Přejít na obsah

HonzaC2

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 074
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli HonzaC2

  • Datum narození 10.1.1977

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2010

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Brušperk
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

HonzaC2's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

253

Popularita

  1. P308 r2014, stejná nápravnice jak třeba C4GP první generace. Nechtěl bych to dělat s nesundanou nápravnicí. Naposled když jsem ji sundával a to nebylo po 14 letech, tak to bylo na "oser", protože se těch předním šroubům co drží nápravnici s kastlí vůbec nechtělo ven a nakonec jsem jeden odvrtával. Naštěstí vše na jámě. Tohle by si každý před touto spojkovou robinsonádou měl rozmyslet, zda je ochten do toho jít. A to říkám jako fanda toho, dělat si to sám.
  2. HonzaC2

    svižnosť jazdy

    Tak kdyz se podivas na technicke udaje, zjistis, ze proti 308 z 2015 je tvoje auto od dobrych 125kg tezsi a ma i mnohem horsi technicke udaje zrychleni (skoro 2s - 10s proti 12s). Proti starsi 308 uz ten rozdil v technickych datech neni tak velky, ale porad je na tom tvoje auto hure a sve urcite zde udelala i ekologie (jine nastaveni RJ motoru), abys byl vice blue/green a mel mene emisi.
  3. Tady mohou klepat dvě věci. 1. Deformacní vzpery co se opiraji o napravnici. Co vim, tak tam byla udelana inovace, puvodni hlinikove vzpery jsou nahrazeny ocelovymi s gumou na konci, ktera se pootoci v napravnci. Puvodni hlinikove tam na konci maji takovy gumou odpruzeny silinovy mezikus. Ten mezikus se ma tendenci na strane vzpery vychodit v tom silonu a pak je tam vule a klepe kov o ten silon. Tady je pod cislem 16 vyznaceny ten mezikus u "hlinikove vzpery". Tristni je, ze je to nesehnatelne a asi ti vsude maximalne nabidnou ty ocelove, ktere stoji raketu a ta ocelova na na konci gumu, kterou lze sice lehce sundat, ale nejde ji koupit zvlast. Takze se to prodava jen s celym tim ocelovym bazmekem. 2. Ted zalezi jakou ma napravnici. Zda na silentblocich a nebo napevno. Pokud napevno, tak tam se nema co pokazit, pokud na silentblocich, tak zejmena silentbloky prednich svislych vzper maji tendenci se uvolnovat a pak ti jezdi cela napravnice nahoru a dolu. Krome neprijemnych zvuku jeste poskubava volantem ci umi rozvibrovat volant. Vetsinou se odpruzena napravnice davala spolu s dvoulitrem, ale co cim, tak spouta C4 GP druhe generace to ma i u 1,6hdi. Obrazek uvolneho silenbloku svisle vzpery napravnice. Zpravidla se provesi vzdy kdyz zvednes auto - vahou napravnice to sjede takhle dolu na tom silentbloku. Takhle vypadaji se silentblokama, na obrazku je i jiz vynday silenblok, kde guma byla jiz zcela odlepena z kovoveho pouzdra. A takhle vypada ten bez silentbloku
  4. Ano, tohle. Ale jak rikam, nedelal jsem to a nikdy jsem nemel potrebu to kontrolovat, takze ani nevim, kde ten kabel pripadne utnuli ci jak to udelali. Ale vim, ze rikali, ze tam se ten konektor casto vyhreje. Pravdepodobne stejny problem by udelalo i samotne vadne cidlo. Ja mel od te doby az do prodeje auta uz klid dalsich 100tkm. Nicmene v diagnostice byl videt zapis te chyby P019x, kdyz to haprovalo. resp. po te se to dalo vycist v deniku zavad v diagboxu.
  5. Kdysi jsem měl zcela stejé projevy a vyřešili mi to v servisu v Orlové. Byla to jedna z mála vcí kterou jsem na svých autech neřešil já, ale servis, proto si to nepamatuju si přesně. V ŘJ byla chyba P0192 nebo P0193 (jedna je nízky a druhá vysoký tlak v rampě a fakt nevím, která z nich to byla), ale vyřešili to tak, že vyměnili konektor (přepinovali) na snímači tlaku na railu. Přrávě onon ne-konakt a ztráta infomací o tlaku v railu způsobovala, že motor zničeho nic zhasnul a někdy nastartovat šel hned a někdy až po nějaké době.
  6. U generace 308SW T7 v sedmimistne uprave to lze. Sedacky jsou vsechny ve druhe a treti rade stejne a mechnismus sedacek posun umoznuje.
  7. No, máš tu dva výpisy a každý je z jiného data, soudím podle kilometrického proběhu. Takže chybí informace, zda jsou oba výpisy se stejnou váhou vzduchu nebo ne. Na tom druhém výpisu je teplota opravdu -40, ale celkově škoda, že oba výpisy nemají stejné položky. Co si pamatuju, u EDC16C34 (1,6Hdi šlo navolit stejné názvy (čidel) v různých sekcích a v jedné sekci to hodnotu ukazovalo normálně a v druhé ne).
  8. Asi bych to nerozporoval, ale mam smutnou zkusenost s nahradama (pruziny), kde jsem to kvuli toho, ze byly parametricky jine (delka i prumer dratu) a i na aute se to chovalo i vypadalo jinak, tak bych do jinych nez orig nebo tech co alespon maji stejne paramatry, nesel.
  9. Z toho "pouze" kapalinového ho nemá co vytlačit.
  10. Pružina většinou praskne, protože je nahlodaná korozí. Zrovna tvar spodní opěrné misky tlumiče tohoto auta nahrává tomu, aby se to stalo. Má okraje směrem vzhůru a rady se v ni drží kamínky, o které se ta pružina načne a sůl přes zimy dílo vasem dokoná. Pokud pružina nejeví známky poškození-nemá poškozený lak ani bubliny na něm, tak buch je neměnil. Bohužel důkladně si je můžeš prohlédnout až je sundáš.
  11. Tak záleží co je to za tlumič - jaké je konstrukce. Zda kapalinový nebo plyno-kapalinový. Pokud ten první tak to neznamená nic. Pokud ten druhý, tak je KO.
  12. HonzaC2

    1.6 hdi zvláštny problem

    No a jaky jsi tam dal ten novy EGR ventil? Znacka?
  13. Ještě by to chtělo, aby vzkřísili 2.0HDi, která by do 5008ky byl ten nejlepší motor.
  14. Potvrzuji, máš pravdu. Jen to asi bude muset udělat servis, protože můj Diagbox mne k tomu u nového auta už nepustí. Na P308 z roku 2010 jde vše na C4GP z roku 2017 už konfigurace bez připojení na servery PSA nejde
×
×
  • Vytvořit...