Přejít na obsah

emkay

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

O uživateli emkay

  • Datum narození 24.5.1997

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha 8
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 058 zobrazení profilu

emkay's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

13

Popularita

  1. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Na základě dobré nabídky od známých jsem před měsícem provedl upgrade vozového parku a týden zpátky úspěšně prodal 306 partě, která s ním v létě vyráží procestovat Rumunsko. Celková bilance tedy: Vlastnictví - 2,5 roku Najeto - 25 000 km (prodáno se 193t) Do servisu vloženo - cca 14 000 (z toho 8 faktická repase přední nápravy od mechanika, který mě následně při snaze reklamovat špatně opravené manžety hodil do ignoru) Koupeno za - 28 000 Prodáno za - 22 000 A hlavně mě jako první auto mnoho naučilo Díky všem za polopatické rady, speciálně poté @StibTo za nespočet rad a drobných mechanických prací.
  2. emkay

    Zapojení předních repro (306 FL)

    Tak nakonec se mi to podařilo vyřešit, téma možno smazat.
  3. Zdravím, už delší dobu mi v autě hrál pouze pravý reproduktor, takže jsem si řekl, že si s tím pohraju. Podařilo se mi úspěšně připojit levý, ale hrál jen minimálně. Tak jsem pokusně koupil nové reproduktory (https://www.czc.cz/jvc-cs-j620x/145572/produkt), načež jsem se pustil do montáže. Nejprve jsem vyměnil levý reproduktor, který bez potíží hrál spolu s původním funkčním pravým. Poté jsem tedy vyměnil i pravý, ale bohužel se od té doby nic neozývá. Zkusil jsem napravo zapojit zpátky starý, ani tak se ale nic neděje. Podotýkám, že kabeláž asi není originální (je viditelně trochu homemade), jestli je to ale opravdu v ní, netuším. Máte někdo s něčím podobným zkušenost? Potažmo nevíte o někom v Praze či okolí, kdo by se na to (ideálně klidně dnes) mohl podívat?
  4. Podívám se zítra, jak to s nimi vypadá a pošlu info .)
  5. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Myslím, že by mechanik byl důraznější, kdyby to s nimi bylo nějak hodně špatné. Takže tomu ještě asi chvíli dám. K autu jsem dostal i náhradní z jiné 306, otázka je, jestli budou pasovat.
  6. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak dnes Peugeot úspěšně prošel STK. Našlo se sice pár lehkých závad, ale nic vážnějšího. Zároveň mechanik ještě předtím spravoval kabely k vyhřívání zadního skla a třetímu brzdovému světlu. Jinak dle jeho slov stav velmi dobrý a od technické na dva roky klid .)
  7. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak dnes jsem Peugeotovi dopřál decentní hygienu (lux a mycí box) a konečně si troufám se tu také trochu pochlubit .) Dále mu byla dopřána také nová dálniční známka a stěrače (Bosh ECO), koncem února se budu pokoušet dopřát mu i novou technickou (držte palce). Drobných vad je sice spousta, ale poslední půlrok drží na svůj věk a poněkud low-budget údržbu úctyhodně. Momentálně máme společných 14 000 km, snad oboustranná spokojenost vydrží i nadále .)
  8. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    @StibTo Tak jak jsi viděl .) Takže s trochou snahy ano.
  9. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    @StibTo Ahoj, díky, napadlo mě, že bychom přeci jen mohli zkusit prohodit s tou tvojí a zjistit, jestli je to opravdu na 100 % tím .) (Ač ty tři stovky mě přinejhorším nezruinují). No a jinak Peugeot dostal k Vánocům nový olej, filtry a s pomocí tady StibTa také peugeot-club podložky pod SPZ Mechanikem také zkontrolován stav přední nápravy a vše údajně v pořádku. Fotka příště .)
  10. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak menší milník tohoto týdne (omluvte kvalitu fotografie, můj telefon není zrovna fotograf - přeborník, svítí tam 179 999). Tak snad se dočkáme i toho zásadnějšího za 20k .) Jinak jsem se chystal na výměnu oleje a spojka též začíná být hlučnější, mé plány nicméně překazilo odtažení, poté, co jsem nezaregistroval zákaz v novém bydlišti. Byl jsem tedy ochuzen o 2150 a čekám ještě na pokutu :/ Nicméně někdy v lednu na to dojde. Snad .) Stran toho spokojenost, pár drobností bych ještě našel, ale startuje rychle a rychle i topí, což je v tomto nečase velmi příjemné.
  11. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    A taky nejaky ten obrazovy material z dnesniho rana
  12. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Překročeno 10 000 km, aktuální stav tedy téměř 179k Procento těch bez komplikací roste, poslední měsíce slouží k plné spokojenosti. Dokonce v rámci oslav jubilea přestala blikat kontrolka airbagu
  13. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Jak říkám, nepočítal jsem, že to bude jezdit zadarmo. Ale pořád je ta frekvence oprav u tebe o poznání nižší, já něco závažnějšího řeším v podstatě každý měsíc
  14. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Jinak jsem teď dával do kupy přehled investic do oprav. Podotýkám, že auto mám od listopadu. 8000 Kč kulové čepy, silentbloky ramen, manžety poloos (později zjištěno, že špatné, vyměněn mechanik i manžety), gufero převodovky (poloosa), výměna oleje v převodovce, řemen alternátoru, geometrie 1200 Kč koncovka výfuku 1600 Kč manžety (tentokrát už správné) 700 Kč svaření výfuku 1050 Kč spojkové lanko 3 - 5 000 Kč - očekávaná investice nyní - vrzání od levého předního kola, pravděpodobně stabilizátor/silentbloky; obě stahovačky na odchodu (resp. jedna už po) a problémy se startováním při vedrech (zkusíme začít u vzduchového filtru) Celkem jsem v tom tedy za nějakých téměř osm měsíců a 7000 km za 16 - 18 tisíc čistě na opravách. Nečekal jsem, že to bude jezdit zadarmo, ale přijde mi to hodně. Co myslíte, koupil jsem velkou šílenost, nebo je to prostě potřeba dát do kupy a pak by mohla držet? Chápu, že se to nedá objektivně posoudit bez toho auta před sebou, spíš by mě zajímal názor zdejších diskutérů.
  15. To co říká Slayer zní docela smysluplně, i ty zvuky by tomu odpovídaly. Stahovačka z vrakáče zní rozumně, protože kupovat dvě nové po nějakých 1500 je o dost víc, než by se mi do toho chtělo dávat. Jen se tady ale bojím, aby se po chvilce nerozsypala taky a já musel za chvíli tentýž problém řešit znovu.
×
×
  • Vytvořit...