tunela.
  8. Tomas00

    Nabíjení baterie u Start&Stop

    Od viacerých používateľov týchto nabíjačiek viem - a píše sa to samozrejme aj na internete - že často odchádza tlačidlo "Mode", t.j. väčšinou jediné, ktoré tam je. Neviem, či to už fixli, ale dávali tam nekvalitný mikrospínač, prejavilo sa to často až neskôr, po pár rokoch používania. Zbytočne znehodnotený dobrý výrobok. Tiež - ako niekto spomínal - nabíjam laboratórnym zdrojom, tam o.i. aj vidím kolko Ah sa do batérie natlačilo.
  9. Ani ja tomu nerozumiem, ale je to tak preto sa pýtam. Áno, začína PZ. Bohužiaľ stalo sa, ale nie kvôli nevedomosti...
  10. Mne sa stala bohužial tá horšia možnosť, mám 308 T7, po repase a spätnej montáži PZ strmeňa mi pri odvzdušnení došla kvapalina v nádržke a zavzdušnil sa hlavný valec, bola aj chyba v dia. Keďže pri klasickom šliapaní išli stále bublinky aj pedál bol mäkký, odvzdušňoval som potom cez diagbox aj dvakrát. Nakoniec je to asi tak na 90%. Pedál je mäkší iba keď auto stojí na mieste a motor beží, pri jazde je to v podstate ok. No trochu ma to trápi, že to nie je úplne ako by malo. Pri tom odvzdušňovaní som postupoval podľa diagnostiky, t.j. napojený tlakový prístroj s kvapalinou na nádržku (cca 2 bar) a pri povoľovaní odvzdušňovákov ešte podľa pokynov pomocník stláčal pedál. Takto sa naozaj podarilo dosiahnuť, že bublinky prestali ísť a až na ten prípad pri naštartovanom motore a stojacom auta to vyzerá v poriadku. Po prečítaní rôznych informácii tu aj inde ma však zarazila jedna vec a to poradie ktoré diagnostika určila pri odvzdušňovaní: LZ, LP, PP, PZ. Nikde som sa s takýmto poradím nestretol, iné ako klasické, t.j. LZ, PZ, PP, LP - ale nikdy nie to moje - sa spomínalo pri systémoch s ABS/ESP. Navyše čerpadlo ABS/ESP sa pri mojom postupe ozvalo iba pri posledných dvoch, t.j. PP, PZ čo je takisto divné a tu aj dia písala, že odvzdušňovanie bude trvať dlhšie cca 60 s (pri zvyšných asi 20 s). Neviete ako sú tu zapojené brzdy, t.j. či to poradie na čínskom diagboxe nemôže byť nejako vymenené a preto to nemám 100% odvzdušnené?
  11. Tomas00

    Nabíjení baterie

    Ja možno nejako z opatrnosti ešte pred zapnutím takto zapojenej nabíjačky počkám 5-10 min. na uspatie jednotiek lebo náhly nárast napätia v sieti pri nebežiacom motore asi nie je štandardný. Neviem možno je to zbytočné a je to jedno, ale ktovie či sa týmto nerozhodí aj informácia v jednotke o stave nabitia batérie. Každopádne nebude to nič s čím by si auto neporadilo.
  12. Ja na 308 pár rokov používam Philips WhiteVision H7 a som celkovo spokojný. Oproti bežným H7 neporovnateľne lepšie aj výdrž je jedna z najlepších, uvádzajú myslím 450 hod. Nemám síce odsledované koľko to reálne je, no určite ich nemením často, samozrejme mám samostatné denné svietenie. Bohužial s inými výkonnými H7 neviem porovnať.
  13. Tomas00

    Autobaterie-jak na ni

    Rovnakú originál som tam mal aj ja, vydržala len necelých 5 rokov.
  14. Tomas00

    Klimatizace-náplň

    Záleží, čo chceš reklamovať. Únik chladiva na aute, ktoré je dávno po záruke určite nevyreklamuješ. Treba zistiť miesto úniku a opraviť. Ako mi servisák hovoril v 95% prípadov to býva chladič (kondenzátor). Aj u mňa to tak bolo. Zisťuje sa to pridaním kontrastnej látky pri naplnení a o cca 2 mesiace kontrola UV svetlom. Mal som to už vyfučané, ale aj tak sa to dalo nájsť. Najväčší únik sa objavil pod vrtuľou ventilálora - je z prednej strany, t.j. pred klímachladičom. Po výmene a naplnení to zatiaľ drží. Odporúčal to opraviť radšej hneď aby to vlhkosť nepoškodzovala a mohlo sa to občas zapnúť aj v zime. Neviem, či to vyrieši aj ten zvláštny zvuk, ale asi by som najskôr riešil tieto preukázané závady.
  15. Keď čistením fap stráca účinnosť, tie repasované od Peugeotu sú tiež menej účinné alebo to robia nejako inak?
×
×
  • Vytvořit...