Přejít na obsah

petu40

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Plzeň
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

petu40's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. Tak tu mám další bleskovej postřeh. Je toho tady spoustu. Je tu popsáno, co jsem měl na mysli. Straki to tu popisuje... http://www.peugeot-club.com/topic/78982-auto-obcas-ukaze-sporadicku-chybu-brzdovy-spinac-s-kablikom/page-11
  2. Není to tak dlouho, co tu bylo dlouuuuuhýýý vlákno, co se týkalo tohohle tématu, ale je možný, že už tu není. Co si tak matně pamatuji, tak tam psali někteří lidé, že i měnili spínač, ale závada se stále opakovala. Přišlo se na to, že se musí vyměnit i kousek kabeláže, která je připojená na spínač. Původní byl jinak osazený pinmi.
  3. přesně tak 1. přímo předchozí příspěvky se necitují! 2. pravidlo č.4 cituji: " Snažte se psát opravdu jen to, co může pomoci při řešení problému "
  4. Hledej. Už se to tu řešilo. Bývá to špatný brzdový spínač.
  5. petu40

    Těsnění

    Prostě nijak. Oba konce jsou prostě slícované na sebe a stažené speciálně tvarovanou objímkou. Na obrázku jí máš jako č.7.
  6. petu40

    Nová spojka

    když vyjmeš gumovou prachovku z vypínací páčky spojky, kloubek je uvnitř prostoru pro spojku...na něm je nasazená páčka...přístup dost špatný...po namazání už jezdím cca 2 roky a zatím ok, tak uvidíme, jak dál
  7. petu40

    Nová spojka

    I mě to vrzalo, najednou z ničeho nic a zjistil jsem, že to dělá vypínací páčka spojky, která se opírá o kloubek při vypínání spojky. Při pomalém sešlapování spojky se pedál jakoby zadíral. Tak jsem ten kloubek namazal a už mám jakou dobu klid.
  8. petu40

    Výběr pneu P307 205/50 R17

    Ty Dunlopky jsem obouval švárovi na Octávii a tvrdí, že max. spokojenost. Tichý, sedí výborně za mokra i sucha a spotřeba šla hodně dolů.
  9. petu40

    Přehřátí motoru

    Na obrázku v předchozím příspěvku, je už číslo nového relé (9673999880)+ číslo krytu na něj (1308 CX)...teď jsem to ověřoval, podle mojí účtenky z prodejny Peugeot...ano, relé se dá vyměnit bez demontáže nárazníku, já se nasoukal pod auto a prostorem mezi nárazníkem a chladičem, se tam dostal... [upravil dne 1/9/14 20:14 od petu40]
  10. petu40

    Přehřátí motoru

    tak na budíku teploty je devadesát
  11. petu40

    dym z vyfuku

    už jsem se ovšem setkal i s tím, že turbo pouštělo olej do výfuku a tam následně hořelo...bílý kouř z výfuku a typický zápach spáleného oleje
  12. petu40

    dym z vyfuku

    typoval bych na načaté turbo, které pouští olej do sání motoru
  13. petu40

    Přehřátí motoru

    Měl jsem úplně stejný problém a stejné příznaky, jak jsem psal již v předchozím příspěvku. Celý problém byl ve vadném spínacím relé ventilátoru chlazení. Jsou totiž dost poruchové. dnes už Peugeot vyrábí nové a údajně spolehlivé. Cena cca 1100 kč + nový kryt 200Kč. Vše funguje jak má. Teplota při dosáhnutí 90°spustí ventilátor chlazení a teplota spadne i bez zapnuté klimatizace.
  14. petu40

    Přehřátí motoru

    tak jsem vyměnil spínací relé a vymazal chyby....znovu načetl a nic se neukázalo...zdá se, že je vše ok...cca za týden zkusím opět načíst a uvidíme...potom se znovu ozvu;)
×
×
  • Vytvořit...